reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czarna 36 domyślam się, że masz zlecone podstawowe badania krwi i moczu, tak? Jeśli tak, to max 2 dni.

Kaarcia po 1 ciąży miałam rozejście na 2 palce, po 2 mi się powiększyło. Niestety nie wiedziałam, że to co mi odstaje to rozejście. Powstało przez to, że byłam mega chuda i miałam duży brzuch w obu ciążach a i dzieci duże jak na moją skromną osobę.
Na zdjęciu jestem w 36 tc z Zosią.
To ciekawa jestem jak będzie po tej ciazy... ja tez miałam ogromny brzuch - przy wzroście 158cm urodziłam chłopa prawie 4kg i 58cm😉 także liczę, ze teraz dziewczynka będzie, na ogol są trochę mniejsze, poza tym parka fajnie by było...😁

reklama
Wiecie co przed 12 pojechalam z wesela, nie moglam za bardzo tanczyc bo nie chcialam tak szalec w okresie tak naprawdę poczatkowym, to nic mi nie smakowalo, rozbolala mnie macica ale myślę ze to przez tak wzdęty brzuch ze to szok, maz mi sie upil ale akurat o to się nie złoszczę bo jutro to on będzie cierpial 🤷‍♀️ ale nie mogłam wytrzymac na te wszystkie zapachy papierosy wodka jedzenie i perfumy... Mialam juz dosyc, nienawidze samych papierosow a zmieszanych wszystkich zapachów masakra...
Znam to , ja w ubiegłym roku w ciazy jak bylam na weselu to o 22bylismy juz w domu bo właśnie te zapachy mnie tak odrzucały ze tragedia. Siedziałam zielona przy stole 🤦‍♀️

Czarna 36 domyślam się, że masz zlecone podstawowe badania krwi i moczu, tak? Jeśli tak, to max 2 dni.

Kaarcia po 1 ciąży miałam rozejście na 2 palce, po 2 mi się powiększyło. Niestety nie wiedziałam, że to co mi odstaje to rozejście. Powstało przez to, że byłam mega chuda i miałam duży brzuch w obu ciążach a i dzieci duże jak na moją skromną osobę.
No mam jeszcze hiv,HCV,HBS,Rubella,WR,TSH.

No i wizytę mam 11.09

No mam jeszcze hiv,HCV,HBS,Rubella,WR,TSH.
Na niektóre czeka sie kilka dni w zależności od laboratorium. Póki czujesz się w miare dobrze to ja bym robila na twoim miejscu bo katar nie ma wpływu na wyniki jedynie w morfologi coś ci wykaże ze stan zapalny masz , ja jutro tez jade na badania 350zl komplet 😫

Dziewczyny, chciałabym was zapytać czy któraś ma podobny problem jak ja. Otóż odkąd jestem w ciąży strasznie pocę się w nocy, ale to do takiego stopnia że codziennie jak się budzę to się zastanawiam czy nie mam gorączki bo wypacam się na maxa. Nie pomaga ani otwarte okno, ani lekka piżamka ani brak piżamki :p pocę się strasznie i to głównie na dekolcie między cyckami i na plecach :p to jest strasznie męczące, bo budzę się kilka razy w nocy i muszę się odświeżyć bo inaczej się boje, że mokre ciało + otwarte okno = przeziębienie. Nigdy wcześniej nie miałam problemu z potliwością a teraz jest dramat - ale co ciekawe tylko w nocy 🤷🏻‍♀️ Czy któraś ma podobnie?

Na niektóre czeka sie kilka dni w zależności od laboratorium. Póki czujesz się w miare dobrze to ja bym robila na twoim miejscu bo katar nie ma wpływu na wyniki jedynie w morfologi coś ci wykaże ze stan zapalny masz , ja jutro tez jade na badania 350zl komplet 😫
No u mnie wyszlo 400 zl.Auć

To ciekawa jestem jak będzie po tej ciazy... ja tez miałam ogromny brzuch - przy wzroście 158cm urodziłam chłopa prawie 4kg i 58cm😉 także liczę, ze teraz dziewczynka będzie, na ogol są trochę mniejsze, poza tym parka fajnie by było...😁
Tia, moja córeczka urodziła się całe 80g i 1 cm mniejsza 😁 jestem wyższa, mam 170 cm, ale ważylam całe życie ok 54 kg. Teraz po radach dietetyka przez pół roku udało mi się przytyć do 65 kg 💪 to tak w ramach przygotowań do ciąży- pewnie znowu będę wymiotowała jak kot po 6 tygodniu.
Wizytę mam jutro 😁

Czarna 36 to na spokojnie rób teraz. Będziesz miała podwyższone przez ten katar ob i crp. HIV to do 5 dni, ale mogę się mylić. Dbaj o siebie, żebyś gorączki nie dostała.

Oj, boli, ale jak trzeba, to trzeba. W ciąży oszczędzaj tylko siebie 😊

Oleczqa002 nie miałam takich problemów. Współczuję

reklama
Tia, moja córeczka urodziła się całe 80g i 1 cm mniejsza 😁 jestem wyższa, mam 170 cm, ale ważylam całe życie ok 54 kg. Teraz po radach dietetyka przez pół roku udało mi się przytyć do 65 kg 💪 to tak w ramach przygotowań do ciąży- pewnie znowu będę wymiotowała jak kot po 6 tygodniu.
Wizytę mam jutro 😁

Czarna 36 to na spokojnie rób teraz. Będziesz miała podwyższone przez ten katar ob i crp. HIV to do 5 dni, ale mogę się mylić. Dbaj o siebie, żebyś gorączki nie dostała.
Dzięki:). Najgorsze jest to ze musze isc do pracy. Mam szkolenia bez ktorych nie przedłuzą mi umowy. No masakra

Do góry