G
goscL
Gość
Ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy, a jak sie maly urodzil, to maz poszedl go zadeklarowac do przychodni i wtedy przydzielili nam polozna srodowiskowa z osrodka. U mnie w miescie wszedzie tak jest, ze przy deklaracji do osrodka dostaje sie kontakt do poloznej. Nie wiem czy to jest standard czy tylko u nas...Dziewczyny mam pytanie - czy Wy przed porodem wybierałyście położną środowiskową ? czy to jest obowiązkowe ? czy taka wizyta po porodzie musi się odbyć ? jak to u Was było?
Właśnie jestem na etapie zapisywania się do szkoły rodzenia i od szkoły otrzymałam też deklaracje wyboru położnej. Z treści e-maila wynika, że Pani która prowadzi tą szkołę jest położną i to ona wtedy byłaby tą położną POZ ... trochę się zastanawiam czy się na to decydować bo w sumie zajęcia odbędą się dopiero w styczniu (po skończonym 28 tygodniu). Przyznam szczerze nie znam tej Pani i nie wiem czy , że tak powiem "przypadniemy sobie do gustu" Dajcie znać czy jak korzystałyście ze szkoły rodzenia to również decydowałyście się wtedy na wybór położnej.