reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny, z chęcią dołączę do forum :)
Termin wyznaczony co prawda na 27.03 ale kto wie w którą strone to pójdzie i czy nie będzie kwiecień :)
Witaj w naszym gronie :)
Ja mam umówiona wizyte na nfz w piątek, mąż mówi, żebym odwołała, ale ja jednak pójdę chociażby po to, żeby popatrzeć na kropka. :p Jedyna wizyta mniej czy więcej, a i tak płacić nie muszę. To będzie jakoś 8tydzien, to już tez będzie duży :D
Co myślicie o detektorze tętna? Ja zastanawiam się nad kupnem :)
Ja nie kupuje, chyba bym straciła zmysły gdybym nie mogła go znaleźć.
Witam się z wami! Niestety u mnie wystąpiły wymioty z rana i to sama żółcią na pusty żołądek.. Nie ma nic gorszego.. Także jestem tym małym odestku z wymiotami.. Dziś pogoda byle jaka, chyba będzie padać.. Dobrze niech popada już dosyć tych upałów.. Miłego dnia wszystkim

O nie, współczuję wymiotów. Jeszcze na pusty żołądek . Może to tylko jednorazowy wyskok...

reklama
To moja pierwsza ciąza,nie wiem co mnie czeka,nie wiem co to porod i moze dobrze,bo na dzień dzisiejszy boję się dentysty a obecne bóle brzucha są dla mnie duzym dyskomfortem a to dopiero początek. Nie wiem czy to hormony,ale ja poprostu o tym nie mysłe.Przezyje wszystko oby tylko dziecko bylo zdrowe.😊
to normalne, że się boisz, mi jest trochę łatwiej, bo już wiem z czym się wiąże ciąża, chociaż co to poród nadal nie wiem, bo rodziłam przez cc 😝, więc mnie poza początkowymi to skurcze totalnie ominęły i tak trochę na farcie sobie urodziłam 😝😁🙈 uwierz, że dla dziecka zniesiesz wszystkie bóle i nawet swoje lęki przezwyciężyć jeśli to będzie jedyna drogą do tego żeby było dobrze (ja się panicznie bałam operacji, Ale jak lekarz powiedział, że trzeba ciąć, bo dziecku spada tętno i 15min później byłam już na sali to myślałam tylko o tym żeby z małym było wszystko dobrze i żeby zaczął płakać i jak usłyszałam go jak płacze to stwierdziłam, że mogą już ze mną robić co chcą) 😊😊

Witaj w naszym gronie :)

Ja nie kupuje, chyba bym straciła zmysły gdybym nie mogła go znaleźć.

O nie, współczuję wymiotów. Jeszcze na pusty żołądek . Może to tylko jednorazowy wyskok...
Chyba muszę wsadzać coś do gęby zanim wstanę, 🤣bo tylko wstałam i odrazu sru do łazienki, a ten mój dwulatek kochany stoi za mną i mnie naśladuje 🤣🤣😜

Mnie w 1 ciąży w 10 tyg wszędzie przepuszczali ale byłam pewna że to przez objadanie się a tu takie rzeczy hehe teraz jem normalnie nawet mniej troszkę a już bam 🤰hehe, chciałabym z całych sil odżywiać sie jak najzdrowiej bo tak ciezko bylo mi zrzucic kg po ciąży ale ciąża rządzi sie swoimi prawami :)
Cekawe dlaczego tak się dzieje. a w pierwszej ciązy byłam bardzo chuda, poroniłam w 11 tc i jak zrobiłam tydzień wcześniej zdjęcie to prawie nic nie było widać, a teraz? Szok, ale co tam niech będzie nawet i duży, później będę zrzucać, byle by udało się donosić i urodzić zdrowego bobaska.

Hej witaj , jeżeli umowa skończy się przed 12 tc to tylko dobra wola pracodawcy czy ci przedłuży czy nie a jak będziesz w 12 tc to umowa automatycznie przedłuża ci się do dnia porodu.
Dokładnie to samo chciałam pisać, bo ktoś się kiedyś ze mną kłócił, że kobieta od początku jest chroniona, a to bzdura, dlatego najlepiej w pracy powiedzieć o ciąży dopiero po skończonym 12 tygodniu, a zwłaszcza jeśli to nowa praca, nie ma co się spieszyć z informowaniem pracodawcy, bo nie każdy jest wyrozumiały i dla wielu ciężarna pracownica jest zbędna i dobrze wiedzą, że wcześniej normalnie mogą jej wypowiedzieć umowę to raz, a dwa nie przedłużyć jej jeśli okres zakończenia przypada wcześniej niż 12 tydzień, brutalne, Ale tak niestety jest i mówię to z doświadczenia

Witajcie. Pozwólcie, że do Was dołączę :) Termin mam na 20.04, to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończona niepowodzeniem... Na ten moment z objawów mam raz mniejszą, raz większą bolesność piersi, czasami rano zamuli ale rzadko, brzuch też rzadko boli i jestem ciągle senna. U mnie problemem jest moja waga, a raczej niedowaga. Przy wzroście 158 ważę jedynie niecałe 43kg. Mam problemy z żołądkiem i miałam 3 miesięczną dietę, gdzie waga spadła aż do 39kg:o, a wróciło jedynie te kilka kg i już przytyć nie mogę.

reklama
No i wróciłam...
Niestety narazie dobrych wieści nie mam...
Na początku stwierdziła że jest puste jajo płodowe... Potem jak zaczęła grzebać znalazła ciałko żółte.... Bez zarodka [emoji24]
Mam przyjść 26.08...
To będzie wtedy 7+4
Jestem załamana..
Oj :( może to jeszcze za wcześnie? Ja mam dziś 7+4 także albo wóz albo przewóz jeżeli jest wszystko w porządku to serduszko już musi bić.

Ja wstałam z ambitnym planem całościowego ogolenia się a tu nie ma wody w kranie [emoji33][emoji33][emoji33] będę po znajomych chyba szukać gdzie jechać się umyć :(

Do góry