Mama2018mama
Fanka BB :)
Marze o spaniu.... Pochwaliłam sie moja super energia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas tez burdello ale ru
Czuję że to Ty siejesz troszkę panikę. Też jestem po poronieniu. W dodatku późnym. I to że np dziewczyny piszą że bolą je brzuchu itp sprawia że czuje się trochę lepiej i że to chyba normalne skoro nas tak dużo. Nikt tu nie napisał że to poronienie a czytalam wszystkie posty. Także luźne gacie bo nie rozumiem o co te awantury.Nie zabraniam wypowiedzi, Ale widzę jak negatywnie wpływają one na inne dziewczyny, które zaraz zaczynają sobie coś wmawiać, więc powiedz mi, czy do tego służy forum? Ja nie chce czytać, że bóle brzucha to może być poronienie, bo też się boję po swoich przeżyciach i też mam bóle brzucha jak 99% dziewczyn tutaj i nas naprawdę troszkę dobija ciągłe czytanie o bólach, o zmartwieniach, o stresach itp...inaczej się zapytać o coś, a inaczej od kilku dni wałkować stale ten sam temat, na który już kilka razy dostało się odpowiedź...nie uważasz?
Ja bym poszła dwa razyA ja mam dylemat bo wczoraj dzwoniła do mnie położna i umówiła mnie na usg na 29 .08w NL, a my lecimy do Polski w PTK i poniedziałek mam gine umówionego 24.08 i teraz pytanie czy odwołać tego w Polsce i poczekać te 5dni czy robić dwie wizyty [emoji12] dziewczyny z zatwardzeniem może włącznie do diety błonnik witalny ja piłam dwa razy dziennie i w toalecie byłam codziennie a przed błonnikiem raz na parę dni..teraz od tygodnia nie pije bo mnie odrzuca od wszystkiego..
Uwielbiam cie :*Ja już to tyle razy tutaj pisałam, dosłownie do znudzenia [emoji849][emoji849][emoji849]
Ale tutaj nikt nie słucha tylko się każda niepotrzebnie nakręca i przez to nakręca następną...
Dziewczyny przestańcie wreszcie panikować z każdym bólem brzucha, bo to idzie oszaleć!
Ja zaraz się chyba pożegnam z tym forum, bo wchodzę tu i tak rzadko, Ale co wejdę to tylko czytam o bólach i ciągłej panice...
Jak wy chcecie wytrzymać 9 miesięcy skoro już tak świrujecie??? Wiecie, że bóli i dolegliwości do porodu jeszcze wam dojdzie i co, z każdym będzie sprawdzać w necie, czy to poronienie?? Masakra to forum nie jest do dołowania i nakręcenia się, więc przestańcie wreszcie i nie dobijajcie tych, które próbują być pozytywnie nastawione i się nie stresować każdą pierdołą [emoji35] połowa z was to powinna mieć zablokowany dostęp do neta aż do porodu [emoji35]
Też jestem po stracie i biochemicznej ciąży i przeszłam to w ciągu ostatnich 3 miesięcy, więc nie chce czytać o promieniach itp na forum dla kobiet, którym udało się zajść w ciążę, bo jakbym chciała o tym czytać i się nakręcać to wyszłabym na inne forum, więc bardzo proszę żebyście wzięły wreszcie na wstrzymanie, dziękuję
Może znajdź watek na ten temat, tam pewnie dziewczyny się bardzo wspierają i ciągle pisza tylko o bólach. Może to cie jakoś uspokoi jak okaże się że połowa tak ma.Ale dlaczego nie wolno napisać co nas boli i stresuje? Rozumiem,że dla kogoś jest to męczące bo pewnie jest,ale kobietę do wizyty jest pozostawiona sama sobie.
Ale przyznam,że sama czuje strach,zero radości. Lekarz mnie olał na 1 wizycie, nie dostałam wsparcia i nie mam nawet w mężu. Teraz czekam jak na szpilkach na prywatną wizytę, nie mogę się skupić na pracy. A współpracownicy to widzą niestety!
Skąd mamy wiedzieć co jest normą,A co nie?
Jest tm pewnie dla innych męczące,ale może ktoś potrzebuje wyrzucić to z siebie,że się boi...
Ja mam planowane 2 usg na całą ciąże wiec jeszcze lepiej niż wizyty co miesiącCiążowe wizyty maja to do siebie, ze odbywają sie srednio co miesiąc, wracasz spokojna z jednej, a po 2 dniach na nowo sie martwisz i doszukujesz[emoji12] wiec nie oczekuj cudów od tej wizyty, bo w ciazy zawsze sie znajdzie wiele powodów do niepokoju, tylko trzeba jakoś ten niepokój opanować. Ja np.plamie i aż nie chce mi sie czytać jak piszecie z góry, ze „Spooko, bol jest normalny dopóki nie plamisz. Wtedy to trzeba sie martwić i lipa”. Jakby to było oczywiste, ze plamiace są spisane na straty. A znam wiele przypadków poronień bez plamieni wcześniejszych. A i nawet dziewczyny ze 100% objawami ciazy.Jak zaczęłam plamić to poszłam po prostu do lekarza, bo mnie to martwiło i czekam na następna wizytę.
To samo myślę. Ja codziennie staram się napisać co u mnie, jak dzien itd ale widzę, że niewiele idzie w moje ślady. Niestety.Ja zauważyłam, że jakikolwiek głos rozsądku albo o dobrym samopoczuciu jest ignorowany.. same nakręcanie sie i wywoływanie objawów.
Ja po pierwszym porodzie mowilam ze nigdy więcej, ale szybko się zapominaU mnie to przypadek w sumie zawsze chciałam trójkę ale jakoś ciężko było się zdecydować i życie takiego psikusa nam zrobiło
A co do dolegliwości to ja długo powtarzałam że już nigdy więcej ale w niektórych sytuacjach się o tym nie pamięta
Chociaż Ty jednaJa bym poszła dwa razy
Uwielbiam cie :*
Może znajdź watek na ten temat, tam pewnie dziewczyny się bardzo wspierają i ciągle pisza tylko o bólach. Może to cie jakoś uspokoi jak okaże się że połowa tak ma.
Ja mam planowane 2 usg na całą ciąże wiec jeszcze lepiej niż wizyty co miesiąc To samo myślę. Ja codziennie staram się napisać co u mnie, jak dzien itd ale widzę, że niewiele idzie w moje ślady. Niestety.
Jestem w pracy j leżę to mi się podoba
Też mam mega realistyczne i dziwne sny. Zawsze miałam dziwne, ale teraz TURBO. Dziś nawet erotyczny, ale przeważają horrory.Co do snów to tragedia, bardzo realistyczne koszmarne męczące sny. Budzę się strasznie zmęczona
Boże mój ma 2latka w październiku, i ja mu robię kotleciki z piersi z kurczaka mielonej z mafcheweczka kalafiorkiem taki sosik do tego ziemniaki i oczywiście te kotlety muszę wymieszać z ziemniakami żeby nie wyczuł,U nas tez burdello ale ruszam sie jak mucha w smole obiad juz jedzony przez mojego 2.5 latka na szczescie preferuje to co my i wlasnie opierdzielil 2 mielono warzywno kotlety z ziemiakami
Ja bylam w środę i jednego, dziś idę do drugiego a w czwartek do trzeciegoChociaż Ty jedna
Ja idę tylko jutro... A czemu tak często . Czy chcesz sobie wybrać najlepszego lekarzaJa bylam w środę i jednego, dziś idę do drugiego a w czwartek do trzeciego