reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja mam tak samo. Kilka dni przed @ schudłam 4 kg, A jadłam tyle, że szok..później test, 2 kreski,, A dziś nie mam już spodni, chodzę z rozpietym rozporkiem, albo sukienkach. W sobotę tak mi brzuch wywalilo, że na autostradzie babki wypuścił mnie do wc bez kolejki. Rozmawialam z mamą i mówiła, że Jej mama jak była w ciąży to w 3 miesiacu pytali kiedy rodzi taki ogromny brzuch miała. Mama mnie pivieszyla, że będę jak babcia hahaha
Mnie w 1 ciąży w 10 tyg wszędzie przepuszczali ale byłam pewna że to przez objadanie się a tu takie rzeczy hehe teraz jem normalnie nawet mniej troszkę a już bam 🤰hehe, chciałabym z całych sil odżywiać sie jak najzdrowiej bo tak ciezko bylo mi zrzucic kg po ciąży ale ciąża rządzi sie swoimi prawami :)

A są bezpieczne te tabletki w ciąży?

Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogły :( Dalej cała napompowana jestem :( Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży :(
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm :D
Poczytaj o diecie bogatoresztkowej i parafinie płynnej w syropie mentholaxin czy jakos tak. Moj synek mial straszna masakre z robieniem kupy normalnie krew sie lała, stosowaliśmy 3 tygodnie w zaleceniu lekarza to co wyżej i do dzis nie ma juz problemu z robieniem kupki. Ten syrop poprostu tak rozmiękcza ta kupę że sama wychodzi ,nie powoduje bolu brzucha i przeczyszczenia takiego drastycznego.naprawdę polecam

Mnie w 1 ciąży w 10 tyg wszędzie przepuszczali ale byłam pewna że to przez objadanie się a tu takie rzeczy hehe teraz jem normalnie nawet mniej troszkę a już bam 🤰hehe, chciałabym z całych sil odżywiać sie jak najzdrowiej bo tak ciezko bylo mi zrzucic kg po ciąży ale ciąża rządzi sie swoimi prawami :)
U mnie po pierwszej ciąży po każdym większym posiłku robi się nagle 5mies😅 tzw. Ciąża spożywcza. Aż strach co będzie po tej ciąży😄
Wczoraj widziałam bliźniaczki i zaraz burza myśli mi przeszła przez głowę.. Pytam męża co jak będą bliźniaki a ten do mnie: co zrobisz, 1500 będzie 😅
Wiadomo, podwójne szczęście super, ale do przyszłego piątku muszę czekać na wyjaśnienie sprawy😁

reklama
Do góry