reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Synka to dostałam dopiero na drugi dzień i musiałam się sama po niego pofatygować, bo do 15:00 nie raczyły mi go przynieść twierdząc, że wymiotował wodami plodowymi i dlatego go nie dostałam, a ogólnie to codziennie zabierały rano dzieci na badania i wtedy my miałyśmy czas się trochę ogarnąć przed obchodem lekarzy, a później w nocy na kąpiel i pielęgnację też dzieci były zabieranie no i jak wychodziliśmy to też zabierały dziecko ubierały i przygotowywały je do wyjścia i dawały przed wyjściem ze szpitala
Troche to straszne dla mnie. Ja mialam cc w piątek a wyszlam ze szpitala w niedziele rano 😄 .
Mały nie był kąpany w szpitalu, dopiero w domu. Podczas gdy brałam kąpiel z małym był partner także nie narzekam.

Prenatalne dopiero będą planowane po rozmowie z położną. Wszystko w szpitalu 5 minut ode mnie więc luz. Pewnie na koniec wrzesnia bo tedy bedzie kolo 12 tygodnia. Wtedy wszystkie badania będą Paapa i reszta.

U mnie znowu zaczyna się ból głowy 😄
Na śniadanie dziś wszedł McDonalds.. także samopoczucie dobre.

reklama
Troche to straszne dla mnie. Ja mialam cc w piątek a wyszlam ze szpitala w niedziele rano 😄 .
Mały nie był kąpany w szpitalu, dopiero w domu. Podczas gdy brałam kąpiel z małym był partner także nie narzekam.

Prenatalne dopiero będą planowane po rozmowie z położną. Wszystko w szpitalu 5 minut ode mnie więc luz. Pewnie na koniec wrzesnia bo tedy bedzie kolo 12 tygodnia. Wtedy wszystkie badania będą Paapa i reszta.

A Ty jesteś w Anglii? Mój brat mieszka w Anglii od kilku lat i bratowa jak była w ciąży to trochę jej współczułam, bo tam to tylko dwa usg są robione przez całą ciąże i chodzi się do położnej, a nie do lekarza...dziwne to dla mnie, bo tu w Pl to wizyta u lekarza jest co miesiąc i na każdej jest usg robione, a do tego różne badania...jak pojechała do szpitala to też były cyrki, bo odeszły jej wody, ale nie miała rozwarcia i odesłali ją do domu i kazali przyjechać jak rozwarcie bedzie, przyjechali wieczorem i znowu ich chcieli odesłać, Ale wtedy mój brat się wkurzył i powiedział, że są niepoważni, że mają natychmiast przyjąć żonę i jakimiś paragrafami zaczął sypać i lekarz się zamknął i przyjął bratową

A Ty jesteś w Anglii? Mój brat mieszka w Anglii od kilku lat i bratowa jak była w ciąży to trochę jej współczułam, bo tam to tylko dwa usg są robione przez całą ciąże i chodzi się do położnej, a nie do lekarza...dziwne to dla mnie, bo tu w Pl to wizyta u lekarza jest co miesiąc i na każdej jest usg robione, a do tego różne badania...jak pojechała do szpitala to też były cyrki, bo odeszły jej wody, ale nie miała rozwarcia i odesłali ją do domu i kazali przyjechać jak rozwarcie bedzie, przyjechali wieczorem i znowu ich chcieli odesłać, Ale wtedy mój brat się wkurzył i powiedział, że są niepoważni, że mają natychmiast przyjąć żonę i jakimiś paragrafami zaczął sypać i lekarz się zamknął i przyjął bratową
Tak, oficjalnie sa dwa, ale ja mialam 5. Jest więcej jesli sa wskazania. To państwowo, ale można iść prywatnie.
Masz więcej skanów jesli np boisz się, że dziecko sie nie rusza, cukrzyca, wysokie ciśnienie, nadwagą i inne problemy..
Ja nie narzekałam. Faktycznie nie przyjmują kobiet przy skurczach co 15 minut, albo bez, czekają na skurcze czy rozwarcie. Ja mialam wywolywany więc ciężko mi oceniać doświadczenie takie z wejścia.

Serio, nie znam nikogo kto by narzekał na szpitalną opiekę. Kobiety narzekają na skany ale nie na opiekę. Położna pobiera krew, sprawdza mocz, pyta się o wątpliwości i jeśli są to wyślę na USG.. Także może 2 skany brzmią słabo, ale mało kobiet ma tylko tyle.

Co za paranoja 😡😡😡 a możesz chociaż nagrać na tel wizytę? Niektórzy lekarze nawet na to się nie zgadzają i nie rozumiem dlaczego...przeciez ojciec też chce zobaczyć swoje dziecko, strasznie niesprawiedliwe to jest, że nie możesz pójść z mężem
Powiem szczerze, że nawet o to nie zapytałam bo już się przyzwyczaiłam, że póki pandemia trwa to raczej mąż nie będzie miał okazji iść ze mną na usg, tak samo jak pewnie na poród, bo myśle ze do kwietnia to raczej się nie skończy 😋

U mnie tez wczoraj był McDonalds 😂 Kurczakburger wygrał 😂

reklama
U nas na nfz tez masz 3wizyty przez całą ciaze wiec za wiele to nie odbiega od UK. Siostra rodzila tam 2 dzieci jedno cc drugie naturalnie i nie narzekała na opiekę ani w ciazy ani po porodzie😉 ja uważam że Polska jest i tak sto lat za murzynami i u nas minął lata świetlne zanim dorównamy standardom z innych krajów, choćby nawet pod względem jedzenia które jest straszne.. nas tutaj ratują wizyty prywatne ,prywatne badania itd a koniec z koncow lekarz ma cie w dupie i przy porodzie nawet sie nie pojawia pomimo ze przez 9miesiecy naginasz do niego placac po 300zl za badania..😉

Do góry