reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Może chłopcy tak mają, że wolą jajka pokazać a nie twarz 🤔 Mój pierwszy syn też mi buźki w III USG nie pokazał.
Porównałam sobie i on ważył w 30tc 1500 a urodził się w końcówce 38 tc z wagą 3750. Teraz maluch ma szacunkową 1700, także może by większy 🤔 Na samą myśl o porodzie już się boje.
Ehhh na samo słowo poród mam ciarki 😬 Przeraża mnie i sn i cc, z pierwszym synem szłam do porodu cała w skowronkach ale jak dostałam oksy. i skurcze były mega silne to uśmiech zszedł mi szybko z twarzy i zamiast niego był wrzask na skurczach🤭Ale i tak całość trwała że 4 godz. Teraz ogólnie nie chce mi się rodzić i chyba wolałabym CC. U mnie w szpitalu nie dają znieczuleń do snu🙄

reklama
Mój pierwszy syn pokazał się w 21tyg , drugi w 18 tyg . Teraz na początku gin mówił że chłopak na prenatalnym 1 że dziewczynka i na 2 potwierdził ( oczywiście nie mówiłam mu jego wcześniejszych przypuszczeń) , ale między 1 a 2 prenatalnym miałam u swojego 2 USG i nie chciała się pokazać, chowała co ma :) .

Spore te wasze dzieciaczki :) moja w 29+5 wazyła 1323 g zobaczymy jak dalej pójdzie. Bracia mieli przy porodzie 3700 i 3750.

@Mama Mia! Ja miałam 2 cc i szczerze wolałabym naturalnie rodzić. Ale wiadomo każdy poród inny i każdy organizm inaczej reaguje. Teraz czeka mnie 3 cc, trochę się boję po, obym przeszła lżej niż wcześniejszą

Ja dzisiaj znowu miałam w nocy skurcze :( od 23 do 2 nie spałam. Trochę opadł mi brzuch - albo mi się wydaje. Zobaczę jak dzisiaj będę się czuła to pojadę sprawdzić. Bo brzuch trochę mi się stawia i nie wiem czy to mała tak się wypina czy to skurcze. Bo z drugim jak leżałam w szpitalu już po terminie ( też myślałam że się wypina a położna mówiła że to skurcze ale takie lipne że i tak musiała być cc)

Mój pierwszy syn pokazał się w 21tyg , drugi w 18 tyg . Teraz na początku gin mówił że chłopak na prenatalnym 1 że dziewczynka i na 2 potwierdził ( oczywiście nie mówiłam mu jego wcześniejszych przypuszczeń) , ale między 1 a 2 prenatalnym miałam u swojego 2 USG i nie chciała się pokazać, chowała co ma :) .

Spore te wasze dzieciaczki :) moja w 29+5 wazyła 1323 g zobaczymy jak dalej pójdzie. Bracia mieli przy porodzie 3700 i 3750.

@Mama Mia! Ja miałam 2 cc i szczerze wolałabym naturalnie rodzić. Ale wiadomo każdy poród inny i każdy organizm inaczej reaguje. Teraz czeka mnie 3 cc, trochę się boję po, obym przeszła lżej niż wcześniejszą

Ja dzisiaj znowu miałam w nocy skurcze :( od 23 do 2 nie spałam. Trochę opadł mi brzuch - albo mi się wydaje. Zobaczę jak dzisiaj będę się czuła to pojadę sprawdzić. Bo brzuch trochę mi się stawia i nie wiem czy to mała tak się wypina czy to skurcze. Bo z drugim jak leżałam w szpitalu już po terminie ( też myślałam że się wypina a położna mówiła że to skurcze ale takie lipne że i tak musiała być cc)
Ale super, że trzecia dziewczynka 😁 Twoje skurcze to pewnie te przepowiadające, mi w pierwszej ciąży brzuch się stawiał na tym etapie a tym razem zero skurczy. Ale jasne, zawsze lepiej sprawdzić jeśli coś Cię niepokoi.

Ale super, że trzecia dziewczynka 😁 Twoje skurcze to pewnie te przepowiadające, mi w pierwszej ciąży brzuch się stawiał na tym etapie a tym razem zero skurczy. Ale jasne, zawsze lepiej sprawdzić jeśli coś Cię niepokoi.
Zatrzymali mnie na patologi bo nie wiadomo od czego ten ból, 3 godz się utdzymywał. Pobrali krew, mocz i teraz leżę pod kroplówką.

Dziękuję dziewczyny, na szczęście z małą wszystko dobrze, wczoraj wazyła już 1550g .
Wody , szyjka wszystko dobrze.
Nie wiedzą od czego ten ból bo na ktg skurczy nie było.
Przed wejściem na oddział zrobili test na covida, później pobrali krew, mocz i podłączyli kroplówkę. Także czekam na wyniki.
Lekarka mówiła że dobę - dwie mnie potrzymają. Ale mam nadzieję że mnie dzisiaj wypuszczą, kroplówka zadziałała.

@ Ewon jak się dziś czujecie?

Ja też już od jakiegoś czasu mam te skurcze "próbne", twardnienie brzucha na kilka sekund, nie regularne co jakiś czas. Czasem raz dziennie, a czasem nawet i kilka razy. Nie ma reguły.

reklama
Dzisiaj mnie wypisali do domku. Ale szczerze zmęczona jestem na maxa. Na szczęście z małą wszystko dobrze. Muszę więcej wypoczywać i nie przemęczać się.
Ale leżałam w szpitalu w którym miałam nie rodzic i teraz już nie wiem w którym rodzic. Ten co chciałam jest 20 min przez miasto trzeba przejechac, warunki szpitala bardzo dobre,sale poporodowe 2os. , opieka i opinie też. Drugi co teraz byłam opieka i opinie też dobre ( w sumie ile rodzących tyle opiń) warunki jak z prl , leżałam teraz na patologii na 6osobowej sali.

Do góry