reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Poki co nadal pracuję, ale lekarka jest mega zdziwiona, ze jeszcze nie chcę L4. Mogę pracować zdalnie, więc nie spieszy mi się, a tak mam zajęcie i nie mam aż nadto czasu żeby wymyslać :)

Imię no trudno wybrać, gdzieś z tyłu głowy jest myśl, że to jednak na całe życie się wybiera ;) Starszak swoje imię dostał ok miesiąca przed pojawieniem się na świecie, wczesniej miał imię robocze :)
Teraz będzie Leon, ale może się okazać w kwietniu , że to też imie robocze :)

Liczyłam na jakies promki na black week - ale raczej poczekam z wyprawkę, ostatecznie w styczniu i lutym tez cos w sklepach będzie. Wczoraj musialam przeklikac mnostwo stron, w poszukiwaniach zdjecia z porownaniem marek i rozmiarów - wczesniej nie zapisałam

Co do szyjki - lekarka widziałam, ze się zaniepokoiła, ze macic się mocno stawia, zrobiła mi dodatkowe usg od doły, zeby sprawdzić i jest ok, w badaniu gin. też mówiła że jest ok.

@Patii_666 na oko duza roznica pomiedzy tymi gondolami ? Jednak tak sobie myslę, że latem to ok ale juz jesienią jak przyjdą kombinezony czy spiworki ? Waga też ma znaczenie, bo ja będę wnosić ten wózek do domu, moi sasiad uważa, że klatka schodowa to nie dom, i mozna palić :/ więc mimo, że mam możliwośc i miejsce zostawić wózek na parterze przy drzwiach to z tego powodu tego nie zrobię ( dodam ,że sam trzyma wózek syna i jemu to nie przeszkadza )

@Karin14 ja bym tego tak nie zostawiła. Takie coś trzeba zgłosić, masakra jakas.
@kika1kika dla mnie black week to ściema.. Wiadomo trafi się na jakąś okazje, tak jak i w inne dni, ale większość cen nagle zawyżają żeby w black week obniżyć.
Ja dzisiaj wchodze na strone reeboka, patrze z ciekawości promocje, chciałam zobaczyć czy dodatkowy kod wchodzi a tam co z tego że niby promocja jak przesyłka 20zl. A za każdym razem jak zamawiałam była za darmo..

@Karin14 nie ma chyba znaczenie , który to sklep- czasami tak się "zdarza" - ale to głupio brzmi
To prawda, niestety sie zdarzają. :/ ale teraz jakoś będę omijać je szerokim łukiem 😵🤮🙈
received_2429780837325992.jpeg

@Karin14 ja bym tego tak nie zostawiła. Takie coś trzeba zgłosić, masakra jakas.
@kika1kika dla mnie black week to ściema.. Wiadomo trafi się na jakąś okazje, tak jak i w inne dni, ale większość cen nagle zawyżają żeby w black week obniżyć.
Ja dzisiaj wchodze na strone reeboka, patrze z ciekawości promocje, chciałam zobaczyć czy dodatkowy kod wchodzi a tam co z tego że niby promocja jak przesyłka 20zl. A za każdym razem jak zamawiałam była za darmo..
Tak zgłoszone, tylko dlatego, żeby kolejna osoba na to nie trafiła i przypadkiem sie nie zatruła. Odpisali mi dosyć szybko na maila, ze niezwłocznie sie zajmą tą sprawą i dokonają kontroli. No i oczywiście, ze mogę to zwrócić w sklepie, co nie jest dla mnie istotne. Chodzi tylko o to, zeby nikt wiecej nie miał takiej niespodzianki. 🙈

Tak zgłoszone, tylko dlatego, żeby kolejna osoba na to nie trafiła i przypadkiem sie nie zatruła. Odpisali mi dosyć szybko na maila, ze niezwłocznie sie zajmą tą sprawą i dokonają kontroli. No i oczywiście, ze mogę to zwrócić w sklepie, co nie jest dla mnie istotne. Chodzi tylko o to, zeby nikt wiecej nie miał takiej niespodzianki. 🙈
I bardzo dobrze. Lepiej żeby skontrolowali niż ktoś ma na takie coś trafić. Ja kiedyś wysłałam maila do sanepidu po entym wkurzeniu, na sklep w którym czasem robiłam zakupy. Często coś zdarzyło się przeterminowane, spleśniały ser w środku, nieświeże mięso, warzywa pleśniejące i ogólny syf. Odesłali mi maila po kilku dniach że sklep będzie objęty nadzorem i że znaleźli sporo nieprawidłowości.

@Karin14 mi bakalie smakują najbardziej z Lidla i nigdy się nie nacięłam.

@Pauliska757 też uważam, że black week to ściema - ceny zawyżone, albo promocje takie same jak w inne dni.

@kika1kika mnie strasznie wkurzają tacy sąsiedzi. Sąsiadka moich rodziców pali na balkonie piętro niżej i to pali jakiś straszny syf i dym od razu wchodzi do naszego mieszkania i nie da się oddychać :/

Dziewczyny uważajcie. Mąż mi kupił wczoraj pestki dyni z netto, a tam taki robal 🤮🤮🤮
Nie dość, że nie mam apetytu to jeszcze cos takiego. Odechciewa mi sie totalnie juz jeść. 🤮🤮🤮😵
O kurde to Ci się trafiło... :( okropny
Ja tez miałam przygodę w robalem z tym, ze trafił mi się w kompocie mojej mamy ! Był fakty mniejszy ale obleśny tak samo, a że w pierwszym trymestrze rzygalam jak kot i nic mi nie smakowało a wszystko śmierdziało wiec mogłam pic tylko kompoty od tamtej pory jak zobaczyłam tego robala obiecałam ze już mama kończy z robieniem kompotów ona tez tak stwierdziła. 😅

reklama
@magdula36 ten sąsiad to taka święta krowa - u wszystkich widzi tylko nie u siebie.
Ludziom, mieszkającym nad nim zgotował piekło, non stop wzywa policje, bo niby się głosno zachowują, za głosno chodzą po mieszkaniu, nie mają się kąpać po 19 bo ich dziecko się budzi :)
Ale jak to ich dziecko, całe dnie biega po chacie i tupta w podłogę, ze słychać kilka pięter w dół - to jest ok.
To takie jakby dziecko całego bloku :) Oczywiście ja się nie znam bo moje dziecko jest juz nastolatkiem i co ja wiem o kilku latkach ? No nic, moje odrazu miało 170 cm wzrostu :)

Bakalie mi tez najlepiej podchodzą z Lidla, z resztą od kilku tygodni ten sklep jest moim faworytem, zawsze zatowarowany, czysto a w biedronce dramat ile razy pojechałam rano z gotową lista to 3/4 produktów z listy nie było.

Do góry