reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A są bezpieczne te tabletki w ciąży?

Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogły :( Dalej cała napompowana jestem :( Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży :(
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm :D
Biedna jestes musisz cos z tym zrobic tylko co..im wiecej zarcia zostaje w jelitach tym bardziej ta pozostala kupa wsiaka wode i sie robi twarda i sie nawarstwia.Ja zuwazylam ze jak duzo pocwicze lub sie poruszam to lepiej wszystko zaczyna pracowac,moze glupi przyklad ale jak sie wyglupiam z synem i on skacze po lozku biega itp to 15 min i do kibelka na dwojke leci bo to wszystko pracuje tam jak sie ruszasz.moze jak juz nie dieta to ruch jakis ekstra

Mi piersi urosły od rana do wieczora o rozmiar chyba. Przed chwilą szłam się wykąpać, ściągam stanik, a tu jakby nie moje piersi. Takie jedrne, okrągłe, większe :D mogłyby już takie na zawsze zostać :p
Ja mam jednego duzego i jednego malego,zawsze mialam duza roznice ale teraz to juz wogole.jednego suta mam wielkiego jednego nie haha

Kiedyś przeczytałam,że od dowiedzenia się o ciąży, do wizyty jesteśmy zdane same na siebie przez 3-4tyg. I to jest straszne. Muszę wszystko wiedzieć,boję się cokolwiek zrobić,w pracy muszę udawać. Straszne.
U mnie to 2 tygodnie. W pracy mam zamiar nie mówić do końca I trymestru. Przy pracy biurowej jest to do ogarnięcia. Gorzej z rodziną:) Im chyba powiem juz zaraz niedlugo:)Prawdą jest ze nie wiem co mogę a co nie. To jest nowość i mimo ze miła to jestes trochę jak dziecko we mgle.

A u mnie z objawów to właśnie biegunka rano.... Wczoraj pierwszy raz spotkanie z WC.... Dziś noc nieprzespana i jakaś niespokojna.... Nudności całodzienne i senność.... Ogólnie to chyba zaczynam łapać doła jak sobie przypomnę dolegliwości z poprzednich ciąż i panikuje na zaś....
U mnie wizyta w czwartek to będzie 7+4
Ja codziennie rano mam biegunkę,ale jak widze jak tu dziewczyny cierpią z powodu zaparc.Nie narzekam. Budzę się 6 rano i tak jak ty cały dzień senny.

Mam to samo i za każdym razem sobie tak samo tłumacze 🙈 wszystko czuję dużo bardziej niż inni dosłownie wszystko dentysta nawet jak mi da znieczulenie to ja i tak to czuję 🙈 jestem wrażliwą na wszystko, ostatni poród 3 lata temu jak rodziłam synka był straszny i zarzekałam się że już nigdy więcej. W zeszłym miesiącu coś mnie natknęło (pewnie jakiś kryzys 30latki bo właśnie skończyłam 😂) że może jednak jeszcze jedne maleństwo i z mężem taki spontan kilka razy w jednym cyklu i mówimy że jak się nie uda to trudno w następnych już nie będziemy szaleć , o synka staraliśmy się ponad pół roku , osiem miesięcy przeszło a tutaj za pierwszym cyklem poszło aż jestem w szoku i trochę panikuje niby poród tylko kilka godzin ale jednak 🙈
To moja pierwsza ciąza,nie wiem co mnie czeka,nie wiem co to porod i moze dobrze,bo na dzień dzisiejszy boję się dentysty a obecne bóle brzucha są dla mnie duzym dyskomfortem a to dopiero początek. Nie wiem czy to hormony,ale ja poprostu o tym nie mysłe.Przezyje wszystko oby tylko dziecko bylo zdrowe.😊

Pięknie napisane kochana. Zamiast tyle się zamartwiać trzeba trochę się tym stanem cieszyć. Każda z nas jest inna! :)
Też Ci życzę, aby ta ciąża została taka sama cale 9 miesięcy. 🥰
Jade sobie właśnie do pracy pociągiem. Te kołysanie mnie tak usypia, jeszcze deszcz za oknem, oczy mi sie same zamykają... :)
Dokładnie swìete słowa. Ja tez się ogarnełam,czuje spokój. Nie chcę by Dzidzia moje stresy jadła.

A słuchajcie, ja nie mam apetytu tylko na warzywa owoce nie jem dużo i normalnie mam taki wydęty brzuch myślę sobie co jest miałam mieć płaski brzuch na wesele w weekend a ja codziennie mam brzuszek, jestem po cc 2.t roku temu wiadomo mala oponka została, ale jest teraz wydęty po całości i się zastanawiam ciagle matko co to będzie jak mi brzuch tak urosnie do 9m, w 1 ciąży miałam ogromny brzuch ale objadałam sie, a zaczynam dopiero 4tydzien i nie moge dopiąć sie w spodnie 🤰🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ zauważyłyście jakies zmiany w Waszych sylwetkach? Wiem ze to glupie i wcześnie ale nie objadam sie a 4cm więcej w brzuchu
Ja mam tak samo. Kilka dni przed @ schudłam 4 kg, A jadłam tyle, że szok..później test, 2 kreski,, A dziś nie mam już spodni, chodzę z rozpietym rozporkiem, albo sukienkach. W sobotę tak mi brzuch wywalilo, że na autostradzie babki wypuścił mnie do wc bez kolejki. Rozmawialam z mamą i mówiła, że Jej mama jak była w ciąży to w 3 miesiacu pytali kiedy rodzi taki ogromny brzuch miała. Mama mnie pivieszyla, że będę jak babcia hahaha

reklama
Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa i też należę do kwietniowych mam, termin mam na 18. 04.2021[emoji4]. Tylko odkąd się dowiedziałam jestem cały czas ogromnie zestresowana... Otóż od tego miesiąca zaczęłam nową pracę, minęły dwa tygodnie a ja jestem w ciąży.. umowę mam póki co na 3 miesiące potem jeśli będzie przedłużona to na rok. Boje się reakcji szefa jak się dowie i nie wiem kiedy go o tym poinformować :(
Hej witaj , jeżeli umowa skończy się przed 12 tc to tylko dobra wola pracodawcy czy ci przedłuży czy nie a jak będziesz w 12 tc to umowa automatycznie przedłuża ci się do dnia porodu.

Do góry