reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej, byłam wczoraj u kardiologa. Nie podobało mu się coś na ekg, coś minusowe coś tam. Nie zapamiętałam 😐.
Zlecił badania echo serca, holter i badania krwi także komplet.
Dostałam opierdziel, że miałam przyjść przed staraniami a nie w 4 miesiącu 🤫

Dziś moja kotka tak mnie zgniotła w nocy, że aż się wystraszyłam.
Czy ona może spać na moim brzuchu? 😁 Nie poturbuje małej w środku? 🤣🤣🤣
Moja kotka dziś tak samo, najpierw spała mi na brzuchu, a później pod brzuchem, zdziwiłam się, bo baaardzo rzadko jej się to zdarza. Odkąd jestem w ciąży to może ze dwa razy wcześniej się kładła i to wtedy jak mocno bolał mnie brzuch, przyszła, pomruczała i pomogło :)

reklama
Mam pytanie... czy wybreraz tez tak strasznje chrapiecie?😱normalnie zdazalo mi sie chrapac, ale tylko jak bylam mega zmeczona... a teraz-jakis koszmar😱maz mnie wczoraj az nagral jak przysnelam wieczorem... to bylo straszne. Zastanawiam sie czy sasiadow czasem nie budze🤦🏽‍♀️

Mąż ciągle mi mówi, że strasznie sapie jak się kładę do łóżka i zaczęłam chrapać, ale nic dziwnego, jak mam ciągle zatkany nos :/

😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok
Ja mam obrzęknięte sluzowki.
Ale jak się kładę nie zdążę o tym pomyśleć, bo jak się kładę to zasypiam 🤣🤣🤣🤣

Moja kotka dziś tak samo, najpierw spała mi na brzuchu, a później pod brzuchem, zdziwiłam się, bo baaardzo rzadko jej się to zdarza. Odkąd jestem w ciąży to może ze dwa razy wcześniej się kładła i to wtedy jak mocno bolał mnie brzuch, przyszła, pomruczała i pomogło :)
Ooo, mnie bolał przedwczoraj. Ja jak się budzę staram sie6ja zwalić, bo waży 4 kg i nie wiem czy tak sobie może na brzuchu leżeć i małą gniocić 🤷‍♀️

Haj dziewczyny , jak to u was jest z lekami na refundację ? Wiem, ze w ciąży jest lista leków i taka refundacja nam przysługuje np. Eufyrox , neoparin.
Czy jak chodzicie prywatnie do lekarza to wypisuje wam leki z refundacja? Mi kurcze nie i zapomniałam dopytać dlaczego a biorę ich tyle ze wychodzi mnie z 700 zł miesięcznie minimum 🙁🙁
Strasznie drogie leki😱 co bierzesz, jeśli można spytać? Lekarz, czy raczej podmiot leczniczy, w którym wypisuje recepty musi mieć podpisaną umowę z NFZ, żeby lekarz mógł wypisać leki na zniżkę. Zazwyczaj w prywatnych gabinetach nie mają takich umów, ale zdarza się.

Ja chciałam brzdąca zapisać do innej przychodni ale Pani w rejestracji powiedziała mi że nie mają położnej środowiskowej - tylko taką na miejscu , nie przychodzi do domu.
Zapytaj się w rejestracji jak to wygląda.
Ja jak wykupie w szpitalu to ona do mnie przyjdzie więc jako takiej z NFZ nie potrzebuje- chyba. Właśnie dziecko chciałabym zapisać do tej przychodni bo ma super lekarzy internistów/pediatrów i żal byłoby malucha zapisać w obce ręce ;)

reklama
Do góry