reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tylko ze ja juz od chyba 5 dni mam coraz gorsze te cycki (tzn jakby wracały do poprzedniego stanu) objawy z dnia na dzień odeszły. Nie ssie juz mnie tak jak wcześniej, nie muszę od razu po przebudzeniu iść jeść, energii mam więcej, nie czuję się gruba jak jeszcze niedawno i tak mnie to wszystko martwi. Jedyne co to mam takiego nerwa ze lepiej do mnie nie podchodzić i wzdęcia mnie męczą. Reszta się skończyła z dnia na dzień. W środę wizyta, trzeba jakoś dotrwać. Jutro do pracy to jakoś zleci
Ja w pierwszej ciąży też czułam się świetnie i objawy raz były a raz nie, jednego dnia byłam mega senna, a drugiego dostawałam takiego powera, że mogłabym góry przenosić, a jak zaczął mi wychodzić brzuszek to też raz był większy, a raz mniejszy i też się martwiłam, ale z ciążą było wszystko dobrze, wręcz książkowo, także nie ma co martwič się na zapas tylko trzeba myśleć pozytywnie :) ;)

reklama
Mozna sie dogadać ale jeśli na prawde zle sie czujesz i wymiotujesz bardzo, to można dostać zwolnienie.
Faktycznie ja nie wiedziałam o tym wcześniej, dopiero w tamtym tygodniu wyczytałam.
Mam nadzieje, że znasz swoje prawa przez covid i że musisz miec zapewnione warunki powrotu oraz miec risk assessment... jeśli chcesz to podeślę Ci linki, oraz screeny.
Dzieki jak cos to sie odezwe.zabaczymy jak to bedzie,moja firma to duza firma medyczna wiec mam nadzieje ze jakos sie dogadamy.Ogolnie to mam nadzieje ze bedzie w mojej ciazy wszystko super i bede mogla pracowac np do 8 miesiaca,najbardziej mi zalezalo na tych pierwszych tygodniach,bo mam jednak troche dzwigania i chemi w pracy.Naprawiam sprzet medyczny.Do pazdziernika jest ten rzadowy program.

Dzieki jak cos to sie odezwe.zabaczymy jak to bedzie,moja firma to duza firma medyczna wiec mam nadzieje ze jakos sie dogadamy.Ogolnie to mam nadzieje ze bedzie w mojej ciazy wszystko super i bede mogla pracowac np do 8 miesiaca,najbardziej mi zalezalo na tych pierwszych tygodniach,bo mam jednak troche dzwigania i chemi w pracy.Naprawiam sprzet medyczny.Do pazdziernika jest ten rzadowy program.
Bedzie dobrze. Ja też mam to szczęście, że moja firma jest wyrozumiał i porządna.
Damy rade!

Ja w pierwszej ciąży też czułam się świetnie i objawy raz były a raz nie, jednego dnia byłam mega senna, a drugiego dostawałam takiego powera, że mogłabym góry przenosić, a jak zaczął mi wychodzić brzuszek to też raz był większy, a raz mniejszy i też się martwiłam, ale z ciążą było wszystko dobrze, wręcz książkowo, także nie ma co martwič się na zapas tylko trzeba myśleć pozytywnie :) ;)
Dziekuję za wsparcie :* zawsze myślałam pozytywnie, ale ostatnio no jakoś nie mogę. Może to też jakis objaw ciązy ;) u mnie ostatnio też było tak, że parę dni nie żyłam, jeden mialam powera, a później znowu brak sił. Teraz jednak trwa to dłużej niż zazwyczaj. Nie mam humoru, chęci na nic, muszę sobie pozwolić przejśc ten stan i za chwilę będzie lepiej. Wysłałam męża z dziećmi na basen, robię obiad, puściłam głośno muzykę i mam nadzieję, że zanim wrócą, to będę miała lepszy humor, bo jak nie to ich wszystkich dzisiaj rozniosę, tak mnie nosi ;)

Cześć dziewczyny ja właśnie byłam na lodach z maluchami ☺️😉 ciepło jak nie wiem co .... dobrze ze my z brzuszkami będziemy chodzili w zimniejszym klimacie 🤣 głowa mnie boli od 3 dni 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ja się we wtorek zapisze do lekarza na początek września 😉 wtedy będzie 7,8 tyg 😉 nie idę prędzej bo szkoda nerwów 😉

Mnie niestety kręgosłup od rana nie przestał bolec.. dodatkowo zrobiłam obiad, pałki z kurczaka, które po wyjęciu z piekarnika jak zaczęłam jesc zaczęły mi śmierdzieć, i tak oto tym sposobem mój musiał lecieć do pizzerii po pizze 🤷🏻‍♀️
Mi dużo pomaga jak jestem sama w domu, nikt się nie kręci i nie słyszę ciągle "mama mama". Kocham swoje dzieci najmocniej na świecie, ale czasami potrzebuję przestrzeni i czasu dla siebie.

Ja niestety mam podobnie z jedynych objawow to jedynie z rana burczy w brzuchu, ale same piersi to kompletnie nic nie bola, nic nie czuje. Mdłości miałam 6-7 tyg i tez ustały. 🤷🏻‍♀️ Tez mam obawy jeszcze przez ten bolący odcinek lędźwiowy przez cały dzień. Pomimo, ze leze i tak boli 😕

Mi dużo pomaga jak jestem sama w domu, nikt się nie kręci i nie słyszę ciągle "mama mama". Kocham swoje dzieci najmocniej na świecie, ale czasami potrzebuję przestrzeni i czasu dla siebie.
jak każda mama ☺️😉 jak ja mam nerwy to nawet nie podchodzą 😅😂 włącznie ze starym 😅😅😅 jesteśmy razem 16 lat po ślubie i 18 włącznie 😉 to chyba o czyms świadczy 🙈

reklama
Cześć dziewczyny ja właśnie byłam na lodach z maluchami ☺😉 ciepło jak nie wiem co .... dobrze ze my z brzuszkami będziemy chodzili w zimniejszym klimacie 🤣 głowa mnie boli od 3 dni 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ja się we wtorek zapisze do lekarza na początek września 😉 wtedy będzie 7,8 tyg 😉 nie idę prędzej bo szkoda nerwów 😉
Ojj zdecydowanie dobrze i wiem co mówię, bo poprzednio w upały rok temu byłam w 7-8 tygodniu ciąży i to była masakra...teraz też lekko nie jest, ale przynajmniej jeszcze ma się siłę na robienie czegokolwiek, a wtedy to pamiętam, że tylko leżałam cała spuchnięta przy wiatraku, a i tak nie szło wytrzymać, także cieszę się, że tym razem z brzuszkiem będę chodzić w Święta Bożego Narodzenia :) :D

Do góry