reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też nie. Niby lekarz w porządku i w ogóle, ale no kurde ja nie bardzo wiem na czym stoję 😅 Kartę ciąży wypisała mi położna przed wizytą, lekarz później przepisywał to samo do drugiej karty (tej mojej) i nawet nie zaglądał do tego co wypisała położna tylko mnie o wszystko pytał 😅 Miałam wrażenie, że jakbym mu powiedziała że ważę 120 kilo i mam 2 metry to tak by wpisał, mimo że sekundę wcześniej położna mnie ważyła i wpisała mu w kartę. A! I położna powiedziała że muszę sobie kupić wagę i ważyć się w domu bo lekarz będzie tego wymagał 🤔 Trochę cyrk, ale jak się nie ma innej możliwości to cóż. Trzeba to znosić.

I jeszcze jedno. Dostałam już plan porodu do wypełnienia na następną wizytę! 🤨 Też tak miałyście? No kurde co jak co... Ale przecież nawet jeszcze nie ma serduszka a oni mi takie rzeczy każą wypisywać?
sorki ale poszła bym z tego cyrku gdzieś indziej ☺️☺️😉😅 u nas tez jest taki lekarz co wyglada jak by na lekach chodził całe życie 🙈 nie wiem twoja decyzja tyle razy byłam w ciąży ale takie coś widzę 1 raz

reklama
Hej dziewczyny też miałam dziś wizytę na 13,maluszek jest serduszko bije ładnie :) za tydzień mam przyjść po skierowanie na prenatalne bo on akurat daje, termin porodu jednak 6.04, luteinę mam dalej brać, kwas foliowy też No i przepisal mi euthyrox 25 bo mam, trochę podwyższone tsh, kartę ciąży dostalam parę badań też do, wykonania na za tydzień. Hmm i pojawił się u mnie 4 cm torbiel lewego jajnika No ale nic, się z tym nie robi w takiej ciąży przeważnie sam się wchłania.
Pieeeknie, gratulacje! Jest Dzidzia, jest ❤!
Torbiel zniknie, zobaczysz!!! Mi krwiak się wchłonął a częściowo wypróznił! Wszystko będzie OK! 🤗😃

Dziewczyny ja po wizycie, OM 13 lipca długie cykle. Przedwczoraj beta 1000 i nie było nic w usg. Dziś beta 2502 i pokazały się dwa maleństwa, ale naprawdę maleństwa. Trochę się martwię, lekarz kazał przyjść za dwa dni zobaczyć czy pecherzyki rosną. Wedlug OM juz powinien być zarodek, ale beta mała więc nie wiem juz sama.

Gratuluję dziś wszystkim co miały wizyty i usłyszały serduszka ❤ oby jak najwięcej taj pięknych wiadomości. A to moje małe kropki.
Bliźniaki??? 😳😳😁😁❤❤
Gratuluję, wszystko będzie dobrze! Będziesz miała dwa maluszki! 😁😁😁🤗😍

Czesc Dziewczyny,
sledze Wasze historie juz od samego poczatku, jednak dopiero dzis zdecydowalam sie do Was dolaczyc :)
Bylam dzis na drugiej wizycie u mojej pani ginekolog i wg. OM i USG to 10 tydzien (9t + 3d). Termin porodu wychodzi na koniec marca, mimo to mam dziwne przeczucie, ze bedzie to jednak poczatek kwietnia. :)
To moja pierwsza ciaza i przyznam sie, ze bardzo sie stresuje.
Mimo to mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :)
Za dwa tygodnie mam juz badanie prenatalne i test geneteczny :O

Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki!

Dziewczyny leżenie z komórką skutkuje zakupami [emoji16]z kuponem jakims tam 19.68 PLN, będzie szło jak będę już w II trymestrze [emoji16]
O czyżby aliekspres? Chyba i ja muszę zrobić tam zakupy [emoji23]
Dziewczyny ja po wizycie, OM 13 lipca długie cykle. Przedwczoraj beta 1000 i nie było nic w usg. Dziś beta 2502 i pokazały się dwa maleństwa, ale naprawdę maleństwa. Trochę się martwię, lekarz kazał przyjść za dwa dni zobaczyć czy pecherzyki rosną. Wedlug OM juz powinien być zarodek, ale beta mała więc nie wiem juz sama.

Gratuluję dziś wszystkim co miały wizyty i usłyszały serduszka [emoji3590] oby jak najwięcej taj pięknych wiadomości. A to moje małe kropki.
Martxx1 ale ekstra! Dwa małe szczęścia [emoji7]
Tak powiem Wam,strasznie mi brzuch wydelo...normalnie w nic sie nie wcisnę....kurdę:(
Też mam ten problem. Na szczęście mam dwie pary luźniejszych spodni w których jeszcze w miarę funkcjonuje. Ale chyba pora na zakupy ..

Podczytuje. Od prawie 3 dni nie jestem w stanie normalnie funkcjonować 🤢🤮🤢🤮🤢
Dwie kroplówki były, dostałam Metoclopramid. Jak nie pomoże do jutra to szpital. Jeszcze tak nie było w żadnej ciąży.
Jedno dobre, bo widziałam na IP wczoraj moje maleństwo i bijące serduszko ❤ niestety coś ze sprzętem było i nie dało się słuchać.
Mąż na L4, w domu dwójka dzieci. No nic, musi sobie poradzić.

Baardzo, baardzo cieszę się z Waszych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Możemy sobie przybić piątke.... Ja też od dzisiaj na tabletkach, nic zjeść nie mogę ani pić.... U mnie 8+3 ale chyba próbowałam już wszystkiego i nic nie pomaga....
My też myślimy o L4 dla męża. Powiedz kto Wam wystawił?

reklama
Do góry