reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny mam pytanie - czy Wy przed porodem wybierałyście położną środowiskową ? czy to jest obowiązkowe ? czy taka wizyta po porodzie musi się odbyć ? jak to u Was było?
Właśnie jestem na etapie zapisywania się do szkoły rodzenia i od szkoły otrzymałam też deklaracje wyboru położnej. Z treści e-maila wynika, że Pani która prowadzi tą szkołę jest położną i to ona wtedy byłaby tą położną POZ ... trochę się zastanawiam czy się na to decydować bo w sumie zajęcia odbędą się dopiero w styczniu (po skończonym 28 tygodniu). Przyznam szczerze nie znam tej Pani i nie wiem czy , że tak powiem "przypadniemy sobie do gustu" :) Dajcie znać czy jak korzystałyście ze szkoły rodzenia to również decydowałyście się wtedy na wybór położnej.
Ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy, a jak sie maly urodzil, to maz poszedl go zadeklarowac do przychodni i wtedy przydzielili nam polozna srodowiskowa z osrodka. U mnie w miescie wszedzie tak jest, ze przy deklaracji do osrodka dostaje sie kontakt do poloznej. Nie wiem czy to jest standard czy tylko u nas...

reklama
Mam pytanie... czy wybreraz tez tak strasznje chrapiecie?😱normalnie zdazalo mi sie chrapac, ale tylko jak bylam mega zmeczona... a teraz-jakis koszmar😱maz mnie wczoraj az nagral jak przysnelam wieczorem... to bylo straszne. Zastanawiam sie czy sasiadow czasem nie budze🤦🏽‍♀️
Ja czasami chrapie ale to jak wymęcze się z brzdącem🙄 mój ukochany mówi że wtedy dajemy jak dwa wielkie chłopy😁😁😁

A jest szansa, że nie ma położnej w przychodni? U mnie w przychodni są 3 lekarki, dwie panie na recepcji i jedna pani od zabiegowego. Wątpię żeby ktokolwiek z nich był położna
to już byś ich musiała zapytać. I właśnie nożna poprosić tez obuch nazwiska sprawdzić sobie (wiadomo ze w miarę możliwości bo ja tak wstępnie sprawdzałam to wcale tak dużo info. Nie ma na internecie) i wtedy wybrać.

Tak mialam niadekwatną tachykardię zatokową.
No moja tak się pcha na brzuch dziś pół nocy spała na brzuchu, ale dopiero jak sie obudziłam to położyłam ją obok 🤷‍♀️🤷‍♀️
A to młoda kotka czy starsza? ;) Może będzie miała instynkt i będzie pierwsza przy dziecku gdy będzie czegoś potrzebowało ;)

Mam pytanie... czy wybreraz tez tak strasznje chrapiecie?😱normalnie zdazalo mi sie chrapac, ale tylko jak bylam mega zmeczona... a teraz-jakis koszmar😱maz mnie wczoraj az nagral jak przysnelam wieczorem... to bylo straszne. Zastanawiam sie czy sasiadow czasem nie budze🤦🏽‍♀️
😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok

Haj dziewczyny , jak to u was jest z lekami na refundację ? Wiem, ze w ciąży jest lista leków i taka refundacja nam przysługuje np. Eufyrox , neoparin.
Czy jak chodzicie prywatnie do lekarza to wypisuje wam leki z refundacja? Mi kurcze nie i zapomniałam dopytać dlaczego a biorę ich tyle ze wychodzi mnie z 700 zł miesięcznie minimum 🙁🙁

Wypisuje mi neoparin i luteinę z refundacją, ale sama o to zapytałam i pilnuję przy każdej recepcie, żeby nie zapomniała ;)

reklama
😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok
Mam takie wrazenie i zawsze jak sie poloze to mi sie w gardle slina zbiera😠nienawidze tego uczucia... w pierwszej ciazy mialam to samo... chrapal jak traktor... czasem, az sama siebie budzilam🤦🏽‍♀️

Do góry