moje malenstwo w 6+5 mialo 0,5mm wiec chyba Twoje bedzie mialo podobnieWg usg wychodzi 6 tydzień 3 dzień,
według OM 6 tydzień 6 dzień
Ja sobie to linijka zwizualizowałam po przyjściu od lekarza Masakra jak sobie uświadomiłam, że taki drobiazg, a serce już bije...
reklama
Olka2729
Fanka BB :)
Pamiętam cię ze staraczek,w koncu sie udało gratulujęDziewczyny polećcie jakąś fajną apkę
Jak wyliczyć w którym tygodniu jestem skoro cykle mam 34/36 dniowe? Czy to dopiero wyjdzie na usg? Bo według OM to na pewno nie wyjdzie
magnolia1505
A jeszcze jak weszliśmy do tego miejsca gdzie robia usg, to na stole pierwsza leżała broszurka pod tytułem "poród domowy. Czy to coś dla Ciebie?. Od razu mężowi pokazałam (on w ogóle nie chce o tym słyszeć). Ja się grubo zastanawiam nad takim porodem. Głównie dlatego, że pogoda w tym czasie może być u nas różna, może być sztorm, zamieć i wszystko co najgorsze. Mąż też pracuje w transporcie, więc nie zawsze będzie mógł być ot tak w domu, bo będzie musiał dojechać. A do tego jeszcze niewiadomo jak z covidem będzie. Tutaj przy porodach domowych są dwie położne, wszystko za darmo. Czemu by nie skorzystać?
PałkaZapałka
Ja bym się nie odważyła, ale chyba chciałabym rodzić w wodzie jeśli to będzie możliwe.A jeszcze jak weszliśmy do tego miejsca gdzie robia usg, to na stole pierwsza leżała broszurka pod tytułem "poród domowy. Czy to coś dla Ciebie?. Od razu mężowi pokazałam (on w ogóle nie chce o tym słyszeć). Ja się grubo zastanawiam nad takim porodem. Głównie dlatego, że pogoda w tym czasie może być u nas różna, może być sztorm, zamieć i wszystko co najgorsze. Mąż też pracuje w transporcie, więc nie zawsze będzie mógł być ot tak w domu, bo będzie musiał dojechać. A do tego jeszcze niewiadomo jak z covidem będzie. Tutaj przy porodach domowych są dwie położne, wszystko za darmo. Czemu by nie skorzystać?
Loli05
Hm no nie glupie ze wzgledu na wasza sytuacje,jak z pierwszym nie mialas problemow to moze rozwaz jak ci sie ta opcja podoba.Ja to jestem taka panikara ze cos by sie stalo w domu,a jednak w szpistlu maja te sprzety wszystkie w razie co...ale kiedys sie rodzilo w domuA jeszcze jak weszliśmy do tego miejsca gdzie robia usg, to na stole pierwsza leżała broszurka pod tytułem "poród domowy. Czy to coś dla Ciebie?. Od razu mężowi pokazałam (on w ogóle nie chce o tym słyszeć). Ja się grubo zastanawiam nad takim porodem. Głównie dlatego, że pogoda w tym czasie może być u nas różna, może być sztorm, zamieć i wszystko co najgorsze. Mąż też pracuje w transporcie, więc nie zawsze będzie mógł być ot tak w domu, bo będzie musiał dojechać. A do tego jeszcze niewiadomo jak z covidem będzie. Tutaj przy porodach domowych są dwie położne, wszystko za darmo. Czemu by nie skorzystać?
Oleczqa002
Wysłałam wiadomość na privA podasz może namiar na tego genetyka? Jak nie dostanę się do tego lekarza w pobliżu mojej miejscowości, to i tak będę musiała jechać do Poznania, Wrocławia lub właśnie Łodzi. W Poznaniu na stronie kliniki jest info, że wszystko trwa 20-30 minut, więc jednak trochę krótko...
Patii_666
Ja prawie rodziłam, te najgorsze skurcze byłam w wodzie, ale potem zmieniły położne mi pozycje bo nie szło..Ja bym się nie odważyła, ale chyba chciałabym rodzić w wodzie jeśli to będzie możliwe.
Patii_666
Tez bym się nie odważyła..A jeszcze jak weszliśmy do tego miejsca gdzie robia usg, to na stole pierwsza leżała broszurka pod tytułem "poród domowy. Czy to coś dla Ciebie?. Od razu mężowi pokazałam (on w ogóle nie chce o tym słyszeć). Ja się grubo zastanawiam nad takim porodem. Głównie dlatego, że pogoda w tym czasie może być u nas różna, może być sztorm, zamieć i wszystko co najgorsze. Mąż też pracuje w transporcie, więc nie zawsze będzie mógł być ot tak w domu, bo będzie musiał dojechać. A do tego jeszcze niewiadomo jak z covidem będzie. Tutaj przy porodach domowych są dwie położne, wszystko za darmo. Czemu by nie skorzystać?
reklama
Olka2729
Mozesz dostac skierowanie na nfz jesli masz wskazania ,czyli jestes w grupie ryzyka wad genetycznych i wad w rozwoju na ten temat mozesz sobie poczytać. Prywatnie w moich okolicach badania te robi się w 13tyg koszt usg i test pappa z krwi 450zl. Sa to badania nieinwazyjne i bezpieczne. Dostępne są dla wszystkich ciężarnych ale nie każdego na to poprostu stac jesli nie masz wskazań i chcesz zrobić je dla swojej wiadomości czy dziecko np nie będzie z zespołem Downa itpDziewczyny oswieccie mnie bo to moja pierwsza ciąża. Usg jest obowiązkowo między 11 a 13 tc ale badania prenatalne to nie to samo i nie ma ich ma NFZ tak? Powiedzcie coś więcej co wykrywają, ile kosztuje? Wszystkie kobiety robią te badania? Są bezpieczne?