reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hahahah a to remedium 😉! Ja na wszystko wytrawne, słodkie bleee! Nawet na lody nie mam ochoty, ale jakieś tortille nachosy o zjadlabym 😋!
Ja cos tam ciapie, akurat tesc pojechal mi kupić mieszanke studencka bo orzechy bym zjadla:) ale akurat na takie fast foody ogolnie nie mam ochoty, bardziej podjadam jakies ciastko bo szybko
Oo i sliwki to jem a tak ciapie, zaczyna mi coraz bardziej nic nie smakowac🤷‍♀️🤷‍♀️ Was tez odrzuca od miesa? Chociaz kielbaske to jem 🤣🤣 ale mielone czy piers blee

reklama
Ja jem co 3h od ok 1,5roku. Po trosze z przyzwyczajenia, po trosze z diety na której jestem, a przede wszystkim dlatego, że to mi pomagało na mdłości. Małe porcje, ale jest ich 5. Niestety obie poprzednie ciąże mdłości i wymioty. Takie torsje to tylko na filmach widywałam. Przepraszam za wyrażenie, ale chyba ze 3 torebki sobie zarzygałam, bo nie miałam gdzie uciec tak że mnie chlustało 🤮 zawsze po 6tc i aż do końca 7 mc. Nastawiam się, że znowu będzie to samo niestety.

Lekarza mam super, ale za wizytę płacimy złotem 350 zł za wizytę plus ewentualne usg 120 zł. Ale to mega dobry specjalista. Do tego badania co 3 tygodnie będą.
Ale czego nie robi się dla spokoju ducha i dobra dzieci.

Coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam... 🙆‍♀️🙈
Ogólnie mam strasznego niechcieja 🥴

Ja za pierwszą wizytę zaplacilam 330 zł [emoji33] z cytologią i USG ale to jedna z najlepszych klinik w Białymstoku i lekarz cud człowiek wszystko wytłumaczył uspokoił [emoji3590][emoji3590] Taki komfort jest warty każdych pieniędzy :)

U mnie bardzo fajny lekarz ordynator super w swoim fachu bierze za wizyte prywatna 100 zl juz z usg, kiedy trzeba zrobic badania morfologie itp wtedy umawiamy sie w przychodni i jest za darmo tak więc co wizyte usg i w dodatku nie zdziera,wszystko wyjasni pokaze na usg, jeszcze pożartuje rozbroił mnie tekstami "niech Pani nie dzwiga do 10kg ale garnek z zupa to mozna" albo o współżyciu teraz napoczatku mowil tak "mozna teraz moze trochę mniej bo to poczatek ale jak mezowi" uszy" ze sztywnieją to wtedy mozna" chyba w ich powiedzonku to znaczy że co innego wtedy sztywnieje 😁ale to male miasteczko dlatego tak tanio

Ostatnia edycja:
Tia, moja córeczka urodziła się całe 80g i 1 cm mniejsza 😁 jestem wyższa, mam 170 cm, ale ważylam całe życie ok 54 kg. Teraz po radach dietetyka przez pół roku udało mi się przytyć do 65 kg 💪 to tak w ramach przygotowań do ciąży- pewnie znowu będę wymiotowała jak kot po 6 tygodniu.
Wizytę mam jutro 😁

Czarna 36 to na spokojnie rób teraz. Będziesz miała podwyższone przez ten katar ob i crp. HIV to do 5 dni, ale mogę się mylić. Dbaj o siebie, żebyś gorączki nie dostała.
Staram sie ale jutro muszr isc do pracy;( bede negocjowac pracę zdalną

U mnie bardzo fajny lekarz ordynator super w swoim fachu bierze za wizyte prywatna 100 zl juz z usg, kiedy trzeba zrobic badania morfologie itp wtedy umawiamy sie w przychodni i jest za darmo tak więc co wizyte usg i w dodatku nie zdziera,wszystko wyjasni pokaze na usg, jeszcze pożartuje rozbroił mnie tekstami "niech Pani nie dzwiga do 10kg ale garnek z zupa to mozna" albo o współżyciu teraz napoczatku mowil tak "mozna teraz moze trochę mniej bo to poczatek ale jak mezowi" uszy" ze sztywnieją to wtedy mozna" chyba w ich powiedzonku to znaczy że co innego wtedy sztywnieje 😁ale to male miasteczko dlatego tak tanio
W Wawie nie ma szans na takie ceny;/

reklama
Ja byłam pytać, to za moje zapłacę okolice 500 - 550zł, tak mi w labolatorium wyliczyli. :o Szarpnie nieźle, do tego prywatne wizyty u ginekologa co 2-3 tyg 200zł.
Ale z mężem doszliśmy do wniosku, że skoro to ostatnia moja ciąża, to zapłacimy wszystko prywatnie, byleby tylko wszystko dobrze posprawdzać, jeżeli prosić sie na nfz o wszystko.
Bo apropo, byłam w piatek u ginekologa prywatnie, nie dość, że buc jak cholera, to jakby siedział tam na siłę i to za darmo. :o
To jest taki lekarz, który co 3-4 pacjentki chodzi zapalić, więc ja akurat weszlam jak przyszedł z papierosa (a mam strasznie wyczulony węch teraz)
Więc wchodze tam, a on do mnie "Co trzeba?"
A ja, że w ciąży jestem i chciałabym potwierdzić, a on "do drugiego gabinetu przejść "
Idę do drugiego gabinetu, siedzę tam rozebrana 10min, a jego nie ma, i nie ma...
No ale w końcu przyszedl, sprawdza i mówi
"O, nawet serce juz bije, wypisujemy l4, luteine i badania, prosze do drugiego pokoju przejść"
Zero pokazania gdzie dokładnie, jak to wyglada, gdzie bije itd..
No ale ide do drugiego gabinetu i siedzimy sobie w ciszy bo on papiery wypisuje, jak juz wypisal to kazal iść do rejestracji dokończyć ważenie, ciśnienie itd.
Tam też zjeba od razu, ze przeciez ona dopiero skończyła rozmawiać przez telefon (prywatna rozmowa, slyszalam), i że mam poczekać bo ona sie nie rozdwoi, no to czekam, woła, i znowu to samo co lekarz "co trzeba?", a ja że w ciąży jestem, no to podchodzi do mnie i mi pokazuje jak mam sobie ciśnienie zmierzyć "bo ona więcej pokazywać nie bedzie ".
A teraz najwazniejsze, byłam na wizycie na nfz, więc pytam jej dlaczego dostałam wszystkie badania do zrobienia prywatnie, a ona "nie wiem, jak ma Pani odwage to prosze wrócić do lekarza i sama zapytać dlaczego nie na nfz", wkurzylam sie strasznie taką odpowiedzia, naprawde. Ostatni raz tam byłam, Zachowuja sie jakby łaske mi robili przyjmując mnie :D totalnie nikomu bym ich nie polecila, a już na pewno komuś, kto jest pierwszy raz w ciąży i chciałby dokładnego tłumaczenia wszystkiego. Zostaje przy lekarzu prywatnie. Wizyte mam 3 wrzesnia, musze do tego czasu zrobić wszystkie badania.

A co do pocenia nocnego, to moze nie, ale uderzają we mnie takie mocne uczucie gorąca do takiego stopnia, że mam w sypialni taras akurat, i 2 razy w nocy dzisiaj wyszlam na 30Min spać na taras. :D

Miłej niedzieli życzę :)
Faktycznie buc jakiś masakryczny. Współczuję:/

Do góry