reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, ja byłam dzisiaj na jeszcze jednej wizycie, bo od wczoraj pojawiały mi się sporadyczne skurcze, ale takie, że aż się zginałam z bólu...na szczęście z maluszkiem wszystko super, Jak to pani doktor powiedziała "u niego nie mamy się do czego przyczepić" 😊😊😊😍
Bóle brzucha i skurcze mogą być niestety nasilone przez zaparcia, z którymi cały czas się męczę...kazala codziennie rano na czczo wypijać wodę z łyżeczką miodu i plasterkiem cytryny, dorzucić do diety jabłka i śliwki, a jak to nie pomoże to kupić Lactulose na zaparcia, którą można brać w ciąży, więc jeśli któraś ma zaparcia to może warto wypróbować :) ja spróbuję z tą wodą najpierw, a jak nie podziała to chyba kupię ten lęk, bo u mnie to już jest katastrofa...
Na zdjęciu moje małe 😊😊😍🤗 rośnie jak na drożdżach 😁😁
Cytryna na czczo w przegotowaną wodą nic nie daje, pije od lat i mam zaparcia,wzdęcia Turbo!
Suuuper ze maluch rośnie i ma się dobrze ❤. Który to tydzień? Na kiedy masz termin?

A to pierwsza wizyta?
Tak :) poszłam prywatnie i ginekolog super człowiek, wszystko mi dokładnie wytłumaczył tylko właśnie nic o becie nie wspomniał. Zastanawiam się jednak czy nie znaleźć lekarza do orowadznia ciąży na NFZ bo zbankrutuje jak czytam ile się wydaje na wszystkie badania 😮

MP 90 - gratulacje ! 😍😍
Ewelina - trzymamy kciuki za piękny prezent urodzinowy ! Chociaż jak wyjdziesz od lekarza i zanim nam napiszesz to ja juz spac bede :D Ja przesunelam wizytę na 10.

Dziewczyny używacie jakis kremów / balsamów ? Jesli tak to jakich ?
Naczytalam sie tyle, sprawdzam z latarką (male literki 🤣) składy i niemal każdy kosmetyk ma jakis składik z tej listy: Link do: (Anty)ciążowa kosmetyczka ~ Cera w formie
Ostatnio znajoma poleciła mi szampon Ewy Chodakowskiej, ponoć ma naturalny skład, a nawet odżywki nie używa.

Dziewczyny, od dwóch dni mam straszne mdłości i usypiam jak tylko siadam... Pracuje 8h przed komputerem tylko mam umowę próbna na 3 miesiące (jestem w 6tyg ciąży). Czy myślicie że mogę wziąć L4? Czy pracodawca może mnie wtedy zwolnić? Nie planowałam iść tak wcześnie na zwolnienie ale czuję wczoraj dwa razy usnęłam w pracy, dobrze, że szef nie widział 🙈
Umowa próbna na 3 miesiące jest na czas określony, zatem sama zakończy bieg, chyba że podpiszesz następną po tej umowę, na czas określony albo nieokreślony. Faktycznie wobec L4 na ciążę nie ma prawa rozwiązać umowy, ale do czasu jej obowiązywania.

reklama
Do góry