P
pożegnanie
Gość
Dziewczyny jestem na forum, a jak się dopisać do mam kwiecień 2021 chyba nie wiemCześć :-) o to juz końcówka kwietnia czyli powoli zamykamy miesiac :-) dziewczyny dopisujcie się do listy kwietniowych mamusiek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny jestem na forum, a jak się dopisać do mam kwiecień 2021 chyba nie wiemCześć :-) o to juz końcówka kwietnia czyli powoli zamykamy miesiac :-) dziewczyny dopisujcie się do listy kwietniowych mamusiek
Ja jeszcze nie nie znam dokładnego terminu porodu żeby się dopisywaćDziewczyny jestem na forum, a jak się dopisać do mam kwiecień 2021 chyba nie wiem
gratuluje ja tez końcówka wychodzi na 23Witajcie i ja się do forum dołączam. Ja już po testowaniu i z wyliczeń wychodzi końcówka kwietnia
tez nie wiemDziewczyny jestem na forum, a jak się dopisać do mam kwiecień 2021 chyba nie wiem
W 7tc juz raczej napewno bedzie serduszko zazwyczaj pojawia się w 6 wiec mysle ze to idealny moment na wizytęChyba mam dzisiaj gorszy dzień. Pierwsza wizyta 2 września będzie to wtedy 7+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o tydzień z jednej strony już bym chciała wiedzieć jak się ma sytuacja, a z drugiej boje się że jak pójdę w tym terminie to i tak nie będzie serduszka i będę się tylko denerwować czekając 1-2 tygodnie na następną. Co radzicie zrobić? Nie ma u mnie możliwości żeby owu się przesunęła, bo byłam na monitoringu w 18 dc i było już po. Poza tym pierwsza beta w 30 dc była 408.
Ale chcesz przesunąć do przodu? W terminie 7+4 musi juz być serduszko, wiec ja nie widzę sensu, zebys jeszcze opóźniała ta wizytęChyba mam dzisiaj gorszy dzień. Pierwsza wizyta 2 września będzie to wtedy 7+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o tydzień z jednej strony już bym chciała wiedzieć jak się ma sytuacja, a z drugiej boje się że jak pójdę w tym terminie to i tak nie będzie serduszka i będę się tylko denerwować czekając 1-2 tygodnie na następną. Co radzicie zrobić? Nie ma u mnie możliwości żeby owu się przesunęła, bo byłam na monitoringu w 18 dc i było już po. Poza tym pierwsza beta w 30 dc była 408.
tez bardzo się tego boje po ost stracie ale myśle ze powinno być już coś widać ja pójdę 1 września lub 3 o ile będzie termin ale co ma być to będzie .... nic na to nie poradzimy ale jeśli stres na to tak bardzo wpływa to postaram się aby ta ciąża była bezstresowaChyba mam dzisiaj gorszy dzień. Pierwsza wizyta 2 września będzie to wtedy 7+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o tydzień z jednej strony już bym chciała wiedzieć jak się ma sytuacja, a z drugiej boje się że jak pójdę w tym terminie to i tak nie będzie serduszka i będę się tylko denerwować czekając 1-2 tygodnie na następną. Co radzicie zrobić? Nie ma u mnie możliwości żeby owu się przesunęła, bo byłam na monitoringu w 18 dc i było już po. Poza tym pierwsza beta w 30 dc była 408.
Około 5 tyg 5 dni pojawia się tętno u zarodka – ma on wtedy zazwyczaj około 3 mm długości CRL (crown rump length). Tętno MUSI się pojawić do czasu jak zarodek ma 6 mm (czyli ok 6 tyg +1 dzień) – jeżeli u zarodka 6 mm nie ma tętna to znaczy to niestety, że ciąża się nie rozwija.Chyba mam dzisiaj gorszy dzień. Pierwsza wizyta 2 września będzie to wtedy 7+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o tydzień z jednej strony już bym chciała wiedzieć jak się ma sytuacja, a z drugiej boje się że jak pójdę w tym terminie to i tak nie będzie serduszka i będę się tylko denerwować czekając 1-2 tygodnie na następną. Co radzicie zrobić? Nie ma u mnie możliwości żeby owu się przesunęła, bo byłam na monitoringu w 18 dc i było już po. Poza tym pierwsza beta w 30 dc była 408.