reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny a jak wypada rozmiarówka w lidlu? Są rozmiary normalne, zaniżone, zawyżone?
Ja mam xs leginsy, a standardowo nosze rozmiar s, więc raczej standardowo wypada, bo te xs powoli robią sie ciasne na brzuszku, więc czaje sie zamowic rozmiar s.
Ogólnie leginsy z lidla sa lepsze niz z hm, te z hm strasznie oblaza. A z lidla nic. 🤗

reklama
Ja mam xs leginsy, a standardowo nosze rozmiar s, więc raczej standardowo wypada, bo te xs powoli robią sie ciasne na brzuszku, więc czaje sie zamowic rozmiar s.
Ogólnie leginsy z lidla sa lepsze niz z hm, te z hm strasznie oblaza. A z lidla nic. 🤗
normalne jaki rozmiar nosisz. Mi się ciut w kroku mechacą, ale ja plus size jestem :) Poza tym są super i to moje ulubione galoty :)

Jak wypadają ubrania lupilu ?
maja rozmiary 50/56 62/68 ? Używała któraś z Was ? Kupiłam 62/68 te mniejsze jakos jakie tycie mi sie wydawały.

normalne jaki rozmiar nosisz. Mi się ciut w kroku mechacą, ale ja plus size jestem :) Poza tym są super i to moje ulubione galoty :)

Jak wypadają ubrania lupilu ?
maja rozmiary 50/56 62/68 ? Używała któraś z Was ? Kupiłam 62/68 te mniejsze jakos jakie tycie mi sie wydawały.
Lupilu u nas zawsze na wyrost. Np. 62 z Lidla były zawsze dużo większe od 62 z innych marek

Dla mnie ta ciaza to jak pierwsza. :)
Nawet bym powiedziała, ze bardziej schizuję, wiecej stękam i narzekam.
Bo jesteś starsza :p Ja się zastanawiam jak to czują takie młódki po 20-kilka lat :p Ale sobie mówię, że mam przynajmniej prawdo głośno stękać 😂

@Lola13 ubierasz góralskie skarpeciochy, klapku kubota swojego faceta i dajesz na śnieg 😂 ;)

Jeśli jednak pominąć te zabawki to wolę mieć chłopaka. Jak patrzę na mojego syna to chcę mieć drugiego. Taki mój jest kochany. Nie wiem czy z dziewczyną umiałabym się tak dogadać.
I jeszcze jak sobie pomyślę jak dorośnie i będzie taki kawaler. Fajne będzie 😊😊😊
Kurde, kurde, kurde no łamię się na tego chłopaka 😱

A co do skarpet w nocy to ja młodej zakładałam skarpety (upatrzyła sobie 3 pary do spania) bo strasznie się wykopywała spod kołdry, aż kupiłam jej śpiworek i przestałam zakładać skarpety i teraz ona tych skarpet nie założy do chodzenia, bo one są do spania przecież i nie przegadasz 🤦‍♀️

@Pauliska757 z tego co kojarzę to S 36-38 M to 40-42, a L44-46, ale z tego co słyszałam, to jak nosisz S normalnie to bierz S. Ja nosiłam przed ciążą 40-42, a kupiłam ciuchy L (44-46) i są dobre dla mnie i posłużą trochę.

@kika1kika z rozmiarówką Lipilu ja mam takie doświadczenie, że wszystko jest większe - czasem miałam wrażenie, że swetry np 62 nosiła jak już miała ponad 70. I ogólnie bluzki i swetry wydawały mi się za szerokie. Za to bodziaki i getry były ok, ewentualnie ciut większe - super jakościowe i dobrze mi się z nich spierało marchewkę 😂

reklama
@magdula36 Wlaśnie pisałam post na zamkniętym😀 Badanie zajęło mi 2,5 godziny po dziedzię uparte i odwrócone dupką, nie chciała się pokazywać 😂. Więc musiałam odstawiać wygibasy- podskoki, przysiady. Wszystko w porządku. Waży 302g. Rozwija się i rośnie prawidłowo. Nie wykryto markerów wad chromosomowych. Jedynie co to mam na dolnej granicy wartość wód płodowych i mam pić ok3l/dobę 😅

Do góry