reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja wstałam z mikroskopijną opryszczką na górnej wardze 😒 Mam nawrotową, ale jeszcze w I trymestrze mi się nie przytrafiła. Muszę do gina przedzwonić i dopytać czy Erazaban można tak wcześnie?

reklama
Czesc Dziewczyny :*

Od razu wszystkim gratuluje :)
Cały czas Was podczytuje ale wkoncu chciałam sie odezwać i zacząć uczestniczyć w rozmowach ale piszecie jak szalone.
Dziewczyny to moja pierwsza ciąża i jakis strasznie martwią mnie wyniki bo wydają mi sie bardzo niskie poziomu odnośnie beta czy możecie popatrzeć na to swoim doświadczonym okiem ? Wizytę u Gina mam 03.09 czy nie za wczesnie ? Niby to bedzie 7 tydzień . A wyniki mam takie:

14.08 - progesteron 17,7
19.08 - beta 55
21.08 - beta 255 (4 tydz. 6 dzien)

miłego dnia❤
Wyniki masz w normie. Ważne są przyrosty, a u Ciebie są, więc uszy do góry 😊
Wizyta jak najbardziej dobry termin. Ja z tych niecierpliwych i będę miała w poniedziałek a to dopiero 5 tydzień będzie 😁 tyle, że ja z tych 35+ 🤫
No i gin kazał przybiec, bo może jakaś niedomoga lutealna- bla bla. Że niby z kuli wieku, phi!
No, ale nie mogę się doczekać, bo może jak w poprzednich ciążach, będzie widać i mam nadzieję słychać 😊

Według mnie jest okej no przyrost w normie, może owulacja była trochę później;)

Cały czas Was podczytuje ale wkoncu chciałam sie odezwać i zacząć uczestniczyć w rozmowach ale piszecie jak szalone.
Dziewczyny to moja pierwsza ciąża i jakis strasznie martwią mnie wyniki bo wydają mi sie bardzo niskie poziomu odnośnie beta czy możecie popatrzeć na to swoim doświadczonym okiem ? Wizytę u Gina mam 03.09 czy nie za wczesnie ? Niby to bedzie 7 tydzień . A wyniki mam takie:

14.08 - progesteron 17,7
19.08 - beta 55

miłego dnia[emoji3590]

Wiecie co, chyba trochę panika z tym TSH. Poprzednią ciąże miałam dokładnie w tym samym terminie - urodziłam 28 kwietnia.

I oglądałam tamte wyniki.
Zaczynałam ciąże z TSH 5,54 i zbić do widełek udało się dopiero w połowie stycznia.
Teraz mam 3,14 więc chyba w ogóle nie ma tragedii..

Hej.czy ktoras uzywala Nizoral w ciazy?lupiez mi sie zrobil:( a nie mialam,zawsze uzywalam Head and Shoulders ale wlosy wypadaly,zmienilam na inny szampon i pare miesiecy bylo ok,a teraz nie wiem czy przez hormony czy co lupiez wraca:(

Hej.czy ktoras uzywala Nizoral w ciazy?lupiez mi sie zrobil:( a nie mialam,zawsze uzywalam Head and Shoulders ale wlosy wypadaly,zmienilam na inny szampon i pare miesiecy bylo ok,a teraz nie wiem czy przez hormony czy co lupiez wraca:(
Kochana head and shoulders nie jest dobrym szamponem na łupież ponieważ tylko go wymywa. Też wazna bylaby diagnoza czy napewno jest to łupież czy tylko mocne przesuszenie skóry glowy (co w ciąży też moze sie zdarzyc) Łupież to infekcja grzybicza na skórze głowy, dlatego nieleczony odpowiednio nawraca. Też pytanie czy masz Nizoral jest bezpieczny w ciąży ale i tak zapytałbym w aptece o cos moze naturalnego. Jeśli masz w pobliżu fajna apteke z dermokosmetykami to napewno poleca cos dobrego :) ja wiem ze na łupież fajne produkty ma ducray, vichy, pharmaceris itp :)

reklama

14.08 - progesteron 17,7
19.08 - beta 55

miłego dnia❤

Cześć :)
Nie wiem czy w ciąży można, ale słyszałam, żeby go nie używać, bo strasznie podrażnia skórę.

Dzień dobry :) Dzisiaj u nas pogoda piękna, mam w planie wyciągnąc wszystkich na spacer i lody, zobaczymy czy sie tata da namówić, bo ma trochę roboty w koło domu. Ja zresztą też, ale nie mam w ogóle ochoty na sprzątanie. Lody bym zjadła :D A i kupiłam sobie wczoraj herbatkę miętową z pomarańczą, niby na trawienie. Pomyślałam, że może być dobra w smaku. Wstałam o 1kg lżejsza. Wzdęcia, to mnie nawet ostatnio w nocy budziły. Tragedia jest. Nieważne co zjadłam, po chwili brzuch jak piłka. W nocy nie jadłam nic i też się taki robił. Nie wiem jak sobie z tym radzić.

Do góry