Patii_666
Fanka BB :)
Czyli? Zaraz jakoś?A ja chyba do połówkowych
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli? Zaraz jakoś?A ja chyba do połówkowych
Wow ! Tylko pozazdrościć takiej pracy. Super sprawa.
Wow szacun tez tak chciałam, zycie napisało inny scenariusz.Pracuje bo ja nie nadaje się do siedzenia w domu i na łep dostaje. Ostatnio pracowałam do dnia przed CC i mam nadzieję że teraz tez się uda.
Pracuję, ale głównie dlatego, że mam poplątane sprawy w umową i czekam, żeby podpisać jeszcze jeden papierek. Na szczęście od miesięcy zdalnie i nie jest źle Myślę, że jeszcze ze 3 tygodnie i luzA powiedzcie mi dziewczyny czy pracujecie czy na zwolnieniach?
Ja mam termin który wypada obecnie 27. Marca i też myślałam żeby w styczniu kupować. Ale teraz chyba powoli zacznę coś ogarniać chociaż co gdzie kupić, żeby zamówić w razie co na szybko to co wybrane. To moje pierwsze dziecko więc nie mam doświadczenia z wyprawkami.Wy tą wyprawkę tak na poważnie szykujecie?
Ja myślałam żeby tak jakoś w styczniu- lutym zacząć szykować . Ale teraz to się zaczęłam zastanawiać
Żeby się nie okazało że będę na samym końcu w pędzie wyprawkę szykować.
Przed świętami na pewno, teraz po 8 się dowiem po wizycieCzyli? Zaraz jakoś?
A jaką miałaś na początku? Bo też jest ważne o ile i w jakim tempie ta szyjka się skraca. Jak miałaś od początku 3 cm, to nie jest jakieś gwałtowne skracanie. Mi np w pierwszej ciąży w 3 tygodnie skróciła się z 4 cm na 2,5 cm. Miałam zalecone oszczędzanie, luteinę, dużo magnezu, nospę (nawet na początku scopolan w czopkach).Cześć dziewczyny, mam pytanko.
Czy któraś miała problem z szyjka macicy tzn. Mialam dziś wizytę kontrolna i Dr powiedział że jest na granicy a dokładnie 2. 7 a minimum niby 2.5 nie ukrywam trochę się zdenerwowałam, dodadkowo dostałam zwiększony duphaston na 3x1.
Napiszcie proszę jak to u Was i jak z zaleceniami, z góry dzięki za każdą odpowiedź ❤
Dziewczyna piłkarza? No to powiem Ci, że podziwiam, ja miałam problem z powrotem na cały etat, niestety nie mamy nikogo blisko i nie ma nam kto pomóc przy opiece...Ja tam planuje wrócić mój facet jest sportowcem więc nie będziemy mieć lekko ale damy radę
Każdy idzie kiedy uważa. Ja chodziłam długo mimo brania leków na początku ciąży bo nie chciałam potem odwoływać gdyby ciąża się nie utrzymała, psychicznie bym tego nie dźwignęła chyba...Uff, czyli nie jestem jedyna! Bo strasznie źle było mi psychicznie, ze musiałam tak wcześnie isc na l4.