reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ewelina @ córcię pocycowałam i zgłodniałam 😅 wcinam Monte 🤪

Kaarcia nigdy nie słyszałam o akupunkturze w ciąży. Na samą myśl już chcę uciekać 🙈🙆‍♀️

Pałka Zapałka, Kaarcia, Gisiaczek 86 glowa do góry 😊 do badań raptem kilka dni. Czasem brak objawów to po prostu brak objawów 🙂

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała/ma problem z rozejściem mięśnia prostego brzucha po poprzedniej ciąży? Podobno są jakieś tejpy, które nakleja się na rosnący brzuszek. Ja niestety mam rozejście na 3 i pół palca i malutką przepuklinę pępkową. Pod kontrolą fizjoterapeuty uroginekologicznego i chirurga. Chyba muszę się wybrać na konsultację 🤔

reklama
Ja tez wróciłam z wesela.... I też nie chciałam tańczyć.... 🙄Najgorzej to usiedzieć nie mogłam macica boli... Achhh
Wiesz co ja trochę tańczyłam nie dużo ale trochę tak ale wstalam jak na kacu, okropny smak w buzi, spac nie mogę niewiem czemu 🤷‍♀️🤷‍♀️ przeciez ani nie pale ani nie pije, chyba będzie dzis kiepski dzien..

Hej dziewczyny, dopiero wróciliśmy z imienin mojego dziadka, beza mi się rozjechała, ale udało się to uratować i nadrobiła smakiem, bo była rewelacyjna i znikła cała [emoji16][emoji16][emoji16] więc obalam mit, że ciężarnym podobno wypieki nie wychodzą [emoji13][emoji13]
Miałam dziś też wizytę i u mojego kruszona wszystko super, ma 2cm, widziałam już takiego maleńkiego człowieczka dzisiaj [emoji173][emoji173][emoji173][emoji7][emoji847]
Termin mi się przesunął na 04.04, więc zostaje na kwietniówkach [emoji16][emoji16][emoji173][emoji7]
Aha i aktywność fizyczna wskazana, współżyć można, mam jeszcze brać luteine, bo delikatnie nieregularna jest kosmówka, ale ciałko żółte już zanika, nawet pępowine widziałam [emoji4][emoji4][emoji4]
Aha, a bóle brzucha zwłaszcza po cc są jak najbardziej normalne, także bez nerwów i ze spokojem rosnąć [emoji16][emoji16][emoji16][emoji4][emoji7][emoji847]
Jestem przeszczęśliwa! [emoji173][emoji173][emoji173]
CUDOWNIE!!! [emoji7][emoji7][emoji7] Oby tylko same takie dobre wieści [emoji173]️ ja mam wizytę 8.09 i jak czytam Twój post to chciałabym JUŻ!! [emoji7][emoji7]

Hej dziewczyny, dopiero wróciliśmy z imienin mojego dziadka, beza mi się rozjechała, ale udało się to uratować i nadrobiła smakiem, bo była rewelacyjna i znikła cała 😁😁😁 więc obalam mit, że ciężarnym podobno wypieki nie wychodzą 😝😝
Miałam dziś też wizytę i u mojego kruszona wszystko super, ma 2cm, widziałam już takiego maleńkiego człowieczka dzisiaj ❤❤❤😍🤗
Termin mi się przesunął na 04.04, więc zostaje na kwietniówkach 😁😁😍
Aha i aktywność fizyczna wskazana, współżyć można, mam jeszcze brać luteine, bo delikatnie nieregularna jest kosmówka, ale ciałko żółte już zanika, nawet pępowine widziałam 😊😊😊
Aha, a bóle brzucha zwłaszcza po cc są jak najbardziej normalne, także bez nerwów i ze spokojem rosnąć 😁😁😁😊😍🤗
Jestem przeszczęśliwa! ❤❤❤
Cudowna wiadomośc gratulacje 🥰

Wiecie co przed 12 pojechalam z wesela, nie moglam za bardzo tanczyc bo nie chcialam tak szalec w okresie tak naprawdę poczatkowym, to nic mi nie smakowalo, rozbolala mnie macica ale myślę ze to przez tak wzdęty brzuch ze to szok, maz mi sie upil ale akurat o to się nie złoszczę bo jutro to on będzie cierpial 🤷‍♀️ ale nie mogłam wytrzymac na te wszystkie zapachy papierosy wodka jedzenie i perfumy... Mialam juz dosyc, nienawidze samych papierosow a zmieszanych wszystkich zapachów masakra...
Tez nienawidzę zapachu papierosów, a w ciąży to już szczególnie... wyczuje z naprawdę dużej odległości na dworze, ze ktoś gdzieś pali i od razu mam odruch wymiotny...

Ewelina @ córcię pocycowałam i zgłodniałam 😅 wcinam Monte 🤪

Kaarcia nigdy nie słyszałam o akupunkturze w ciąży. Na samą myśl już chcę uciekać 🙈🙆‍♀️

Pałka Zapałka, Kaarcia, Gisiaczek 86 glowa do góry 😊 do badań raptem kilka dni. Czasem brak objawów to po prostu brak objawów 🙂

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała/ma problem z rozejściem mięśnia prostego brzucha po poprzedniej ciąży? Podobno są jakieś tejpy, które nakleja się na rosnący brzuszek. Ja niestety mam rozejście na 3 i pół palca i malutką przepuklinę pępkową. Pod kontrolą fizjoterapeuty uroginekologicznego i chirurga. Chyba muszę się wybrać na konsultację 🤔
ja mam po 1 ciazy rozejście, ale nie takie duze. Przy pępku paluch wchodzi, a tak to po ok.1cm. Wkurza mnie to i tak, bo brzuchol strasznie wywalony😐 Trzeba ciagle pamietac o postawie, bo inaczej właśnie zaraz brzuch wywala. I tez korzystałam z pomocy fizjoterapeutki uroginekologicznej, myśle, ze teraz w ciazy tez do niej pójde jak trochę brzuszek podrośnie i przestane plamić... jedna fizjoterapeutka kiedyś mi pokazywała jak mogę sama sie oklejac (ale to było po ciazy), wiec może sie skonsultuje i tez sama sie bede oklejac. Tejpy na Allegro kiedyś kupowałam

Dziewczyny potrzebuje porady. Zostalam zarazona katarem/oby nic wiecej;)/ dostałam skietowanie od lekarza na badania,ale w zaistnialej sytuacji nie wiem kiedy je zrobic. Mam 3 tyg. Kojarzycie czy na ktores z tych badan trzeba czekac jakos długo?

reklama
Czarna 36 domyślam się, że masz zlecone podstawowe badania krwi i moczu, tak? Jeśli tak, to max 2 dni.

Kaarcia po 1 ciąży miałam rozejście na 2 palce, po 2 mi się powiększyło. Niestety nie wiedziałam, że to co mi odstaje to rozejście. Powstało przez to, że byłam mega chuda i miałam duży brzuch w obu ciążach a i dzieci duże jak na moją skromną osobę.
Na zdjęciu jestem w 36 tc z Zosią.

Załączniki

• Screenshot_20200823_092327.jpg
    Screenshot_20200823_092327.jpg
    57,3 KB · Wyświetleń: 81
Do góry