reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

trzymaj się tam z tym wszystkim 🤍❣️🤍 będzie ... musi być ☺️🥰
Ewelina dzis mi tal strzelilo w kregosłupie jak chciałam się położyć, że Mąż musiał mi pomóc na raty się położyć. Ból jest taki jakby mi ktoś pradem po lędzwiach dał albo nożem! No nic, poleżeć trzeba 🥱.

Dziś mam dzień senny, na nie, pieczona polędwica z dorsza była beeee. Nic mi dziś nie podchodzi, rano 2 kanapki z serem żółtym, potem grejpfrut wszystko mi nie smakuje 🤭. Mdlosci może nie mam, ale apetytu też dziś nie ooo!

reklama
A jednak dobrze Cię skojarzyłam, ja tak samo miałam 10 lipca. Dziś na USG tylko zarodek 5mm i niepewność się pojawiła, bo serducha nie widziałam,

Spokojnie jeszcze wcześnie.. Może ciąża trochę młodsza. Ja też 10.07 i idę na usg 31.08, mam nadzieję, że będzie zarodek, ale serduszka pewna nie jestem.

Ta Wawa to zawsze musi inaczej...w Poznaniu normalnie idziesz na konsultacje i masz robione USG w tym samym gabinecie i w tym samym czasie...mam abonament i ani razu nie miałam takiej sytuacji jak opisujesz także jestem zszokowana 😳😳😳
A daj spokój tu zawsze jest tylko nastawienie na kase, a nie na ułatwienie pacjentom. Na wizycie u prowadzącej dostaję skierownia, a wyniki badań w karte ciąży wpisuje położna!!

Ewelina dzis mi tal strzelilo w kregosłupie jak chciałam się położyć, że Mąż musiał mi pomóc na raty się położyć. Ból jest taki jakby mi ktoś pradem po lędzwiach dał albo nożem! No nic, poleżeć trzeba 🥱.

Dziś mam dzień senny, na nie, pieczona polędwica z dorsza była beeee. Nic mi dziś nie podchodzi, rano 2 kanapki z serem żółtym, potem grejpfrut wszystko mi nie smakuje 🤭. Mdlosci może nie mam, ale apetytu też dziś nie ooo!
tez tam uważaj na siebie z tym kręgosłupem nie ma żartów ☺️😉🤔 musimy się mega oszczędzać 💓

Jeeeeny nie strasz bo ja właśnie w wawie, obym znalazła jakiegoś lekarza który mi po ludzku tą ciążę poprowadzi i nie za miliony 😟

Babka media ma pakiety możesz sprawdzić. A doktora to polecam Jakub Kociuba - ja narazie że względów finansowych musiałam zrezygnować i pójść na medicover z pracy. Ale na prenatalne się pewnie wybiorę do niego :)

Podczytuje. Od prawie 3 dni nie jestem w stanie normalnie funkcjonować 🤢🤮🤢🤮🤢
Dwie kroplówki były, dostałam Metoclopramid. Jak nie pomoże do jutra to szpital. Jeszcze tak nie było w żadnej ciąży.
Jedno dobre, bo widziałam na IP wczoraj moje maleństwo i bijące serduszko ❤️ niestety coś ze sprzętem było i nie dało się słuchać.
Mąż na L4, w domu dwójka dzieci. No nic, musi sobie poradzić.

Baardzo, baardzo cieszę się z Waszych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
O biedulo! Mam nadzieję, że Ci sie jak najszybciej poprawi! Trzymaj sie dzielnie, ustabilizuje się! 🤗

Hej dziewczyny też miałam dziś wizytę na 13,maluszek jest serduszko bije ładnie :) za tydzień mam przyjść po skierowanie na prenatalne bo on akurat daje, termin porodu jednak 6.04, luteinę mam dalej brać, kwas foliowy też No i przepisal mi euthyrox 25 bo mam, trochę podwyższone tsh, kartę ciąży dostalam parę badań też do, wykonania na za tydzień. Hmm i pojawił się u mnie 4 cm torbiel lewego jajnika No ale nic, się z tym nie robi w takiej ciąży przeważnie sam się wchłania.
Tak torbieli z reguły znikają, w poprzedniej ciąży też miałam :)

Babka media ma pakiety możesz sprawdzić. A doktora to polecam Jakub Kociuba - ja narazie że względów finansowych musiałam zrezygnować i pójść na medicover z pracy. Ale na prenatalne się pewnie wybiorę do niego :)
Babka medica też chodzę priv na USG poza luxmedem, polecam do USG dr G. Napiórkowski i dr Ewelina Orzeł. Tam maja dobry sprzęt!

reklama
Do góry