reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny czy umawiacie się już na badania prenatalne? Jak to u Was wygląda? Wiem z opowieści koleżanek, że zazwyczaj badanie zajmowało godzinę, było mega dokładne USG, szczegółowy wywiad +badania z krwi. A teraz na stronie polecanego ośrodka widzę, że badanie trwa 20-30 minut, na stronie innego jest info, że przez koronawirusa skraca czas badania... Masakra. A terminy tak napięte, że ledwo zdążę się zapisać.
Ja już tydzień temu się zapisałam na 23 wrzesień i nie było problemu, badanie koło 40min, może być ze mną mąż no i jak będę chciała to jeszcze mogę zrobić to badanie krwi tzw test PAAPA, ale ja je zrobię tylko jeśli lekarz po USG powie, że zaleca zrobienie, bo są ku temu wskazania...ide do tej samej Pani doktor, u której byłam w pierwszej ciąży i już nie mogę się doczekać, bo to jest super przeżycie ❤ dzieciątko już wtedy wygląda jak mały bobasek i zawsze robią zdjęcie w 4D na pamiątkę 😊😊😊😍

reklama
Dziewczyny czy umawiacie się już na badania prenatalne? Jak to u Was wygląda? Wiem z opowieści koleżanek, że zazwyczaj badanie zajmowało godzinę, było mega dokładne USG, szczegółowy wywiad +badania z krwi. A teraz na stronie polecanego ośrodka widzę, że badanie trwa 20-30 minut, na stronie innego jest info, że przez koronawirusa skraca czas badania... Masakra. A terminy tak napięte, że ledwo zdążę się zapisać.
Tak, ja się zapisałam właśnie dzisiaj, udało mi się dostać do najlepszego lekarza genetyka w Łodzi, do którego pacjentki z całej Polski przyjeżdzają 🤪 termin wizyty 22.09, także też już nie mogę się doczekać 😊 to będzie wtedy mój 12tc+4d.

Ja już tydzień temu się zapisałam na 23 wrzesień i nie było problemu, badanie koło 40min, może być ze mną mąż no i jak będę chciała to jeszcze mogę zrobić to badanie krwi tzw test PAAPA, ale ja je zrobię tylko jeśli lekarz po USG powie, że zaleca zrobienie, bo są ku temu wskazania...ide do tej samej Pani doktor, u której byłam w pierwszej ciąży i już nie mogę się doczekać, bo to jest super przeżycie ❤ dzieciątko już wtedy wygląda jak mały bobasek i zawsze robią zdjęcie w 4D na pamiątkę 😊😊😊😍
U mnie niestety zakaz wstępu osobom towarzyszącym, także mąż ze mną nie pójdzie :( też już mam dość tego całego cyrku z wirusem, ale co zrobisz jak nic nie zrobisz 🙄

co do samopoczucia to mi też dzisiaj trochę odpuściły mdłości i zaczyna wracać apetyt, więc chyba ten gorszy etap powoli za mną 😊 nabrałam znowu ochoty na słodkie 🙈🙈🙈 i chyba ciśnienie trochę się zmieniło, bo aż tak głowa nie boli :) za to dzisiaj to bym cały dzień najchętniej przespała 😴😴😴

reklama
U mnie niestety zakaz wstępu osobom towarzyszącym, także mąż ze mną nie pójdzie :( też już mam dość tego całego cyrku z wirusem, ale co zrobisz jak nic nie zrobisz 🙄
Co za paranoja 😡😡😡 a możesz chociaż nagrać na tel wizytę? Niektórzy lekarze nawet na to się nie zgadzają i nie rozumiem dlaczego...przeciez ojciec też chce zobaczyć swoje dziecko, strasznie niesprawiedliwe to jest, że nie możesz pójść z mężem

Do góry