reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

myślałam, że nikt nie poruszy tego tematu! Witaj w klubie. U mnie wczoraj się zaczęło. Jeszcze praca siedząca. Ja z kolei biegunki...
Już sama myśl, że nie tylko ja cierpię z tego powodu jest dla mnie pocieszeniem. Z biegunkami też masz przechlapane przy hemoroidach 🙁 Ja już jestem na zwolnieniu ale wiem, że praca miała swój przyczynek w tym wszystkim bo podobnie jak u Ciebie siedzący tryb (wiele godzin w samochodzie + komputer). Jak sobie radzisz? Czytam właśnie, że większość medykamentów można stosować dopiero od 4 miesiąca 😏 A ja czuję, że chyba eksploduję 😫

reklama
W Wa-wie w Luxmed (abonament) też tak mam; wizyta i USG oddzielnie, drugi lekarz całkiem prywatnie tak samo, przyjmuje w gabinecie a USG oddzielnie chodzę, znaleźli sposób na zarobek, bo to 2 oddzielne wizyty sa. Najlepiej chyba znaleźć lekarza z USG odrazu, o ile za USG na wizycie nie doliczy?
Pierwsze słyszę i takich praktykach... mega to niewygodne i utrudniające😐 ja u mojego lekarza mam wszystko - płace 200 za wizytę i nie muszę sie martwić niczym. Na prenatalne tez nie muszę sie nigdzie umawiać, bo on robi u siebie, ma zreszta bardzo dobry sprzęt i pomiary robi w kilka minut. Jedynie pechowo trafiłam, bo jest bardzo oblegany i w tym roku juz nie zapisuje u siebie na luxmed (jego przychodnia jest współpracująca), bo wyczerpał po prostu limit i do końca roku juz są inne dziewczyny pozapisywane. A w pierwszej ciazy właśnie prowadziłam na luxmed i nawet usg prenatalne miałam w ramach wizyty, mimo ze tego nie ma w pakiecie luxmedu. Po prostu on ma sprzęt u siebie i tego nie rozgranicza, wizyta to wizyta.

Dziewczyny, zapytam z całkiem innej beczki. Czy któraś ma tak jak ja problem z hemoroidami? Ja dotychczas brałam dużą dawkę diohesphan max, a jeśli coś się pojawiło mimo to (co nierzadko miało miejsce) ratowałam się różnymi czopkami i maściami. Teraz musiałam odstawić diohesphan i nie musiałam długo czekać na efekty 😞 Dziś już ból okropny... Zaparć nie mam bo to już w ogóle byłaby tragedia. Któraś też ma podobny problem?
Ja miałam z tym problem przed ciążą. Jak na razie spokój. Najlepszy sposób. Kup korę dębu w aptece i gazę. zagotuj/uwazaj na garnek bo farbuje/zamocz gazę i przykladaj....to jest najlepszy sposób. Mi nie pomagały żadne masci nic a to jak ręką odjoł....

Już sama myśl, że nie tylko ja cierpię z tego powodu jest dla mnie pocieszeniem. Z biegunkami też masz przechlapane przy hemoroidach 🙁 Ja już jestem na zwolnieniu ale wiem, że praca miała swój przyczynek w tym wszystkim bo podobnie jak u Ciebie siedzący tryb (wiele godzin w samochodzie + komputer). Jak sobie radzisz? Czytam właśnie, że większość medykamentów można stosować dopiero od 4 miesiąca 😏 A ja czuję, że chyba eksploduję 😫
Kora dębu dziewczyny....dziala cuda

No ja pierwszy razy chodzę na NFZ do ginekologa, zawsze prywatnie i jestem trochę w szoku 🙈🙈🙈 (dla mnie najgorsze jest to, że usg nie ma w gabinecie tylko muszę jeździć do innej przychodni a potem wracać do niego). Dlatego rozważam zmianę, być może pójdę do enel-medu
Ja mam dokładnie to samo. 13 sierpnia wizyta u gina, skierowanie na USG bo nie ma u Niej w gabinecie, tylko mam 3 inne przychodnie do wyboru. Dziś było USG, 7 września wizyta u gin i tak będzie w kółko latanie. No, ale 8 września zarejestrowałam się już prywatnie i będzie wszystko na miejscu.

Ja miałam z tym problem przed ciążą. Jak na razie spokój. Najlepszy sposób. Kup korę dębu w aptece i gazę. zagotuj/uwazaj na garnek bo farbuje/zamocz gazę i przykladaj....to jest najlepszy sposób. Mi nie pomagały żadne masci nic a to jak ręką odjoł....
Dzięki wielkie za radę, tak zrobię

reklama
Do góry