reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Coooo? 12.6kg to wcale nie tak dużo. Ja już się przywyczaiłam że większość dzieci w wieku Szymka a nawet młodsze są cięższe od niego. A z tego co kojarze to Twoja Zosia nie wygląda żeby potrzebowała turnusu odchudzającego. W dodatku mając na uwadze że jak będzie po Tobie to raczej będzie szczupła skoro rozmiar S z H&M jest na Ciebie za duży😅
No ja też uważam, że nie wygląda, dlatego mnie śmieszy to, co lekarz nam powiedział 😅 co prawda jest niska- ma 88 cm. A jak Szymek? Jak on tyle biega i broi to nie ma co się dziwić ☺️
Taaa, w spodnie 34 ciążowe z Lidla też wchodzę, a już z +5 kg na wadze 😳 chyba w biust poszło 😁

reklama
No ja też uważam, że nie wygląda, dlatego mnie śmieszy to, co lekarz nam powiedział 😅 co prawda jest niska- ma 88 cm. A jak Szymek? Jak on tyle biega i broi to nie ma co się dziwić ☺️
Taaa, w spodnie 34 ciążowe z Lidla też wchodzę, a już z +5 kg na wadze 😳 chyba w biust poszło 😁
Szymek przy ostatnim pomiarze, ok. Miesiąca temu miał 87cm. Z tymi lekarzami to trzy światy. Ja jeszcze chodze w swoich spodniach bo z HM M są duże i ten pas na brzuch mnie wkurza 😅 mam 1kg na plusie wg mojej wagi a co wyjdzie u gina to się okaże dopiero 4grudnia.

Ti

U nas była sytuacja, chyba jakoś na 15miesiecy że właśnie ta babeczka mówiła że mój mały ma za duża wagę, ale spojrzała na nas, spytała się jak je, czy dużo słodyczy, soków, i powiedziała że super, bo to chyba chodzi też o to żeby nie tuczyć dzieci, a jak wyglądają zdrowo a waga duża to się chyba wyrówna. Ja nawet nie wiem co to te centyle 😂
U mnie ta Pani pediatra powiedziała żebym nie dawała dziecku musztardy😱😱😱 serio - ja nawet nigdy o tym nie pomyślałam... Gdy wyszłam z pierwszego szoku to pani wytłumaczyła mi że chodziło jej o sosy (ketchup, majonez)... Hmm no tak i do tego cola i golonka😁😁😁

Pare dni temu mialam silne bole, pomógł masaż. I duzo leżenia, samo przeszło. Choć nadal czuje jak mnie ciągnie, ale juz nie ma takiego bólu. Co wieczór prosze męża, aby rozmasował bolące miejsce i tylko to mi pomaga. Mimo wszystko 1 dzien i noc miałam wyjeta z życia i szukałam na necie pomocy. Podobno gorące i zimne oklady pomagają, mi tylko zwiększyły ból. :/
mi nawet masaże nie pomagają 😔 ani okłady... a tym bardziej paracetamol 🤦‍♀️ jak tak dalej pójdzie, to chyba ściany zacznę gryźć... albo faktycznie wyląduje w szpitalu 😭😭😭

Dziewczyny mam pytanie - czy Wy przed porodem wybierałyście położną środowiskową ? czy to jest obowiązkowe ? czy taka wizyta po porodzie musi się odbyć ? jak to u Was było?
Właśnie jestem na etapie zapisywania się do szkoły rodzenia i od szkoły otrzymałam też deklaracje wyboru położnej. Z treści e-maila wynika, że Pani która prowadzi tą szkołę jest położną i to ona wtedy byłaby tą położną POZ ... trochę się zastanawiam czy się na to decydować bo w sumie zajęcia odbędą się dopiero w styczniu (po skończonym 28 tygodniu). Przyznam szczerze nie znam tej Pani i nie wiem czy , że tak powiem "przypadniemy sobie do gustu" :) Dajcie znać czy jak korzystałyście ze szkoły rodzenia to również decydowałyście się wtedy na wybór położnej.

Dziewczyny mam pytanie - czy Wy przed porodem wybierałyście położną środowiskową ? czy to jest obowiązkowe ? czy taka wizyta po porodzie musi się odbyć ? jak to u Was było?
Właśnie jestem na etapie zapisywania się do szkoły rodzenia i od szkoły otrzymałam też deklaracje wyboru położnej. Z treści e-maila wynika, że Pani która prowadzi tą szkołę jest położną i to ona wtedy byłaby tą położną POZ ... trochę się zastanawiam czy się na to decydować bo w sumie zajęcia odbędą się dopiero w styczniu (po skończonym 28 tygodniu). Przyznam szczerze nie znam tej Pani i nie wiem czy , że tak powiem "przypadniemy sobie do gustu" :) Dajcie znać czy jak korzystałyście ze szkoły rodzenia to również decydowałyście się wtedy na wybór położnej.
Ja będę korzystać ze szkoły rodzenia ale położna wykupie w szpitalu do porodu i ona pewnie do mnie zajrzy w ramach wizyty.
Poczytaj opinie o niej w internecie czy jest spoko i czy z ocen innych spełniałaby twoje wymagania

Właśnie jestem na etapie zapisywania się do szkoły rodzenia i od szkoły otrzymałam też deklaracje wyboru położnej. Z treści e-maila wynika, że Pani która prowadzi tą szkołę jest położną i to ona wtedy byłaby tą położną POZ ... trochę się zastanawiam czy się na to decydować bo w sumie zajęcia odbędą się dopiero w styczniu (po skończonym 28 tygodniu). Przyznam szczerze nie znam tej Pani i nie wiem czy , że tak powiem "przypadniemy sobie do gustu" :) Dajcie znać czy
jak korzystałyście ze szkoły rodzenia to również decydowałyście się wtedy na wybór położnej.
Ja położną "dostałam" przy zapisie dziecka do przychodni - po porodzie.

reklama
hej :) ja ostatnio oglądałam taki webinar od „zaufaj położnej” i tam tez się zadawało pytania. Ogólnie ja również jak zapisywałem się do przychodni koło mojego osiedla to trzeba było wpisać położną. Wiadomo ze nie miałam pojęcia kogo. Wpisałam wiec ze obojętnie. Pytałam o to na tym webinarze bo teraz to już mi nie jest obojętne :) a wtedy się tym nie interesowałam. Wiec doradzili tam żeby właśnie posprawdzać czy tak jak piszesz ta położna będzie Ci odpowiadać lub Ew. Poczytać opinie. Podobno kluczowe jest czy ta szkoła ma tez umowę NFZ. Jeśli nie ma a się zdecydujesz wziąć ja odpłatnie bo Ci podpasuje to może to wtedy nie wiem czy ta na NFZ tez przychodzi. Już Ew. Ich w tej szkole podpytaj. No ja to tak zrozumiałam jak któraś z dziewczyn ma inne info. To napiszcie. Dwa razy do roku masz prawo zmienić położna. Ja mam zamiar o to wszystko wypytać w szkole rodzenia ale może za tydzień będę tam dzwonić

Do góry