reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Piłam wode, jadłam śliwki, brałam czopki, piłam syrop.. to tylko troszeczke ten syrop pomógł.
Również z tego powodu wybieram sie do lekarza, bo właśnie bardzo czesto boli mnie brzuch :( I tez myślę, że to albo przez zaparcia, albo przez blizne po cc.

Co do lekarzy i badań na nfz, to miałam prawie identyczna sytuacja, z reszta opisywałam ją turaj, rożniła sie tylko tym, że lekarz na nfz kazał mi wszystkie badania zrobić prywatnie, a jak o tym powiedzialam położnej, to mi powiedziała, że jak mam odwage, to mam iść sie kłócić o badania na nfz, ale ja sie prosić o badania nie będę i wyszłam stamtąd.

Apropo badań, to ostatnio pisałam, że w labolatorium wyliczyli mi kosz tych zleconych badan przez ginekologa prywatnegi na około 500zł, no więc stwierdziłam, że mój lekarz rodzinny to taki super gościu, że nie będzie miał problemu z chociaż częścią badań nfZ. I nie myliłam się, bo wypisał mi skierowanie na połowe badań, te droższe mówił, że niestety i tak mu nie wejdą.

No i zrovilam dzisiaj te badania, krew, mocz i reszta jest okej, ale nie umiem rozgryźć tych badań...
Co myślicie?
Tego badania nie ma w rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, dlatego nawet w luxmedzie, go nie dostałam i zrobilam prywatnie; to ilościowe oznaczenie przeciwciał IgG przeciw wirusowi cytomegalii (CMV) w surowicy krwi żylnej, przydatne w diagnostyce serologicznej zakażenia wirusem CMV.

reklama
Dziewczyny czy po zaznaczeniu cytatów i pozniej przy odpowiedzi jest opcja zobaczyć caly cytat? Zaznaczyłam komu chcialam odpisać, ale teraz nie pamietam co, bo czasami na końcu cytatu jest to na co chcialam odpowiedzieć, ale tego nie widzę. A i jestem na telefonie

Dziewczyny, od dwóch dni mam straszne mdłości i usypiam jak tylko siadam... Pracuje 8h przed komputerem tylko mam umowę próbna na 3 miesiące (jestem w 6tyg ciąży). Czy myślicie że mogę wziąć L4? Czy pracodawca może mnie wtedy zwolnić? Nie planowałam iść tak wcześnie na zwolnienie ale czuję wczoraj dwa razy usnęłam w pracy, dobrze, że szef nie widział 🙈
Jesteś w kiepskiej sytuacji, bo jeśli dasz teraz L4, a okaże się, że umowa skończy Ci się przed 12tc to pracodawca na 99% Ci jej nie przedłuży...musisz sobie obliczyć kiedy kończy Ci się umowa, bo tego nie napisałaś...jeśli to Twój pierwszy miesiąc pracy to umowa kończy się po 12tc i wtedy pracodawca musi Ci ją przedłużyć do dnia porodu i w takiej sytuacji L4 ma sens już teraz...ale jeśli w tej chwili leci Ci 2 miesiąc pracy to umowa kończy Ci się w 10tc i w takiej sytuacji nie jesteś chroniona, więc pracodawca ma prawo nie przedłużyć umowy Tobie...mam nadzieję, że napisałam to w miarę jasno...😉

Chwilę mi zajęło zanim zrozumiałam co napisałaś. Chyba mózg juz mi się lasuje od tego krecenia w głowie 🥴 tak, jeśli 12 tydzień będzie po terminie zakończenia umowy próbnej.
Serio, mam problemy ze zdolnościami kognitywnymi. 😅 Zostawiłam torebkę w lodówce, co by Almette w niej się nie zepsuł. Hehe
😄😄😄u mnie tez nie lepiej,chodze zakręcona jak słoik dżemu,i roztrzepana jak siemasz:)

reklama
ja nawet nie wiem jakie mam cykle, bo w kwietniu poroniłam i wszystko mi się rozregulowało, a w czerwcu miałam biochemiczną, więc też normalnie @ nie dostałam tylko z opóźnieniem 🙈🙈🙈
Ja w kwietniu miałam abrazje, kurcze ale mamy podobne sytuacje, wiem że naturalnie sie oczyscił Ci się organizm, ja miałam skórcze co 5min, tak bolące, że wyłam w głos i poszłam na kosmetyke do szpitala, bo juz było w trakcie, ale cykle wróciły dalej do 28!
No to faktycznie możesz mieć niespodziankę czy marzec czy kwiecień ale na pewno okolice 😁!

Do góry