reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kurde w drodze do domu dostałam telefon ze żłobka, że syn ma gorączkę i muszę go natychmiast zabrać. Pojechaliśmy po niego od razu.
Teraz żeby mógł wrócić musieliśmy jechac na test na covid inaczej kwarantanna 2 tygodnie.. czyli kolejne kilka dni znowu nie ide do pracy czekając aż mu przejdzie i będą wyniki negatywne.

reklama
Kurde w drodze do domu dostałam telefon ze żłobka, że syn ma gorączkę i muszę go natychmiast zabrać. Pojechaliśmy po niego od razu.
Teraz żeby mógł wrócić musieliśmy jechac na test na covid inaczej kwarantanna 2 tygodnie.. czyli kolejne kilka dni znowu nie ide do pracy czekając aż mu przejdzie i będą wyniki negatywne.
O wow,i taki test na covid to mozna tak od reki szybko gdzies zrobic?

O wow,i taki test na covid to mozna tak od reki szybko gdzies zrobic?
Tak, wchodzisz na stronę gov i masz dwie opcje : dom albo stacja. Ja bylam w stacji testującej. Przez neta sie zapisałam. Robia nawet bez objawów. Jest 5 minut ode mnie. Jedziesz autem, dostajesz zestaw. Pobierasz próbki z nosa i gardła. Pakujesz i oddajesz. Wyniki 24-48 godzin podobno. Bylo kilka aut. Sprawnie poszlo, tylko dziecku współczułam bo jednak do noska ten patyk musialam mu włożyć... biedny..

Tak, wchodzisz na stronę gov i masz dwie opcje : dom albo stacja. Ja bylam w stacji testującej. Przez neta sie zapisałam. Robia nawet bez objawów. Jest 5 minut ode mnie. Jedziesz autem, dostajesz zestaw. Pobierasz próbki z nosa i gardła. Pakujesz i oddajesz. Wyniki 24-48 godzin podobno. Bylo kilka aut. Sprawnie poszlo, tylko dziecku współczułam bo jednak do noska ten patyk musialam mu włożyć... biedny..
Ale Ty poza Polska z tego co kojarzę?

myślę nad tym lekarze czy iść w piątek czy przełożyć np na za 2 tyg bo tak na dobra sprawę do piątku będziejuz pokaźna beta i niewiem co robić z tym lekarzem przy jakiej wartosci cow bedzie widać?
Wiecie jak liczona jest beta w normach luxmedu? 2tyg od owulacji normy? :)

Ostatnia edycja:
Ja mam 4 dni do następnej wizyty, ale jestem nadzwyczajnie spokojna 😊 jakoś tak podświadomie czuję, że jest wszystko dobrze i zastanawiam się, czy jest tam jednak jeszcze ta druga fasolinka, której nie było 3 tygodnie temu widać 🤔🤔🙈🤗
No przyznam ze i ja sie wyluzowałam. Nawet brzuch juz tak nie boli...musi byc dobrze nie ma innej opcji.W piątek zobaczę pierwszy raz malusieńką dzidzię;)

reklama
Do góry