reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Masz rację. Ja dostaje szału jak jest brudno,co ostatnio pisałam,że robiłam tysiąc rzeczy na raz zakupy,sprzątanie A potem mnie brzuch bolał. Zapewne też to w głowie siedzi,że w pracy nie będę mogła skupić się w 100% na pracy a np. na powstrzymywaniu mdłości. Jeśli zacznę wariować,to poproszę o zwolnienie,bo chyba masz święta rację,że trzeba się przygotowywać psychicznie na to wszystko...
No ja jestem dopiero po pierwszym szoku....Jak na razie nie wszystko jeszcze do mnie dociera. W pracy jestem strasznie rozkojarzona i w zyciu tez:) Rodzina jeszcze nic nie wie...w pracy powiem najwczesniej po 12 tyg ciaży. Nie chcę uprzedzać faktów,niestety roznie moze byc.Ciesze sie ale rozsądnie:)

reklama
Hejo ;)
Ja też nagle wstaje codziennie o 5-6 ,twarz cała w bolesnych krostach,ból żołądka i mdłości trwają całymi dniami ale bez wymiotów a jeżeli chodzi o piersi to tylko sutki wrażliwe i słabiutka jestem
I byle do kolejnego usg wytrzymać ❤
Też mam właśnie krosty 🙄na twarzy patrzeć się nie mogę na siebie

Po ostatniej wizycie dostałam szereg badan, które mam zrobić na kolekcja wizytę i mam tam glukozę na czczo, mam pytanie czy któraś z was w poprzednich ciążach tez tak szybko badała glukozę? Myslalam, ze to robi się w okolicach 20 tyg 🤔 czyli wychodzi na to, ze będę musiała zrobić ja dwa razy?
Pewnie glukoza watra sprawdzenia szybko, ja juz 6t4d wg usg robilam badania z krwi.

Ja powiem tak....Rok temu liczyłam dni mierzyłam temperaturę i zawsze był @. Za to w cyklu w którym zaszłam przysięgam nie robiłam nic😁30 dni później pełne zaskoczenie 😆
Ja po plodnych pierwszy raz od 10 lat polecialam SAMA z synem do Polski.Moze brak mojego meza mnie odprezyl,moze sie mniej wkurzalam bez niego,normalni cud sie wydarzyl haha
Jestesmy razem juz 18 lat wiec moze dobrze nam zrobila taka przerwa

Luteina to progesteron a progesteron powoduje wrażliwość piersi i różne inne objawy typowo jak na okres
A ja od środy biorę 3 x po 2 tab luteiny i piersi nie bolą, czy to normalne? Rosna, ale nie bolą. Nigdy nawet w @ nie bolały czasami tylko ciut sutki były wrażliwe.
Tez budzę się o 5 czy 6 i walcze by usnąć. Dzis 7.20 i zaczynam czytać książkę z luteina pod językiem i usypiam.

No ja jestem dopiero po pierwszym szoku....Jak na razie nie wszystko jeszcze do mnie dociera. W pracy jestem strasznie rozkojarzona i w zyciu tez:) Rodzina jeszcze nic nie wie...w pracy powiem najwczesniej po 12 tyg ciaży. Nie chcę uprzedzać faktów,niestety roznie moze byc.Ciesze sie ale rozsądnie:)
Masz 36 lat? Bo tak w nicku masz:) ja tez 36

reklama
Do góry