reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Martxx1 To zdjęcie wygląda tak jakby dziecko miało otwartą głowę (w sensie nie zarośniętą). Moim zdaniem nie powinien takich zdjęć dawać wogole ale dał mi je jak już wychodziłam z gabinetu. W trakcie badania powiedział że to dlatego że oglądamy ciemiączko. I pewnie tak jest bo na zwykłym usg główka normalna, okrągła ale patrząc na Wasze zdjęcia 3d/4d to widzę że będziecie miały piękne pamiątki, a moje mnie stresuje bardzo, niewiem co mnie powstrzymuje żeby go nie wyrzucić do kosza. Może jakaś obawa... Niewiem, nie chce siać paniki, i jakoś się porównywać ale czasem trudno tego nie robić.
Kochana, też mam takie zdjęcie jedno i jeszcze "coś" się układa na czaszce- nie wiem czy to jakoś mózg prześwituje czy płyny- w takie jakby oczy, nos i buzie gremlina. I jak pokazałam mojemu mężowi to tak spojrzał i nieśmiało zapytał: to ono?... Bo myślał że coś nie tak z buzia a to tylko czaszka od góry/tyłu była. A no i mam bardzo twarzowe zdjęcie udka :D więc czasem się nie dostaje takich ładnych z profilku ;)

reklama
Rozumiem Cię trochę bo mam podobnie.. pół godziny się zastanawiałam czy do niego zadzwonić czy czekać czy co robić, bo niedziela, bo 23 godzina.. w końcu napisałam SMS przy okazji przepraszajac,że zawracam głowę ale nie wiem co powinnam zrobić.. po chwili sam do mnie zadzwonił.. z drugiej strony czasem lepiej "zawrócić komuś głowę" o raz za dużo aniżeli się stresować i żałować..
Co do bólu brzucha to praktycznie od 8 tygodnia boli mnie cały czas tzn.pobolewa i już kilka razy mówiłam na wizytach. Stwierdził,że tak ma być, a cała reszta jest idealnie.. w pierwszej ciąży też moim głównym objawem był ból brzucha ale pracowałam i jakoś nie był taki dokuczliwy, teraz najchętniej bym cały czas leżała.. 😔 może jakiś magnez trochę by pomógł.. 🤷
U mnie to bardziej bóle tak silne, ze sie zwijam z bólu, plecy, nogi bolą. Chce sie wymiotować i wypróżniać jednocześnie. Wszystko na raz.. A dodatkowo z bólu nie mam sił nawet wstac..
Tak bylo cały 1 trymestr, nie byłam w stanie chodzić do pracy, dlatego musiałam wcześnie iść na l4.. Był czas spokoju, kiedy brzuch bardziej pobolewał, właśnie tak jak mówisz. I teraz znowu.. Myslalam, ze dzis będzie lepiej, ale ledwo sobie kanapkę zrobiłam, której nawet nie zjadłam.. :/ bo zbiera mnie normalnie na wymioty.
Mam nadzijee, ze ten koszmar tymczasowo wrócił. Po tym jaką mam ciężką ciąże to chce tylko jedno dzieciatko.. Nie chce przechodzić tego drugi raz.

reklama
Do góry