reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny a jak rozpoznać stawianie macicy? To boli, czuć czy co?
Ja ostatnio miałam oo stosunku taki twardy brzuch w jednym miejscu ale 5 minut i przeszło, czy to to?

reklama
Poki co nadal pracuję, ale lekarka jest mega zdziwiona, ze jeszcze nie chcę L4. Mogę pracować zdalnie, więc nie spieszy mi się, a tak mam zajęcie i nie mam aż nadto czasu żeby wymyslać :)

Imię no trudno wybrać, gdzieś z tyłu głowy jest myśl, że to jednak na całe życie się wybiera ;) Starszak swoje imię dostał ok miesiąca przed pojawieniem się na świecie, wczesniej miał imię robocze :)
Teraz będzie Leon, ale może się okazać w kwietniu , że to też imie robocze :)

Liczyłam na jakies promki na black week - ale raczej poczekam z wyprawkę, ostatecznie w styczniu i lutym tez cos w sklepach będzie. Wczoraj musialam przeklikac mnostwo stron, w poszukiwaniach zdjecia z porownaniem marek i rozmiarów - wczesniej nie zapisałam

Co do szyjki - lekarka widziałam, ze się zaniepokoiła, ze macic się mocno stawia, zrobiła mi dodatkowe usg od doły, zeby sprawdzić i jest ok, w badaniu gin. też mówiła że jest ok.

@Patii_666 na oko duza roznica pomiedzy tymi gondolami ? Jednak tak sobie myslę, że latem to ok ale juz jesienią jak przyjdą kombinezony czy spiworki ? Waga też ma znaczenie, bo ja będę wnosić ten wózek do domu, moi sasiad uważa, że klatka schodowa to nie dom, i mozna palić :/ więc mimo, że mam możliwośc i miejsce zostawić wózek na parterze przy drzwiach to z tego powodu tego nie zrobię ( dodam ,że sam trzyma wózek syna i jemu to nie przeszkadza )
Wiesz co aż zrobiłam zdjęcia, to jest porównanie z 10letnia mutsy, ja jestem zadowolona bo my rodzimy w kwietniu do zimy (październik listopad) myślę że mała będzie już w spacerówce bo tak było z moim młodym na 6msc już spacerówka bo musiał wszystko widzieć, więc na lato idealnie, ale zrobiłam też prownanie z wózkiem co miałam przy młodym castello milu Kids, to też jego gondola nie była jakaś wielka. A może już mi się tak wydaje że są małe, człowiek zapomina 🤦‍♀️

Załączniki

• IMG_20201125_135749.jpg
    IMG_20201125_135749.jpg
    516,9 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_20201125_132643.jpg
    IMG_20201125_132643.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 52
  • IMG_20201125_132425.jpg
    IMG_20201125_132425.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 44
  • IMG_20201125_132600.jpg
    IMG_20201125_132600.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny a jak rozpoznać stawianie macicy? To boli, czuć czy co?
Ja ostatnio miałam oo stosunku taki twardy brzuch w jednym miejscu ale 5 minut i przeszło, czy to to?
No to ja myślę że to to, bynajmniej ja tak myślę jak mi się tak dzieje 😂, ja czuję jak mi się stawia odrazu brzuch cały twardnieje no i ja miałam odrazu ból w kręgosłupie do tego

Hej. W 1 ciazy nie mialam bo caly czas jakies infekcje byly a jak sie w 31 tc skończyły to stwierdzili ze to juz za pozno i ze moze mi pęcherz płodowy pęknąć przy zakladaniu... No i zaraz w 32 urodzilam. A w drugiej ciazy szyjka była ok
A jak urodziłam w 32tyg wszystko było dobrze, ja mam poród wczesny do 34 tyg i się trochę denerwuje 😔

No to ja myślę że to to, bynajmniej ja tak myślę jak mi się tak dzieje 😂, ja czuję jak mi się stawia odrazu brzuch cały twardnieje no i ja miałam odrazu ból w kręgosłupie do tego
Ja wczoraj miałam dziwnie... Położyłam się popołudniu żeby sobie odpocząć i mała kopnęła z dwa razy a potem taki mi się brzuch twardy zrobił, tak mnie ścisnęło że aż odetchnąć nie mogłam i zabolało mnie spojenie łonowe/macica. Poddychalam chwilkę głęboko i pomasowalam brzuch i szybko minęło. Momentalnie brzuch zrobił się normalny.
Miałyście tak? Co to mogło być, jakiś skurcz?... Wcześniej tak nie miałam

Ja wczoraj miałam dziwnie... Położyłam się popołudniu żeby sobie odpocząć i mała kopnęła z dwa razy a potem taki mi się brzuch twardy zrobił, tak mnie ścisnęło że aż odetchnąć nie mogłam i zabolało mnie spojenie łonowe/macica. Poddychalam chwilkę głęboko i pomasowalam brzuch i szybko minęło. Momentalnie brzuch zrobił się normalny.
Ty jesteś chyba tydzień do przodu niż ja nie? To chyba już mogą być te skurcze przepowiadające 🤔🤔

Jeśli twardy brzuch to spróbuj nie masować i nie dotykać bo to ponoć wspomaga skurcze. Głębokie oddechy powinny pomóc, mi pomagały w pierwszej ciazy

reklama
Do góry