reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Myślę, że tak. Te z katalogu w ustawie, ale ich jest niewiele. Niestety.

Hmm, nie znałam tego oznaczenia i pomyślałam, że zrobiłaś błąd w pisowni 🙃

Zmienili przepisy bodajże w 2012
Bez sensu 🤪

Ładnie napisane. Tak delikatnie 😉

Ktoś pisał o tym, że pracodawca nie przedłuży umowy próbnej na 3 mies.
Otóż z mocy prawa umowa przedłuża się "sama" do dnia porodu, o ile przed terminem zakończenia umowy na czas próbny pracownica osiągnie 12 tydzień ciąży. Zasiłek macierzyński i rodzicielski będzie przysługiwał. Nie mylić z urlopem macierzyńskim, ten przysługuje pracownicy.
No i w przypadku jak ktos dowie się o ciazy podczas trwania okresu próbnego, moim zdaniem nie bedzie miał przedłużonej umowy bo nie ukończy 12 tyg ciazy przed koncem umowy

reklama
Dziewczyny, ja byłam dzisiaj na jeszcze jednej wizycie, bo od wczoraj pojawiały mi się sporadyczne skurcze, ale takie, że aż się zginałam z bólu...na szczęście z maluszkiem wszystko super, Jak to pani doktor powiedziała "u niego nie mamy się do czego przyczepić" 😊😊😊😍
Bóle brzucha i skurcze mogą być niestety nasilone przez zaparcia, z którymi cały czas się męczę...kazala codziennie rano na czczo wypijać wodę z łyżeczką miodu i plasterkiem cytryny, dorzucić do diety jabłka i śliwki, a jak to nie pomoże to kupić Lactulose na zaparcia, którą można brać w ciąży, więc jeśli któraś ma zaparcia to może warto wypróbować :) ja spróbuję z tą wodą najpierw, a jak nie podziała to chyba kupię ten lęk, bo u mnie to już jest katastrofa...
Na zdjęciu moje małe 😊😊😍🤗 rośnie jak na drożdżach 😁😁
Te skurcze to mogą byc od jelit. Mnie wieczorem wzdyma i czasem potrafi zabolec,nawet bardzo.

Dzwoniłam dzisiaj do gina. Umówił mnie na 1 września na 18:40. To będzie 5t+5d. Chciałam później, ale zachęcił żeby potwierdzić i w razie gdyby coś się działo to zareagować. No to się zgodziłam 😅
Pewnie ze idz, ja do 6 tyg 2 dnia siedzialam jak na szpilkach. Teraz boje sie czy badania wyjdą ok....i tak ze wszystkim

No i w przypadku jak ktos dowie się o ciazy podczas trwania okresu próbnego, moim zdaniem nie bedzie miał przedłużonej umowy bo nie ukończy 12 tyg ciazy przed koncem umowy
Chwilę mi zajęło zanim zrozumiałam co napisałaś. Chyba mózg juz mi się lasuje od tego krecenia w głowie 🥴 tak, jeśli 12 tydzień będzie po terminie zakończenia umowy próbnej.
Serio, mam problemy ze zdolnościami kognitywnymi. 😅 Zostawiłam torebkę w lodówce, co by Almette w niej się nie zepsuł. Hehe

Dziewczyny czy któraś z Was na długie cykle? Każdy kalkulator liczy mi inny tydzień ciąży 🤣🤣

Ostatnia @ 13 lipca, cykle 35 dni, do owu doszło prawdopodobnie 1/3 sierpnia. Czy ktoś mi coś wyliczy? 🤣🤣🤣

Chwilę mi zajęło zanim zrozumiałam co napisałaś. Chyba mózg juz mi się lasuje od tego krecenia w głowie 🥴 tak, jeśli 12 tydzień będzie po terminie zakończenia umowy próbnej.
Serio, mam problemy ze zdolnościami kognitywnymi. 😅 Zostawiłam torebkę w lodówce, co by Almette w niej się nie zepsuł. Hehe
Znam to,ostatnio zamawialam Kfc i baba sie mnie o cos pyta a ja jak zaczarowana stoje i nie wiem co mam powiedziec,o co jej chodzi,a jak zaczelam o tym myslec to juz wogole nic,az maz musial wkroczyc

reklama
Do góry