reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

No właśnie mnie od kilku dni tez cos pobolewa z lewej strony i kłuje jakby w środku 🤔 zaczynam się zadręczać...a wizyta dopiero za tydzień 😔 ide już wtedy na L4... może trochę zwolnię tempo i będzie lepiej 🙂 całe szczęście dzidziuś już puka od środka 😉 szczególnie późnym wieczorem, wiec chyba szykuje mi się jakis „nocny Marek” 🤪
Moj tez o 23 się rozkręca :)
Podrzucisz jeszcze raz ten link? Bo ja poklikalam ale nie mam żadnej odpowiedzi i nie wiem czy coś nie pyklo, czy nie zaakceptowałas mnie jeszcze czy znów tematy IT mnie przerosły 😂

Zjadłam właśnie 3 gołąbki i tak mi dobrze...
essuuuuuu gołąbki - ale mi apetyt robicie :)

reklama
Dla mnie bezpiecznie będzie jak wyjdę ze szpitala z żywym i zdrowym dzieckiem.
Póki co to panikuje o wszystko, ty mnie ciągnie, u macica się już stawia, tu spojenie łonowe się zaczyna rozchodzić a to za szybko i boli :(
to prawda u mnie tez od kilku dni tak jakby się napisał brzuch i ciągnie. Ale to mam tylko nadzieje ze tak ma być i rośnie. Właśnie przed ok. 3 tyg temu tak miałam ze zaczął bolec i nagle patrzę za dwa dni a ja mam brzuch 🤗 później za półtora tygodnia to samo i tym samych teraz brzuch już duży 🤗 tak ze oby to było rośnięcie. Jak się położę to wszystko mija wiec chyba ok

to prawda u mnie tez od kilku dni tak jakby się napisał brzuch i ciągnie. Ale to mam tylko nadzieje ze tak ma być i rośnie. Właśnie przed ok. 3 tyg temu tak miałam ze zaczął bolec i nagle patrzę za dwa dni a ja mam brzuch 🤗 później za półtora tygodnia to samo i tym samych teraz brzuch już duży 🤗 tak ze oby to było rośnięcie. Jak się położę to wszystko mija wiec chyba ok
aaaa no mi juz się nie wydaje, ze to jelita :) brzuch juz rośnie.
Paradoks ciązowey - w pierwszej nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła nosic spodnie ciązowe, a teraz chciałabym jak najdłuzej chodzić w normalnych.
Ale najlepiej czuję się w leginsach ciązowych, nic nie uciska mnie wtedy :)

Mój mąż mi wczoraj powiedział że w tamtym tygodniu jeszcze nie miałam brzucha ciążowego a teraz już mnie wydeło. I mówi że niedługo znowu płaski pępek będę miała😂

Dokladnie, głowa do góry :) zobaczysz, że tak szybko zleci, że zaraz będziemy relacjonować swoje porody :)) ja się stresują wizytą za tydzień bo nie miałam jeszcze mierzonej szyjki (a to już prawie 18 tydzień) a ostatnio często coś mnie kłuje
Tez nie miałam. 🤔 I wizyta za tydzień. Chyba, ze coś sie wydarzy to wcześniej

A w którym tygodniu będziecie na połówkowych? Ja zapisałam się na 9 grudnia wtedy będzie 20+6 i nie wiem czy nie za późno?
idealnie będziesz. Ja byłam 20+1 tak mi lekarza wyznaczył ze po 20 mam być. Niby jest od 18 do 22 ale rekomendowane jest w 20 tyg. Mamaginekolog tez pisze i badaniach połówkowych i podaje taki termin

reklama
Noo mi szkoda tylko tych mlich dziewczyn, co wcale sie nie odzywają a dobry kontakt z nimi złapałam na początku..
Ale cóż 🤷‍♀️😁
tez prawda ze jednak w większej grupie to i ciekawiej się wymienia poglądy. W sumie dziewczyny pisały ze ewentualnie będzie można dołączyć do nich, ale teraz pewnie już i one maja swoje tematy to temat naszego dołączenia poszedł w niepamięć 🤷🏼‍♀️

Do góry