reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny, z chęcią dołączę do forum :)
Termin wyznaczony co prawda na 27.03 ale kto wie w którą strone to pójdzie i czy nie będzie kwiecień :)
Witaj w naszym gronie :)
Ja mam umówiona wizyte na nfz w piątek, mąż mówi, żebym odwołała, ale ja jednak pójdę chociażby po to, żeby popatrzeć na kropka. :p Jedyna wizyta mniej czy więcej, a i tak płacić nie muszę. To będzie jakoś 8tydzien, to już tez będzie duży :D
Co myślicie o detektorze tętna? Ja zastanawiam się nad kupnem :)
Ja nie kupuje, chyba bym straciła zmysły gdybym nie mogła go znaleźć.
Witam się z wami! Niestety u mnie wystąpiły wymioty z rana i to sama żółcią na pusty żołądek.. Nie ma nic gorszego.. Także jestem tym małym odestku z wymiotami.. Dziś pogoda byle jaka, chyba będzie padać.. Dobrze niech popada już dosyć tych upałów.. Miłego dnia wszystkim

O nie, współczuję wymiotów. Jeszcze na pusty żołądek . Może to tylko jednorazowy wyskok...

reklama
To moja pierwsza ciąza,nie wiem co mnie czeka,nie wiem co to porod i moze dobrze,bo na dzień dzisiejszy boję się dentysty a obecne bóle brzucha są dla mnie duzym dyskomfortem a to dopiero początek. Nie wiem czy to hormony,ale ja poprostu o tym nie mysłe.Przezyje wszystko oby tylko dziecko bylo zdrowe.😊
to normalne, że się boisz, mi jest trochę łatwiej, bo już wiem z czym się wiąże ciąża, chociaż co to poród nadal nie wiem, bo rodziłam przez cc 😝, więc mnie poza początkowymi to skurcze totalnie ominęły i tak trochę na farcie sobie urodziłam 😝😁🙈 uwierz, że dla dziecka zniesiesz wszystkie bóle i nawet swoje lęki przezwyciężyć jeśli to będzie jedyna drogą do tego żeby było dobrze (ja się panicznie bałam operacji, Ale jak lekarz powiedział, że trzeba ciąć, bo dziecku spada tętno i 15min później byłam już na sali to myślałam tylko o tym żeby z małym było wszystko dobrze i żeby zaczął płakać i jak usłyszałam go jak płacze to stwierdziłam, że mogą już ze mną robić co chcą) 😊😊

Witaj w naszym gronie :)

Ja nie kupuje, chyba bym straciła zmysły gdybym nie mogła go znaleźć.

O nie, współczuję wymiotów. Jeszcze na pusty żołądek . Może to tylko jednorazowy wyskok...
Chyba muszę wsadzać coś do gęby zanim wstanę, 🤣bo tylko wstałam i odrazu sru do łazienki, a ten mój dwulatek kochany stoi za mną i mnie naśladuje 🤣🤣😜

Mnie w 1 ciąży w 10 tyg wszędzie przepuszczali ale byłam pewna że to przez objadanie się a tu takie rzeczy hehe teraz jem normalnie nawet mniej troszkę a już bam 🤰hehe, chciałabym z całych sil odżywiać sie jak najzdrowiej bo tak ciezko bylo mi zrzucic kg po ciąży ale ciąża rządzi sie swoimi prawami :)
Cekawe dlaczego tak się dzieje. a w pierwszej ciązy byłam bardzo chuda, poroniłam w 11 tc i jak zrobiłam tydzień wcześniej zdjęcie to prawie nic nie było widać, a teraz? Szok, ale co tam niech będzie nawet i duży, później będę zrzucać, byle by udało się donosić i urodzić zdrowego bobaska.

Hej witaj , jeżeli umowa skończy się przed 12 tc to tylko dobra wola pracodawcy czy ci przedłuży czy nie a jak będziesz w 12 tc to umowa automatycznie przedłuża ci się do dnia porodu.
Dokładnie to samo chciałam pisać, bo ktoś się kiedyś ze mną kłócił, że kobieta od początku jest chroniona, a to bzdura, dlatego najlepiej w pracy powiedzieć o ciąży dopiero po skończonym 12 tygodniu, a zwłaszcza jeśli to nowa praca, nie ma co się spieszyć z informowaniem pracodawcy, bo nie każdy jest wyrozumiały i dla wielu ciężarna pracownica jest zbędna i dobrze wiedzą, że wcześniej normalnie mogą jej wypowiedzieć umowę to raz, a dwa nie przedłużyć jej jeśli okres zakończenia przypada wcześniej niż 12 tydzień, brutalne, Ale tak niestety jest i mówię to z doświadczenia

Witajcie. Pozwólcie, że do Was dołączę :) Termin mam na 20.04, to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończona niepowodzeniem... Na ten moment z objawów mam raz mniejszą, raz większą bolesność piersi, czasami rano zamuli ale rzadko, brzuch też rzadko boli i jestem ciągle senna. U mnie problemem jest moja waga, a raczej niedowaga. Przy wzroście 158 ważę jedynie niecałe 43kg. Mam problemy z żołądkiem i miałam 3 miesięczną dietę, gdzie waga spadła aż do 39kg:o, a wróciło jedynie te kilka kg i już przytyć nie mogę.

reklama
No i wróciłam...
Niestety narazie dobrych wieści nie mam...
Na początku stwierdziła że jest puste jajo płodowe... Potem jak zaczęła grzebać znalazła ciałko żółte.... Bez zarodka [emoji24]
Mam przyjść 26.08...
To będzie wtedy 7+4
Jestem załamana..
Oj :( może to jeszcze za wcześnie? Ja mam dziś 7+4 także albo wóz albo przewóz jeżeli jest wszystko w porządku to serduszko już musi bić.

Ja wstałam z ambitnym planem całościowego ogolenia się a tu nie ma wody w kranie [emoji33][emoji33][emoji33] będę po znajomych chyba szukać gdzie jechać się umyć :(

Do góry