reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Tak, tam nadal mozesz miec porod rodzinny. A jak jest cesarka, to maz/partner moze stac za szklanymi drzwiami i wszystko obserwowac. Przy cc dzidziusia najpierw pokazuja mamusi i daja do pocalowania, a potem ida za te szklane drzwi i z tata je oplukuja i zawijaja, zeby nie zmarzlo. Potem wioza na sale z mezem i dzieciaczkiem❤ Pokoje max 2 osobowe z lazienka. Polozne naprawde super-ze wszystkim pomagaja jak chcesz, specjalista od laktacji, pediatra... bez problemu jak nie chcesz karmic to dadza ci butle. Wszyscy byli zawsze mili i usmiechnieci:) teraz podrozalo niestety 4200 albo 4300. Ale mysle, ze warto. Ja mialam pierwsza cesarke-przez duze problemy z cisnieniem. Ale ogolnie lekarz sie pyta jak chcesz rodzic i nie maja z tym problemu. Teraz juz sama bede chciala cesarke. W pierwszej ciazy mialam mega schiza, ze dziecko bedzie owiniete pepowina i ze cos sie stanie strasznego przy porodzie.... nie pomylilam sie. Maly byl dwa razy mocno owiniety i lekarze musili go odplatywac. Szef kliniki jest tam anestaziologiem i do tej pory pamietam jak chodzil po tej sali operacyjnej i powtarzal kilkla razy: “cale szczescie, ze zrobilismy cesarke”. Widac bylo, ze byl mega przejety o ile nie wystraszony. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo. Tak, ze teraz nie bede chciala ryzykowac. Bylam wtedy tez mega przerazona. Zostalo mi to w glowie i koniec...

Ja też chce rodzić prywatnie, ale w Warszawie i tutaj niestety jedyna opcja to szpital Medicover (ceny w tej chwili 8900 zł poród SN/ 12900 zł CC).
Na ten moment mam zamiar zgłosić się tam i podpisać umowę jak już będę miała donoszoną ciąże lub prawie donoszoną bo jeżeli coś będzie się działo niedobrego to jednak koszty w prywatnej placówce za ewentualne leczenie/powikłania są przeogromne, a i z tego co słyszałam jednak oni średnio się zapatrują na porody poniżej 35 tygodnia.

Moj pies tez się gramoli, jeszcze jak się połozy to ok, ale jak zaczyna sobie szukać miejsca i chce mi chodzidzi po brzuchu to nie pozwalam.

Suczka moich teściów potrafi z rozbiegu wskakiwać na łóżko prosto na kolana. Jakiś czas temu wskoczyła mi prosto na brzuch (zupełnie się tego nie spodziewałam) i niestety muszę się zasłaniać rękami teraz jak u nich jesteśmy bo się boje, że coś się stanie :/

Wasze dzieci też tak rajbują w brzuchu o tej porze? Moja chyba nocny marek bedzie

Mój maluch w brzuchu najbardziej ruchliwy jest w godzinach 18:00-19:00 i potem 22:00-00:30 :)

A mój mąż właśnie zrujnował mi dzień... Zrobił grzańca rozumiecie? 🤷😭🙄 Już jakiś czas temu pisałam,że tak za mną chodzi.. jeszcze bezczelny chciał żebym ja go robila.. no nic, zrobiłam sobie herbatkę ala grzaniec - musi wystarczyć 😁

haha współczuje tez mam na to ochotę ! :))

Dziewczyny, a jak u was z wagą? Macie jakies juz nadprogramowe kg?
Ja sie codziennie ważę i jakoś tak sie boje przytyć. 🙈 Wiem, głupia.. Ale nie chce wyglądać jak pączek z brzuchem 😂😂

U mnie cały czas około 2 kg na plusie od początku ciąży.

Cały czas myślę o Kasia6594... Mam nadzieję że u niej i maluszków wszystko dobrze...

Ja właśnie o tym przeczytałam i mocno wierzę, że jednak będzie dobrze :(

reklama
Dziewczyny, a jak u was z wagą? Macie jakies juz nadprogramowe kg?
Ja sie codziennie ważę i jakoś tak sie boje przytyć. 🙈 Wiem, głupia.. Ale nie chce wyglądać jak pączek z brzuchem 😂😂
Ja zaczynam dorównywać do wagi sprzed ciąży, w ciąży do pewnego momentu schudła 4 kg.
Ja też nie chce przytyć bardzo w ciąży i muszę to kontrolować bo i tak już mam nadwagę sama w sobie i jem dużo słodkiego...dziś 20+5

Do góry