reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja już sie kontaktowałam z położną z polecenia. Mialam do wyboru kilka pan położnych z mojej przychodni. Zadzwoniłam do tej, którą była najbardziej polecana. Przez telefon cudowna, ciepła osoba. Za jakies 3 tygodnie sie skontaktuje ponownie i rozpoczniemy wizyty domowe raz w tygodniu, a później cos kolo 30 tyg wizyty 2 razy w tygodniu i później 6 wizyt po porodzie. Cieszę sie bardzo, bo moj maz ciągle pracuje i praktycznie cały czas sama jestem w domu. A ze robi mi sie ciągle slabo to tez gdzies za bardzo sama nie wychodzę. Tylko 15 minutowy spacer z pieskiem kolo domu. 😔 wiec bede miala z kim pogadać i dni będą leciały szybciej. 😍 O szkole rodzenia jeszcze nie myślałam, ale ogólnie polozna powiedziała, ze juz jak zaczniemy spotkania to mi cos wiecej opowie na temat szkoly rodzenia. :)
A przypomnij, który u Ciebie tydzień? Ja się obawiam właśnie, bo słyszałam,że wiele położnych rezygnuje z wizyt domowych tych w trakcie trwania ciąży... Jednak jest to dla nas forma dodatkowego poczucia bezpieczeństwa, gdyż na takiej wizycie zawsze posłucha serduszka choćby..

reklama
😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok

ja od miesiąca w nocy nie mogę spać przez zatkany nos i bardzo często kicham, czytałam, że tak się zdarza ciężarnym :)

@Martxx1 a sama z siebie czułaś, że z sercem jest coś nie tak? Myślę, że małej się nic nie stało, ma w brzuchu dużo miejsca :) Ale, że Ty się nie obudzisz, że coś Tobie ciąży na brzuchu 😂

@PasiastyOgon wiesz zważyć dziecko to nie problem, ale mojego owsika nie da się nijak zmierzyć 😂
No całe 4 kilo! Nawet chyba już ponad 🤣🤣

A z sercem miałam problemy wcześniej i lekarz kazał przyjść przed staraniami, ale jakoś przez tego covida wypadło mi z głowy 🤷‍♀️

A przypomnij, który u Ciebie tydzień? Ja się obawiam właśnie, bo słyszałam,że wiele położnych rezygnuje z wizyt domowych tych w trakcie trwania ciąży... Jednak jest to dla nas forma dodatkowego poczucia bezpieczeństwa, gdyż na takiej wizycie zawsze posłucha serduszka choćby..
U mnie 17 tydzień sie zaczyna. No zobaczymy, sytuacja teraz jest dynamiczna z tym covidem. Więc, przez 3 tygodnie moze sie jeszcze wiele zmienić. Np. Szpital w naszym mieście do odwołania nie przyjmuje żadnych porodów, cały oddzial jest zamknięty typowo dla covidowcow.. Najbliższy szpital mamy 45km, wiec troche średnio. No ale.. Do kwietnia troche czasu.

reklama
U mnie 17 tydzień sie zaczyna. No zobaczymy, sytuacja teraz jest dynamiczna z tym covidem. Więc, przez 3 tygodnie moze sie jeszcze wiele zmienić. Np. Szpital w naszym mieście do odwołania nie przyjmuje żadnych porodów, cały oddzial jest zamknięty typowo dla covidowcow.. Najbliższy szpital mamy 45km, wiec troche średnio. No ale.. Do kwietnia troche czasu.

Mam ta sama sytacje, u mnie szpital zamknięty, najbliższy w którym miałam rodzic też się okazało że już zamknęli i jest tylko dla covida.
Miejmy nadzieję że sytacja się wyjaśni do kwietnia bo na razie kiebsko to wygląda.

Do góry