reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Też stosowalam bio oil ale pod dopiero pod koniec ciąży bo wtedy pojawily mi soe rozstepy na pupie , teraz tez stosuje ale jakoś się tym bardzo nie przejmuje juz 😜
Ja tez nie biore jakos specjalnie do glowy figury modelki nie mam i miec nie bede ,a teraz na okrągło cos jem bo jak jestem glodna to od razu mnie ciaga na wymioty. Mam nadzieje ze nie przybiore +30 bo bedzie masakra 🤷‍♀️🤦‍♀️

A są bezpieczne te tabletki w ciąży?

Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogły :( Dalej cała napompowana jestem :( Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży :(
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm :D
U mnie sprawdza się mieszanka: około 2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego w 1/3 szkl wody (lubię gęsty, ale można rzadsze), mały jogurt naturalny, płatki orkiszowe/owsiane (prosto z worka, bez żadnego gotowania czy zaparzania- leniwa jestem 😀), do tego np.pol jabłka czy kilka śliwek (zależy jaki sezon, co masz w domu)- przetestuj takie śniadanie przez kilka dni. Na teraz dołóż sobie jeszcze szklankę wody na czczo, żeby miało co rozrzedzić. Oprócz tego na podjadam śliwki suszone czy morole (ale mało, bo cukier) i orzechy różnego rodzaju zamiast słodyczy (słodycze oczywiście też... niestety). Mi to wystarcza, ale przed wzdęciami mnie nie chroni....i przed bąkami też niestety nie. Moja koleżanka robiła kotajl w blenderze dodając zamiast kawałków owoców sok wyciśnięty z pomarańczy.

Mi się maluch pokazał pierwszy raz jak miał 3.5 mm i wtedy cały się trząsł ;) tzn cały ten Kropeczek pikał przez serduszko ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ a teraz już przypominał człowieka tzn bardziej śpiącego zwiniętego kota!!! Teraz u mnie to już Kropuch wielki i rozciągnięty 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Cześć dziewczyny. Powodzenia na wizytach!
Nie wypowiem się na temat zaparc bo nie mam problemów. Kawa zawsze ogarnia sprawę.
Ja używam normalnie balsamów do ciała.
U mnie rozstępy są genetyczne i pojawiają tak czy siak, żadne oliwki nie pomogły nigdy..
Kurde, ja za to mam tak czułe sutki od kilku dni że jest masakra i sie pogarsza.
Jak karmke syna to tak jakbym sobie żyletką jaką jeździła.. Masakra. Czuje się jakbym dopiero zaczynała karmić 😄 😄 :)

Ja juz nie czytam bo za bardzo spanikowałam.Zapomnij o wyszukiwarce google😊Co do objawów. W zeszlym tygodniu ich praktycznie nie mialam,nawet ciągnęło mnie do papierosów,które oczywiscie żucilam jak tylko dowiedzialam sie o ciaży.Dzis hmm na samą mysl mi niedobrze. U mnie objawy przychodziły stopniowo. Najmniej przyjemne są zwiazane z rozszerzaniem sie macicy. Kochana ciesz sie z braku objawów . Ja mam 36 lat i to moja pierwsza ciąża. Totalnie nie wiem czego sie spodziewać;)
Ja też rzuciłam, jak sie dowiedziałam o ciąży :) Myślałam, że będzie większy problem, a ja nawet nie myślę o paleniu :D

U mnie sprawdza się mieszanka: około 2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego w 1/3 szkl wody (lubię gęsty, ale można rzadsze), mały jogurt naturalny, płatki orkiszowe/owsiane (prosto z worka, bez żadnego gotowania czy zaparzania- leniwa jestem 😀), do tego np.pol jabłka czy kilka śliwek (zależy jaki sezon, co masz w domu)- przetestuj takie śniadanie przez kilka dni. Na teraz dołóż sobie jeszcze szklankę wody na czczo, żeby miało co rozrzedzić. Oprócz tego na podjadam śliwki suszone czy morole (ale mało, bo cukier) i orzechy różnego rodzaju zamiast słodyczy (słodycze oczywiście też... niestety). Mi to wystarcza, ale przed wzdęciami mnie nie chroni....i przed bąkami też niestety nie. Moja koleżanka robiła kotajl w blenderze dodając zamiast kawałków owoców sok wyciśnięty z pomarańczy.

Mi się maluch pokazał pierwszy raz jak miał 3.5 mm i wtedy cały się trząsł ;) tzn cały ten Kropeczek pikał przez serduszko ❤❤❤❤❤❤ a teraz już przypominał człowieka tzn bardziej śpiącego zwiniętego kota!!! Teraz u mnie to już Kropuch wielki i rozciągnięty 🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Ja mam umówiona wizyte na nfz w piątek, mąż mówi, żebym odwołała, ale ja jednak pójdę chociażby po to, żeby popatrzeć na kropka. :p Jedyna wizyta mniej czy więcej, a i tak płacić nie muszę. To będzie jakoś 8tydzien, to już tez będzie duży :D
Co myślicie o detektorze tętna? Ja zastanawiam się nad kupnem :)

reklama
Witam się z wami! Niestety u mnie wystąpiły wymioty z rana i to sama żółcią na pusty żołądek.. Nie ma nic gorszego.. Także jestem tym małym odestku z wymiotami.. Dziś pogoda byle jaka, chyba będzie padać.. Dobrze niech popada już dosyć tych upałów.. Miłego dnia wszystkim

Do góry