M_P_90
Fanka BB :)
Spora gromadkaaha tak myślałam ze początek kwietnia musi być ☺ja mam synka urodzone 7 kwietnia
potem córka 30 maja i potem synka 5 czerwca
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spora gromadkaaha tak myślałam ze początek kwietnia musi być ☺ja mam synka urodzone 7 kwietnia
potem córka 30 maja i potem synka 5 czerwca
![]()
u mnie wszystkie po terminie wywoływane oksySpora gromadkaJa mam synka z 2 października, 5 dni przed terminem, bo młody już nie chciał dłużej siedzieć w brzuchu i tak wcisnął głowę, że tętno zaczęło mu spadać i wylądowałam na sali operacyjnej, a w życiu nie brałam pod uwagę cc jak chodziłam z brzuszkiem, bo cała ciąża była praktycznie książkowa
A są bezpieczne te tabletki w ciąży?oj tam my jesteśmy jako matki do takich tematów przyzwyczajonebo ogarniamy swoje jelitka i jeszcze całej rodziny
Niby tabletki lepsze ale działają po 3 godz ☺i z całego brzucha
Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogłyPolecam regulację dietą długofalowo, czopkiem to tak doraźnie jak już boli bym się ratowała. Błonnik i jeszcze raz wszystko co go posiada przez kilka dni+woda. Akurat ja i zaparcia dobrze się znamy od zawsze i musiałam się z nimi nauczyć żyć i je zwalczać, więc wiem, że da się wprowadzić coś do diety co pozamiata w jelitach
Ja na wszelki wypadek ....jeszcze nie zaķladalam spodni. Mam wilczy apetyt,więc obawiam się najgorszegoA słuchajcie, ja nie mam apetytu tylko na warzywa owoce nie jem dużo i normalnie mam taki wydęty brzuch myślę sobie co jest miałam mieć płaski brzuch na wesele w weekend a ja codziennie mam brzuszek, jestem po cc 2.t roku temu wiadomo mala oponka została, ale jest teraz wydęty po całości i się zastanawiam ciagle matko co to będzie jak mi brzuch tak urosnie do 9m, w 1 ciąży miałam ogromny brzuch ale objadałam sie, a zaczynam dopiero 4tydzien i nie moge dopiąć sie w spodniezauważyłyście jakies zmiany w Waszych sylwetkach? Wiem ze to glupie i wcześnie ale nie objadam sie a 4cm więcej w brzuchu
A ktory to już miesiąc?A są bezpieczne te tabletki w ciąży?
Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogłyDalej cała napompowana jestem
Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży
![]()
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm![]()
Ja tez mam balonik,ale był juz chyba przed ciąząNo ja też mam oponke na brzuszku i staram się zakładać luźniejsze spodnie bo kurcze w innych się dopiąć nie umiem mimo że trzy tyg temu nie miałam problemu i też już mam taki balonik czyli macica już powiększona i jak jeżdżę ręka po podbrzuszu to go czuć![]()
Według ostatniej miesiączki dzisiaj mam 7+3, na usg byłam 6+6, i wtedy według usg wyszło, że jest 6+2, ale jak lekarz mówił, to Nie jest matematyka, kropek może jeszcze podgonic wielkosciąA ktory to już miesiąc?
Oj moje tez mi baaardzo odpowiadają....moglyby tak zostaćMi piersi urosły od rana do wieczora o rozmiar chyba. Przed chwilą szłam się wykąpać, ściągam stanik, a tu jakby nie moje piersi. Takie jedrne, okrągłe, większemogłyby już takie na zawsze zostać
![]()