reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Od dwóch dni czuje takie dalikatne jakby dotknięcia palcem od środka pod pępkiem, możliwe, że to dzidzia czy raczej jelita ? 🧐
ja miałam tak jakby tak mięsień się spinał i drżał jak struna. To moje porównanie 😱 bo jakoś tak rybki tak jak inni piszą nie czuje. A teraz te ruchy są częstsze i mocniejsze. Ale na początku faktycznie w większości koło pępka

Będzie ok. Z tego co się orientuję to teraz nie ma tak jak na pierwszych prenatalnych ze moze byc "za późno" na sprawdzenie czegoś . Poszukaj na blogu u mamy ginekolog, pisala o tym.
tak dodatkowo ona tez ma filmik na instagramie zapisany (chyba tam to widziałam) ze właśnie tak jak napisałaś pierwsze powinny być obczaisz a te drugie o trzecie no może być rozbieżność . Mówiła to przy okazji pandemii ze jeśli by coś odwołali itp.

@PałkaZapałka dokładnie taki padł argument, że niektóre dziewczyny nie chcą, by ktoś był na dwóch wątkach prywatnych, bo może "wynosić" informację.

@Martxx1 ja generalnie wyrażę zgodę byś przeszła na prywatny dopiero jak zaśpiewasz piosenkę i zatańczysz, trudno 🤷‍♀️ :p
Hahahahhaha, jaką sobie życzysz? 😁
Muszę poćwiczyć 🤣🤣🤣🤣

Dziewczyny przez to, że co chwile tu zaglądam posoliłam zupę dwa razy 😁😁😁 ale sytuacja już opanowana :) co do wątku zamkniętego to nie ma co się denerwować Rozumiem każda ze stron :) bałam się ze nie będzie możliwości już stworzenia drugiego zamkniętego a jednak się udało więc też będziemy miały prywatność i Większa swobodę wypowiadania się. Fajnie, że jest temat od dziewczyn z zamkniętego, że chcą nas przyjąć, ale z drugiej strony może się okazać, że tylko część z nas się dostanie...

tak mysle ze ok. Jest podane do 22 wiec u Ciebie JesCze daleko do 22 z punktu widzenia tych dni. A z drugiej strony podejrzewam ze lekarza dobrze Cię prowadzą i monitują jak od początku ciąża In vitro

W sumie to normalne wizyty, tylko miałam worek leków i powoli z tego wszystkiego schodziłam, więc bardziej pod tym kątem pilnował tego lekarz. Teraz myślę, żeby jednak zmienić lekarza prowadzącego i pożegnać się z kliniką. Znalazłam jednego który pracuje też w szpitalu w którym chciałabym rodzić i mam zamiar się do niego umówić na następną wizytę

reklama
@PałkaZapałka dokładnie taki padł argument, że niektóre dziewczyny nie chcą, by ktoś był na dwóch wątkach prywatnych, bo może "wynosić" informację.

@Martxx1 ja generalnie wyrażę zgodę byś przeszła na prywatny dopiero jak zaśpiewasz piosenkę i zatańczysz, trudno 🤷‍♀️ :p
Nie wyobrażam sobie, że nagle ktoś będzie pisał : "a wiecie, a Kaśka z tamtej grupy to ma taaaki brzuch, a tamtej Jolce to mąż powiedział to i tamto" 😅 przecież nikt nie będzie chyba nikogo obgadywał, nie?🙄 Czy źle myślę?

Do góry