reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny ja dzisiaj musze sie wygadac, chodze dzisiaj jakas niespokojna, a że miałam jeden test zapasowy w domu to stwierdziłam że sobie powtórzę i wyszły super dwie grube kreski, jak dowiedziałam się o ciąży to druga kreska była ale nie aż tak mocna gruba jak dziś wiec mam nadzieje że jest rozwój ciąży i że wszystko okej, tylko żadnych specjalnych objawów nie mam ,w pierwszej ciąży to chociaż miałam te potworne mdłości i wymioty których tak sie boicie ale chociaż czułam sie pewniej że wszystko jest dobrze a teraz czuje się super jakbym wgl w ciąży nie byla ale tyle się człowiek naczyta glupot w internecie że już sie głupieje od tego 🙈
Ja juz nie czytam bo za bardzo spanikowałam.Zapomnij o wyszukiwarce google😊Co do objawów. W zeszlym tygodniu ich praktycznie nie mialam,nawet ciągnęło mnie do papierosów,które oczywiscie żucilam jak tylko dowiedzialam sie o ciaży.Dzis hmm na samą mysl mi niedobrze. U mnie objawy przychodziły stopniowo. Najmniej przyjemne są zwiazane z rozszerzaniem sie macicy. Kochana ciesz sie z braku objawów . Ja mam 36 lat i to moja pierwsza ciąża. Totalnie nie wiem czego sie spodziewać;)

reklama
Fajnie by bylo przeczekac do dnia porodu i boom niespodzianka,ale ja bym moze wyczekala ale moj maz juz nie.Kiedys kupil mi prezent na swieta i juz w samochodzie zaczal mi opowiadac co to moze byc i czy chce juz zobaczyc...a byly 2 tygodnie do swiat;)
Jestem identyczna jak Twój mąż [emoji23] mega trudno trzyma mi się język za zębami [emoji1751][emoji23] na razie jeszcze daje radę ale na szczęście dzisiaj wizyta i jeżeli wszystko ok to nie będę dalej się kryła ;)

Jestem identyczna jak Twój mąż [emoji23] mega trudno trzyma mi się język za zębami [emoji1751][emoji23] na razie jeszcze daje radę ale na szczęście dzisiaj wizyta i jeżeli wszystko ok to nie będę dalej się kryła ;)
Też mam wizytę.. Brzuch mnie z nerow boli.. Mój mnie uspokaja.. Ale ja jak widzę tylko usg ciśnienie mi się podnosi... 😔🙄

Cześć Dziewczyny! Skoro już dziś się rozpisałam to napiszę jak po wizycie. Jest lepiej :) Kropek rośnie, ma już 1.71 cm, serduszko trochę wolne 151, ale coraz lepiej mu idzie (zaczął od 111, później 132). Widać już kształt główki i dupki [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Mam nadzieję, że będzie dzielny i urodzi się zdrowy [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Ogólnie z USG wychodzi 8t1d, co może być bliskie owulacji (akurat byłam chora w dni kalenarzykowej owu, a nie miałam monitoringu z obserwacji i testów nie korzystam, dałam sobie spokój po roku jak efektu i tak nie było, mogło jak najbardziej coś się pomieszać o dwa trzy dni)
Suuuuuper!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa i też należę do kwietniowych mam, termin mam na 18. 04.2021😊. Tylko odkąd się dowiedziałam jestem cały czas ogromnie zestresowana... Otóż od tego miesiąca zaczęłam nową pracę, minęły dwa tygodnie a ja jestem w ciąży.. umowę mam póki co na 3 miesiące potem jeśli będzie przedłużona to na rok. Boje się reakcji szefa jak się dowie i nie wiem kiedy go o tym poinformować :(
Hej, ja bym nie informowala przed końcem 3 miesiąca u ciebie niestety nie ma ochrony,Czekałabym az przedluzy umowę. Wtedy
bedziesz mieć np prawo zasiłku maciezynskiego. Mysl teraz o sobie. Pracodawca moze okazac sie wspaniałomyślny,ale moz tez obrazic sie na ciebie,bo przeciez zrobilas to "specjalnie".Wszystko zalezy od człowieka.

Też mam wizytę.. Brzuch mnie z nerow boli.. Mój mnie uspokaja.. Ale ja jak widzę tylko usg ciśnienie mi się podnosi... [emoji17][emoji849]
Wiesz że i ja zaczynam lekko się stresować? A gdzie jeszcze do 18 ;) trzymam za Nas dzisiaj kciuki wszystko musi być dobrze nie ma innej opcji :)

reklama
Nie może zataić faktu ciąży przy przedłużaniu umowy , w sądzie pracy od razu unieważnia tą umowę.
Hmmm ok ale ja bym zaryzykowała. Jak szef jest ok nie bedzie robił problemow,ale jak st frickiem to nie przedluzy umowy i dziewczyna zostanie na lodzie a tak jest nadzieja. Sytuacja jest patowa . Z drugiej strony laska moze isc jak szef ją oleje na zwolnienie lekarskie.Przynajmniej do porodu zasilek wypłaci Zus.Najgorsze jest to ze są jeszcze tacy co uwazają ze kobiety na złosc im ciązą zrobiły....Ja sama mam umowe na rok,ale jak nie bede chcieli przedłużyć mam przynajmniej pewność ze mam zasilek maciezynski.Potem znajdę sobie pracę.

Do góry