reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Tak, tam nadal mozesz miec porod rodzinny. A jak jest cesarka, to maz/partner moze stac za szklanymi drzwiami i wszystko obserwowac. Przy cc dzidziusia najpierw pokazuja mamusi i daja do pocalowania, a potem ida za te szklane drzwi i z tata je oplukuja i zawijaja, zeby nie zmarzlo. Potem wioza na sale z mezem i dzieciaczkiem❤ Pokoje max 2 osobowe z lazienka. Polozne naprawde super-ze wszystkim pomagaja jak chcesz, specjalista od laktacji, pediatra... bez problemu jak nie chcesz karmic to dadza ci butle. Wszyscy byli zawsze mili i usmiechnieci:) teraz podrozalo niestety 4200 albo 4300. Ale mysle, ze warto. Ja mialam pierwsza cesarke-przez duze problemy z cisnieniem. Ale ogolnie lekarz sie pyta jak chcesz rodzic i nie maja z tym problemu. Teraz juz sama bede chciala cesarke. W pierwszej ciazy mialam mega schiza, ze dziecko bedzie owiniete pepowina i ze cos sie stanie strasznego przy porodzie.... nie pomylilam sie. Maly byl dwa razy mocno owiniety i lekarze musili go odplatywac. Szef kliniki jest tam anestaziologiem i do tej pory pamietam jak chodzil po tej sali operacyjnej i powtarzal kilkla razy: “cale szczescie, ze zrobilismy cesarke”. Widac bylo, ze byl mega przejety o ile nie wystraszony. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo. Tak, ze teraz nie bede chciala ryzykowac. Bylam wtedy tez mega przerazona. Zostalo mi to w glowie i koniec...

Ja też chce rodzić prywatnie, ale w Warszawie i tutaj niestety jedyna opcja to szpital Medicover (ceny w tej chwili 8900 zł poród SN/ 12900 zł CC).
Na ten moment mam zamiar zgłosić się tam i podpisać umowę jak już będę miała donoszoną ciąże lub prawie donoszoną bo jeżeli coś będzie się działo niedobrego to jednak koszty w prywatnej placówce za ewentualne leczenie/powikłania są przeogromne, a i z tego co słyszałam jednak oni średnio się zapatrują na porody poniżej 35 tygodnia.

Moj pies tez się gramoli, jeszcze jak się połozy to ok, ale jak zaczyna sobie szukać miejsca i chce mi chodzidzi po brzuchu to nie pozwalam.

Suczka moich teściów potrafi z rozbiegu wskakiwać na łóżko prosto na kolana. Jakiś czas temu wskoczyła mi prosto na brzuch (zupełnie się tego nie spodziewałam) i niestety muszę się zasłaniać rękami teraz jak u nich jesteśmy bo się boje, że coś się stanie :/

Wasze dzieci też tak rajbują w brzuchu o tej porze? Moja chyba nocny marek bedzie

Mój maluch w brzuchu najbardziej ruchliwy jest w godzinach 18:00-19:00 i potem 22:00-00:30 :)

A mój mąż właśnie zrujnował mi dzień... Zrobił grzańca rozumiecie? 🤷😭🙄 Już jakiś czas temu pisałam,że tak za mną chodzi.. jeszcze bezczelny chciał żebym ja go robila.. no nic, zrobiłam sobie herbatkę ala grzaniec - musi wystarczyć 😁

haha współczuje tez mam na to ochotę ! :))

Dziewczyny, a jak u was z wagą? Macie jakies juz nadprogramowe kg?
Ja sie codziennie ważę i jakoś tak sie boje przytyć. 🙈 Wiem, głupia.. Ale nie chce wyglądać jak pączek z brzuchem 😂😂

U mnie cały czas około 2 kg na plusie od początku ciąży.

Cały czas myślę o Kasia6594... Mam nadzieję że u niej i maluszków wszystko dobrze...

Ja właśnie o tym przeczytałam i mocno wierzę, że jednak będzie dobrze :(

reklama
Dziewczyny, a jak u was z wagą? Macie jakies juz nadprogramowe kg?
Ja sie codziennie ważę i jakoś tak sie boje przytyć. 🙈 Wiem, głupia.. Ale nie chce wyglądać jak pączek z brzuchem 😂😂
Ja zaczynam dorównywać do wagi sprzed ciąży, w ciąży do pewnego momentu schudła 4 kg.
Ja też nie chce przytyć bardzo w ciąży i muszę to kontrolować bo i tak już mam nadwagę sama w sobie i jem dużo słodkiego...dziś 20+5

Do góry