reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny a jak wypada rozmiarówka w lidlu? Są rozmiary normalne, zaniżone, zawyżone?
Ja mam xs leginsy, a standardowo nosze rozmiar s, więc raczej standardowo wypada, bo te xs powoli robią sie ciasne na brzuszku, więc czaje sie zamowic rozmiar s.
Ogólnie leginsy z lidla sa lepsze niz z hm, te z hm strasznie oblaza. A z lidla nic. 🤗

reklama
Ja mam xs leginsy, a standardowo nosze rozmiar s, więc raczej standardowo wypada, bo te xs powoli robią sie ciasne na brzuszku, więc czaje sie zamowic rozmiar s.
Ogólnie leginsy z lidla sa lepsze niz z hm, te z hm strasznie oblaza. A z lidla nic. 🤗
normalne jaki rozmiar nosisz. Mi się ciut w kroku mechacą, ale ja plus size jestem :) Poza tym są super i to moje ulubione galoty :)

Jak wypadają ubrania lupilu ?
maja rozmiary 50/56 62/68 ? Używała któraś z Was ? Kupiłam 62/68 te mniejsze jakos jakie tycie mi sie wydawały.

normalne jaki rozmiar nosisz. Mi się ciut w kroku mechacą, ale ja plus size jestem :) Poza tym są super i to moje ulubione galoty :)

Jak wypadają ubrania lupilu ?
maja rozmiary 50/56 62/68 ? Używała któraś z Was ? Kupiłam 62/68 te mniejsze jakos jakie tycie mi sie wydawały.
Lupilu u nas zawsze na wyrost. Np. 62 z Lidla były zawsze dużo większe od 62 z innych marek

Dla mnie ta ciaza to jak pierwsza. :)
Nawet bym powiedziała, ze bardziej schizuję, wiecej stękam i narzekam.
Bo jesteś starsza :p Ja się zastanawiam jak to czują takie młódki po 20-kilka lat :p Ale sobie mówię, że mam przynajmniej prawdo głośno stękać 😂

@Lola13 ubierasz góralskie skarpeciochy, klapku kubota swojego faceta i dajesz na śnieg 😂 ;)

Jeśli jednak pominąć te zabawki to wolę mieć chłopaka. Jak patrzę na mojego syna to chcę mieć drugiego. Taki mój jest kochany. Nie wiem czy z dziewczyną umiałabym się tak dogadać.
I jeszcze jak sobie pomyślę jak dorośnie i będzie taki kawaler. Fajne będzie 😊😊😊
Kurde, kurde, kurde no łamię się na tego chłopaka 😱

A co do skarpet w nocy to ja młodej zakładałam skarpety (upatrzyła sobie 3 pary do spania) bo strasznie się wykopywała spod kołdry, aż kupiłam jej śpiworek i przestałam zakładać skarpety i teraz ona tych skarpet nie założy do chodzenia, bo one są do spania przecież i nie przegadasz 🤦‍♀️

@Pauliska757 z tego co kojarzę to S 36-38 M to 40-42, a L44-46, ale z tego co słyszałam, to jak nosisz S normalnie to bierz S. Ja nosiłam przed ciążą 40-42, a kupiłam ciuchy L (44-46) i są dobre dla mnie i posłużą trochę.

@kika1kika z rozmiarówką Lipilu ja mam takie doświadczenie, że wszystko jest większe - czasem miałam wrażenie, że swetry np 62 nosiła jak już miała ponad 70. I ogólnie bluzki i swetry wydawały mi się za szerokie. Za to bodziaki i getry były ok, ewentualnie ciut większe - super jakościowe i dobrze mi się z nich spierało marchewkę 😂

reklama
@magdula36 Wlaśnie pisałam post na zamkniętym😀 Badanie zajęło mi 2,5 godziny po dziedzię uparte i odwrócone dupką, nie chciała się pokazywać 😂. Więc musiałam odstawiać wygibasy- podskoki, przysiady. Wszystko w porządku. Waży 302g. Rozwija się i rośnie prawidłowo. Nie wykryto markerów wad chromosomowych. Jedynie co to mam na dolnej granicy wartość wód płodowych i mam pić ok3l/dobę 😅

Do góry