reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
I spokojnie czekaj do wizyty :* po prostu może później doszło do zapłodnienia, albo Bąbel leniwy troszkę i leki go rusza. Narazie nie panikuj, stres szkodzi.
Już się dzisiaj napłakalam

A tam w rogu już na końcu badania zauważyła ciałko żółte

Załączniki

• IMG_20200818_140745.jpg
    IMG_20200818_140745.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 64
Moim zdaniem w takiej sytuacji to dziewczyna powinna myslec tylko o sobie i o dobru dziecka
A potem się dziwić, że pracodawca nie przedłuża umowy i w ogóle młode kobiety mają gorzej znaleźć pracę niż młodzi mężczyźni. Jeśli się decyduje na dziecko nie mając pracy na stałe to liczę się że wszystkim. Jest zasiłek dla pan, które nie nabrały praw do macierzynskiego, 1000 zł przez 12 miesięcy. Plus możliwe becikowe jeśli się nie przekracza progu finansowego na członka rodziny. Ubezpieczenie matki i dziecka można uzyskać w UP więc z lekarzami też nie ma problemu, jeśli chodzi o wizyty na fundusz.

Dziewczyny a ma któraś problem z rozpulchniomymi dziąsłami ?ja ostatnio byłam na kontroli a teraz mam wrażenie że wszystkie zęby zepsute ,zwykle powietrze wciagniete i juz mnie każdy ząb boli 😨z nosa tez niteczki krwi wydmucham ale tak też miałam w pierwszej ciąży wiec chyba wszystko się rozpulchnia 🙆

W 6 tyg... Dzisiaj jest równe 6tyd od ostatniej miesiączki... W tej straconej zarodek był 5tydz 5d
To ja miałam badanie gdzie wykazało tylko puste jajo w 6+3 od ostatniej miesiączki i moje jajo nie miało tak ładnej plamki jak twoje, faktycznie wyglądało tylko na puste. A już brałam luteinę 200 i nadal biorę raz na noc.
Znakomicie cię rozumiem. Musisz robić to co zalecił lekarz i cierpliwie czekać. Nic więcej nie jesteś w stanie zrobić dla maluszka

Dziewczyny a ma któraś problem z rozpulchniomymi dziąsłami ?ja ostatnio byłam na kontroli a teraz mam wrażenie że wszystkie zęby zepsute ,zwykle powietrze wciagniete i juz mnie każdy ząb boli 😨z nosa tez niteczki krwi wydmucham ale tak też miałam w pierwszej ciąży wiec chyba wszystko się rozpulchnia 🙆
Ja kiedyś miałam zapalenie dziąseł to lekarka kazała mi płukać mieszanka wody i wody utlenionej żeby naczynka obkurczyc. Ja noc muszę i tak nosić szynę relaksująca od prawie roku bo mam problemy z bruksizmem.

Kaarcia nie straszyłaś chodziło mi o inne wypowiedzi.
Widzę, że Ty to pewnie z tych co tylko i wyłącznie kp i nic innego, a matki karmiące mm to pewnie są najgorsze...
Ja napisałam jak to u mnie wyglądało, nie będę tu pisać, że kp jest cudowne itp, bo dla mnie nie jest, a ta rozmowa miała pokazać, że każda z nas ma wybór i nie każda musi karmić kp jeśli sprawia jej to ból, dyskomfort i prowadzi do załamania nerwowego, bo tak, kp może do tego prowadzić, a raczej ta nagonka na karmienie piersią najlepiej do 7 roku życia 🙄🙄🙄😳

reklama
Widzę, że Ty to pewnie z tych co tylko i wyłącznie kp i nic innego, a matki karmiące mm to pewnie są najgorsze...
Ja napisałam jak to u mnie wyglądało, nie będę tu pisać, że kp jest cudowne itp, bo dla mnie nie jest, a ta rozmowa miała pokazać, że każda z nas ma wybór i nie każda musi karmić kp jeśli sprawia jej to ból, dyskomfort i prowadzi do załamania nerwowego, bo tak, kp może do tego prowadzić, a raczej ta nagonka na karmienie piersią najlepiej do 7 roku życia 🙄🙄🙄😳
A mam pytanko mówiłaś ze bylas u Gina przed okresem a wiesz jaki mialas poziom beta? I co widziałaś na 1 usg? :)

Do góry