reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

aha tak myślałam ze początek kwietnia musi być ☺😉 ja mam synka urodzone 7 kwietnia 😉 potem córka 30 maja i potem synka 5 czerwca 😉
Spora gromadka 😊🤗😁😍 Ja mam synka z 2 października, 5 dni przed terminem, bo młody już nie chciał dłużej siedzieć w brzuchu i tak wcisnął głowę, że tętno zaczęło mu spadać i wylądowałam na sali operacyjnej, a w życiu nie brałam pod uwagę cc jak chodziłam z brzuszkiem, bo cała ciąża była praktycznie książkowa

reklama
Spora gromadka 😊🤗😁😍 Ja mam synka z 2 października, 5 dni przed terminem, bo młody już nie chciał dłużej siedzieć w brzuchu i tak wcisnął głowę, że tętno zaczęło mu spadać i wylądowałam na sali operacyjnej, a w życiu nie brałam pod uwagę cc jak chodziłam z brzuszkiem, bo cała ciąża była praktycznie książkowa
u mnie wszystkie po terminie wywoływane oksy 😉 no i ciąże nie mam proste bo mam mała krzepliwość krwi i zawsze plamie ... muszę brać stos tabletek na podtrzymanie i zastrzyki w brzuch przez cała ciąże 😉 z 1 dzieckiem do 6 miesiąca leżałam płasko w szpitalu potem poszłam do domu .... ale co się nie robi dla maluchów 💗🥰

oj tam my jesteśmy jako matki do takich tematów przyzwyczajone 😁😁 bo ogarniamy swoje jelitka i jeszcze całej rodziny 😅😅
Niby tabletki lepsze ale działają po 3 godz ☺😉 i z całego brzucha
A są bezpieczne te tabletki w ciąży?
Polecam regulację dietą długofalowo, czopkiem to tak doraźnie jak już boli bym się ratowała. Błonnik i jeszcze raz wszystko co go posiada przez kilka dni+woda. Akurat ja i zaparcia dobrze się znamy od zawsze i musiałam się z nimi nauczyć żyć i je zwalczać, więc wiem, że da się wprowadzić coś do diety co pozamiata w jelitach
Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogły :( Dalej cała napompowana jestem :( Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży :(
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm :D

A słuchajcie, ja nie mam apetytu tylko na warzywa owoce nie jem dużo i normalnie mam taki wydęty brzuch myślę sobie co jest miałam mieć płaski brzuch na wesele w weekend a ja codziennie mam brzuszek, jestem po cc 2.t roku temu wiadomo mala oponka została, ale jest teraz wydęty po całości i się zastanawiam ciagle matko co to będzie jak mi brzuch tak urosnie do 9m, w 1 ciąży miałam ogromny brzuch ale objadałam sie, a zaczynam dopiero 4tydzien i nie moge dopiąć sie w spodnie 🤰🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ zauważyłyście jakies zmiany w Waszych sylwetkach? Wiem ze to glupie i wcześnie ale nie objadam sie a 4cm więcej w brzuchu
Ja na wszelki wypadek ....jeszcze nie zaķladalam spodni. Mam wilczy apetyt,więc obawiam się najgorszego😏

A są bezpieczne te tabletki w ciąży?

Boli już bardzo mocno, tak jak wcześniej pisałam boli caly brzuch, cały zad, ale jednak nic te czopki mi nie pomogły :( Dalej cała napompowana jestem :( Juz nie wiem gdzie te jedzenie co jem sie mieści.. Od czego zaczęłaś zwalczać zaparcia? Ja mam jeszcze problemy z hemoroidami po poprzedniej ciąży :(
Ps. Ciesze się, że zobaczyłam serducho na usg. To juz dorodny kropek! Moj na usg w zeszły czwartek miał dopiero 4,5mm :D
A ktory to już miesiąc?

reklama
Do góry