reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, a jak u was z wagą? Macie jakies juz nadprogramowe kg?
Ja sie codziennie ważę i jakoś tak sie boje przytyć. 🙈 Wiem, głupia.. Ale nie chce wyglądać jak pączek z brzuchem 😂😂
+5 kg. W poprzedniej ciąży doszłam do +17 kg. Nie pamiętam dokładnie ale już na pewno pół roku po porodzie waga była taka jak przed ciążą

U mnie ostatnio ( jakoś w 16 tc) było 3 na minusie. A na razie się nie ważę dopiero u lekarza no ale brzuszek już dość widoczny

Jejku zjadłam pierogi ruskie k nie mogę się ruszyć a dziecku chyba smakowały bo teraz kopię jak nie wiem 🙂

Taki domek mamy

Załączniki

• IMG_20201112_150840.jpg
    IMG_20201112_150840.jpg
    803,4 KB · Wyświetleń: 78
reklama
@mayfly przy zmianie etatu powinni wziąć pod uwagę nowy wymiar czasu pracy, ale oni teraz będą badać to, czy nie jest to nadużycie, czy specjalnie nie zawyżono etatu by naciągnąć ZUS, bo czemu nagle idziesz na cały etat i od razu L4. Jakby ZUS odmówił wyższego świadczenia to warto się odwoływać.
No bo i tak miałam napisany wychowawczy tylko do października, a w sierpniu uznałam, że wyślę dziecko do żłobka od września i napisałam wniosek o przejście na cały etat miesiąc wcześniej🤦 rozumiem, że pracodawca może spodziewać się kontroli? I że raczej moje wyjaśnienie wystarczy...

Do góry