reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A u nas pobranie moczu się nie udało. Dwa woreczki i oba mocz poszedł inna droga. Cholera mnie trafi. Ostatnio jak próbowałam też się nie udało nawet pielęgniarka w szpitalu nam przyklejała i mocz uciekł. Nie wiem czy komuś się to udaje. Skończyło się na pobieraniu przez cewnik w szpitalu. Nie wiem co robić. Do pojemnika się nie uda bo mała nie wola że chce 😥mam furagin od ostatniego podawania i zastanawiam się czy jej nie dawać. Ahh
Powiem szczerze, że pobierałam do woreczka z 5 razy i mi się zawsze udalo🤭 nigdy nic bokiem nie pociekło.
A gdybyś pod prysznic spróbowała ją wsadzić i puścić wodę, oczywiście z pół godziny wcześniej porządnie napoić?? Nie dość, że woda, to jeszcze zimno wspomoże chęć oddania moczu

reklama
Zdecydowanie wolalabym zeby dodac udzielajace sie dziewczyny don prywatnego niz tworzyc drugi, staram sie byc tu i tu ale jwden bylby o wiele latqiejszy do ogarniecia, szczegolnie ze przewijaja sie podobne tematy
Ja tez jestem tu i tu. Teraz wpisałam się jako chętna do drugiego prywatnego wątku więc chyba będę musiała wchodzić w trzy miejsca jak będę chciała z wszystkimi być na bieżąco :p

Ja Wam powiem, po czym wcześniej poznawałam ruchy dziecka. Dopiero przy drugiej ciąży ti sobie uświadomiłam. Jelita wypychają tkanki w przód, jak coś tam się przesuwa, albo leci bąbelek powietrza. Natomiast jak kopnie dzidziuś, to mam wrażenie zassania do środka i nagle czuję puknięcie ;)

Od dwóch dni czuje takie dalikatne jakby dotknięcia palcem od środka pod pępkiem, możliwe, że to dzidzia czy raczej jelita ? 🧐
Bardzo możliwe że dzidzia . U mnie też pod pępkiem pykniecia. Jak zaczęło się tydzien temu to od tego czasu czuje codziennie to samo więc jestem właściwie pewna. Z reszta nigdy nie czułam czegoś takiego wcześniej a jelita przecież już czułam i to jednak trochę inaczej :)

Powiem szczerze, że pobierałam do woreczka z 5 razy i mi się zawsze udalo🤭 nigdy nic bokiem nie pociekło.
A gdybyś pod prysznic spróbowała ją wsadzić i puścić wodę, oczywiście z pół godziny wcześniej porządnie napoić?? Nie dość, że woda, to jeszcze zimno wspomoże chęć oddania moczu
Wiecie ale jak ja ją mam po 6 rano obudzić i wsadzić pod prysznic? Toż się będzie darła jakbym ze skóry obdzierala

Ja ostatnio liczyłam to 19+4, genetyk sam mi wybrał taki termin badań więc myślę,że powinno być ok, choć widzę,że dużo z Was właśnie po 20 tc dopiero ma..
Ja mam 19+6 połówkowe ;) Marta, trzymam kciuki z całych sił za dzisiejszą wizytę!😘
@Martxx1 właśnie od kilku dni na wątku prywatnym jest temat dołączenia was do wątku 😉
Tylko, jak one zniknęły i tu nie piszą, to my się nie znamy z nimi, a one z nami... Więc im wcześniej, tym lepiej, bo za dwa miesiące znów będzie mieszanka "obcych" sobie osób na zamkniętym

Wiecie ale jak ja ją mam po 6 rano obudzić i wsadzić pod prysznic? Toż się będzie darła jakbym ze skóry obdzierala
Ale mocz możesz pobrać też o 8 czy 9. Wiadomo, najlepiej pierwszy poranny, ale ten drugi też będzie się nadawał. Ja tak pobierałam i sobie i dziecku, bo jak była w pieluszce, to ciężko było mi złapać ten pierwszy, bo zrobiła od razu po przebudzeniu. Zresztą dzieci kp jedzą czasem w nocy po kilka razy i kilka razy oddają mocz, więc on też nie jest zatężony, jak trzeba.

reklama
Dziewczyny, które tu się udzielają teraz, może utworzymy grupę zamknięta?
Niektóre z nas piszą tu o swoich naprawdę prywatnych sprawach, a po odtworzeniu zdjęć widzę ile jest duchów. Co wy na to?

To tylko propozycja. Oczywiście tylko pytam o wadze zdanie 😊😊
Cieszę się, że to zaproponowałaś, nie wiem ile grupa prywatna każe nam czekać na dołączenie, zwlaszcza, że dziewczyny juz tutaj nie piszą, i raczej swoją aktywnośc skierowały na forum prywatne

Do góry