reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mój to wgl niejadek, musi być czymś zajęty żeby normalnie zjeść, a obiadu to wgl troszkę zjada 🙈pewnie jeszcze tutaj chodzi o zęby bo cały czas idą ale mam jakoś nadzieje że po roczku będzie lepiej jadał ☺
A to ja jestem póki co szczęściarą, bo mój bąbel wcina dosłownie wszystko 😁😁 nie wybrzydza mi z żadnym obiadem, wszystko mu smakuje i pochłania ogromne ilości, ale że jest też bardzo ruchliwy i aktywny to wszystko spala i na szczęście nie jest otyły 😊😊

reklama
A to ja jestem póki co szczęściarą, bo mój bąbel wcina dosłownie wszystko 😁😁 nie wybrzydza mi z żadnym obiadem, wszystko mu smakuje i pochłania ogromne ilości, ale że jest też bardzo ruchliwy i aktywny to wszystko spala i na szczęście nie jest otyły 😊😊
Mój nie je wszystkiego, ale je dość spoko . Z rzeczy które lubi pochłania duże ilości. Uwielbia owoce, duzo warzyw. I codziennie mnie zaskakuje. Kiedyś np makaronu wcale a wczoraj zjadl rączkamk noodles! Taka byłam dumna :) Więc myślę, że też nie mam na co narzekać :)
Najbardziej chyba lubi jogurt i masło orzechowe.. zlizuje je z talerza dosłownie hah

Troszkę mnie teraz zaintrygowałaś, bo też nie wiem kiedy mam to zgłosić w pracy, ale myślę sibie, że po badaniach prenatalnych?
Mamy już z dziećmi jak to się robi przy umowie o pracę w Polsce ?
Ja jestem obecnie na końcówce rodzicielskiego, więc z wychowawczym nie pomogę niestety...mi się 29 września kończy rodzicielski (macierzyński) muszę poinformować kadrową, że z dniem 30 wrzesień wracam do pracy, ale z wykorzystaniem zaległego urlopu wypoczynkowego, bo żeby dać L4 muszę mieć jeden dzień przepracowany, a urlop wypoczynkowy to jak praca i drugiego dnia daje zwolnienie, tak mi doradziła księgowa mojego męża, a z wychowawczym to nie wiem jak jest

Cześć dziewczyny ale żeście się rozpisały 😅😅😅 ja to dziś jestem mega słaba ... i kręci mi się w głowie 🤐🤐 jak byłam po zakupy 😅 nie wiem co poradzi na to

Mój nie je wszystkiego, ale je dość spoko . Z rzeczy które lubi pochłania duże ilości. Uwielbia owoce, duzo warzyw. I codziennie mnie zaskakuje. Kiedyś np makaronu wcale a wczoraj zjadl rączkamk noodles! Taka byłam dumna :) Więc myślę, że też nie mam na co narzekać :)
Najbardziej chyba lubi jogurt i masło orzechowe.. zlizuje je z talerza dosłownie hah
Mojemu to chyba jedynie nie podchodzi arbuz, bo tak za bardzo nie prosi się o niego jak ja jem 😝 i brokuła nie bardzo lubi, więc mi go nie robię, a tak to wszystko wcina 😁😊 a najbardziej to lubi wszelkiego rodzaju kremy owocowe :)

Dziękuję bardzo. I mnie było już serduszko w 6t+0d, ponizniej miałam przypadek z beta, która mi prawie nie wzrosła (akurat te dwie weryfikację pani ginekolog mi zleciła). Jak zobaczyłam wynik to tego samego dnia byłam u niej, serduszko było, ale trochę wolne, cztery dni później poszłam sprawdzić czy przyrasta czy spada beta (na szczęście i o dziwo urosła!!!), serduszko też przyspieszyło, ale jeszcze było za wolne, teraz minął tydzień o tamtej wizyty i dziś idę sprawdzić co u mojego Kropka, boje się cholernie (wiem, że każda się boi, ale u mnie jest mniejsza szansa niż u większości, powiedzmy, że na ciążę zdrową mam 50% mniej szans jak większość. Oby tym razem było to to szczęśliwe 50% ❤❤❤❤❤❤
Jeśli można zapytać to dlaczego 50%szans na ciążę zdrową ?

Troszkę mnie teraz zaintrygowałaś, bo też nie wiem kiedy mam to zgłosić w pracy, ale myślę sibie, że po badaniach prenatalnych?
Mamy już z dziećmi jak to się robi przy umowie o pracę w Polsce ?
Nie nie, koleżanka tutaj chce załatwić l4, ale bezpośrednio po urlopie wychowawczym, który musi dopiero przerwać 😉 a Ty normalnie chodzisz teraz do pracy? Wiec to inny temat

reklama
Tu cie zaskoczę. Jestem,ale dopiero na piątek.Jak tylko bede u niego o wszystko sie wypytam i jak tylko ktoras z dziewczyn "spanikuje" na pewno ja pocieszę. Bo od tego jest to forum,a lekarz tez nie jest na moje zawołanie chociaz chodzę prywatnie. Dzieki za rade,faktycznie wujek google to nie jest dobry doradca.
Nie zaskoczyłaś mnie, bo to w twojej gestii powinno leżeć sprawdzenie, czy wszystko jest dobrze, a nie w mojej...a co do lekarza to ja nie mówię o zwykłej wizycie kiedy coś się dzieje, bo wiem, że to nie jest takie proste tylko o tym, że jak coś martwi w ciąży to się jedzie na Izbę Przyjęć, zmyśla się trochę o dolegliwościach, bo z bólem brzucha pewnie by Cię odesłali do domu i wtedy oni muszą zrobić badanie bety albo jak trafisz na fajnych lekarzy to nawet usg zrobią, ja tak w pierwszej ciąży robiłam jak coś mnie martwiło

Do góry