reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wy tą wyprawkę tak na poważnie szykujecie?
Ja myślałam żeby tak jakoś w styczniu- lutym zacząć szykować 🙈. Ale teraz to się zaczęłam zastanawiać 🥴
Żeby się nie okazało że będę na samym końcu w pędzie wyprawkę szykować.
Ja mam termin który wypada obecnie 27. Marca i też myślałam żeby w styczniu kupować. Ale teraz chyba powoli zacznę coś ogarniać chociaż co gdzie kupić, żeby zamówić w razie co na szybko to co wybrane. To moje pierwsze dziecko więc nie mam doświadczenia z wyprawkami.

Cześć dziewczyny, mam pytanko.
Czy któraś miała problem z szyjka macicy tzn. Mialam dziś wizytę kontrolna i Dr powiedział że jest na granicy a dokładnie 2. 7 a minimum niby 2.5 nie ukrywam trochę się zdenerwowałam, dodadkowo dostałam zwiększony duphaston na 3x1.
Napiszcie proszę jak to u Was i jak z zaleceniami, z góry dzięki za każdą odpowiedź ❤️

Cześć dziewczyny, mam pytanko.
Czy któraś miała problem z szyjka macicy tzn. Mialam dziś wizytę kontrolna i Dr powiedział że jest na granicy a dokładnie 2. 7 a minimum niby 2.5 nie ukrywam trochę się zdenerwowałam, dodadkowo dostałam zwiększony duphaston na 3x1.
Napiszcie proszę jak to u Was i jak z zaleceniami, z góry dzięki za każdą odpowiedź ❤
A jaką miałaś na początku? Bo też jest ważne o ile i w jakim tempie ta szyjka się skraca. Jak miałaś od początku 3 cm, to nie jest jakieś gwałtowne skracanie. Mi np w pierwszej ciąży w 3 tygodnie skróciła się z 4 cm na 2,5 cm. Miałam zalecone oszczędzanie, luteinę, dużo magnezu, nospę (nawet na początku scopolan w czopkach).

reklama
Do góry