reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
No u mnie już serduszko jest, bo ja w 8tc jestem, do tego była to bliźniacza ciąża, Ale ostatecznie został jeden bąbelek i czekam teraz na 3 wizytę w sobotę 😊😍 teraz czas na serduszko u Twojego bąbla 😊😁🤗
jutro się umawiam na 8.10 września wtedy powinien być 7,8 tydz 😉 to ty masz na którego kwietnia termin ?

Cześć Dziewczyny! Skoro już dziś się rozpisałam to napiszę jak po wizycie. Jest lepiej :) Kropek rośnie, ma już 1.71 cm, serduszko trochę wolne 151, ale coraz lepiej mu idzie (zaczął od 111, później 132). Widać już kształt główki i dupki 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Mam nadzieję, że będzie dzielny i urodzi się zdrowy ❤❤❤❤❤❤
Ogólnie z USG wychodzi 8t1d, co może być bliskie owulacji (akurat byłam chora w dni kalenarzykowej owu, a nie miałam monitoringu z obserwacji i testów nie korzystam, dałam sobie spokój po roku jak efektu i tak nie było, mogło jak najbardziej coś się pomieszać o dwa trzy dni)
Super :)!

Kupiłam sobie te czopki, ale powiem Wam, że miałam dwa podejścia, z pierwszym w ogóle mi się nie udało ani 3Min wytrzymac, także nic, a nic nie pomógł. Drugi próbowałam trzymac trochę dłużej, około 5min, i pomógł doslownie delikatnie. Na opakowaniu jest napisane, ze od 1 do 2 czopkow na dobe, zastanawiam sie nad 3 czy może nie spróbować, skoro ten pierwszy i tak od razu wypadł.
Wybaczcie, że tak obrzydliwie tu pisze :(

Kupiłam sobie te czopki, ale powiem Wam, że miałam dwa podejścia, z pierwszym w ogóle mi się nie udało ani 3Min wytrzymac, także nic, a nic nie pomógł. Drugi próbowałam trzymac trochę dłużej, około 5min, i pomógł doslownie delikatnie. Na opakowaniu jest napisane, ze od 1 do 2 czopkow na dobe, zastanawiam sie nad 3 czy może nie spróbować, skoro ten pierwszy i tak od razu wypadł.
oj tam my jesteśmy jako matki do takich tematów przyzwyczajone 😁😁 bo ogarniamy swoje jelitka i jeszcze całej rodziny 😅😅
Niby tabletki lepsze ale działają po 3 godz ☺️😉 i z całego brzucha

Fajnie by bylo przeczekac do dnia porodu i boom niespodzianka,ale ja bym moze wyczekala ale moj maz juz nie.Kiedys kupil mi prezent na swieta i juz w samochodzie zaczal mi opowiadac co to moze byc i czy chce juz zobaczyc...a byly 2 tygodnie do swiat;)
Ja bym tak chciała, ale moj się nie zgadza. Powiedział ze mogę wyjść z gabinetu jak na usg beda mówili jaka plec [emoji23]
Hej dziewczyny :-) Jestem w 5tc to moja 5 ciąża. Mam dwoje dzieci które z utęsknieniem czekają na młodsze rodzeństwo (jeszcze nie wiedzą o ciąży)
Pozdrawiam serdecznie wszystkie kwietniowe mamy :-)
Hej!
Pocieszcie ze nie tylko ja tak mam ze czuje jakbym miala jezioro do wysikania a jak ide to pare kropel...juz mam otarcia na wiewiorce od podcierania
Wiewiórce [emoji23] tego jeszcze nie slyszalalm, dobre!

Sksk super wiesci :-)

Polecam regulację dietą długofalowo, czopkiem to tak doraźnie jak już boli bym się ratowała. Błonnik i jeszcze raz wszystko co go posiada przez kilka dni+woda. Akurat ja i zaparcia dobrze się znamy od zawsze i musiałam się z nimi nauczyć żyć i je zwalczać, więc wiem, że da się wprowadzić coś do diety co pozamiata w jelitach

reklama
Ja mam na 31 marzec, ale dziewczyny prosiły żebym tu została, bo może urodzę 1 kwietnia 🙈😂😂😂 i tak tu sobie siedzę z wami, bo jakoś już się przyzwyczaiłam do kwietniówek 😉😁😁🤗
aha tak myślałam ze początek kwietnia musi być ☺️😉 ja mam synka urodzone 7 kwietnia 😉 potem córka 30 maja i potem synka 5 czerwca 😉

Do góry