reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny mam pytanie - czy Wy przed porodem wybierałyście położną środowiskową ? czy to jest obowiązkowe ? czy taka wizyta po porodzie musi się odbyć ? jak to u Was było?
Właśnie jestem na etapie zapisywania się do szkoły rodzenia i od szkoły otrzymałam też deklaracje wyboru położnej. Z treści e-maila wynika, że Pani która prowadzi tą szkołę jest położną i to ona wtedy byłaby tą położną POZ ... trochę się zastanawiam czy się na to decydować bo w sumie zajęcia odbędą się dopiero w styczniu (po skończonym 28 tygodniu). Przyznam szczerze nie znam tej Pani i nie wiem czy , że tak powiem "przypadniemy sobie do gustu" :) Dajcie znać czy jak korzystałyście ze szkoły rodzenia to również decydowałyście się wtedy na wybór położnej.
Ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy, a jak sie maly urodzil, to maz poszedl go zadeklarowac do przychodni i wtedy przydzielili nam polozna srodowiskowa z osrodka. U mnie w miescie wszedzie tak jest, ze przy deklaracji do osrodka dostaje sie kontakt do poloznej. Nie wiem czy to jest standard czy tylko u nas...

reklama
Mam pytanie... czy wybreraz tez tak strasznje chrapiecie?😱normalnie zdazalo mi sie chrapac, ale tylko jak bylam mega zmeczona... a teraz-jakis koszmar😱maz mnie wczoraj az nagral jak przysnelam wieczorem... to bylo straszne. Zastanawiam sie czy sasiadow czasem nie budze🤦🏽‍♀️
Ja czasami chrapie ale to jak wymęcze się z brzdącem🙄 mój ukochany mówi że wtedy dajemy jak dwa wielkie chłopy😁😁😁

A jest szansa, że nie ma położnej w przychodni? U mnie w przychodni są 3 lekarki, dwie panie na recepcji i jedna pani od zabiegowego. Wątpię żeby ktokolwiek z nich był położna
to już byś ich musiała zapytać. I właśnie nożna poprosić tez obuch nazwiska sprawdzić sobie (wiadomo ze w miarę możliwości bo ja tak wstępnie sprawdzałam to wcale tak dużo info. Nie ma na internecie) i wtedy wybrać.

Tak mialam niadekwatną tachykardię zatokową.
No moja tak się pcha na brzuch dziś pół nocy spała na brzuchu, ale dopiero jak sie obudziłam to położyłam ją obok 🤷‍♀️🤷‍♀️
A to młoda kotka czy starsza? ;) Może będzie miała instynkt i będzie pierwsza przy dziecku gdy będzie czegoś potrzebowało ;)

Mam pytanie... czy wybreraz tez tak strasznje chrapiecie?😱normalnie zdazalo mi sie chrapac, ale tylko jak bylam mega zmeczona... a teraz-jakis koszmar😱maz mnie wczoraj az nagral jak przysnelam wieczorem... to bylo straszne. Zastanawiam sie czy sasiadow czasem nie budze🤦🏽‍♀️
😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok

Haj dziewczyny , jak to u was jest z lekami na refundację ? Wiem, ze w ciąży jest lista leków i taka refundacja nam przysługuje np. Eufyrox , neoparin.
Czy jak chodzicie prywatnie do lekarza to wypisuje wam leki z refundacja? Mi kurcze nie i zapomniałam dopytać dlaczego a biorę ich tyle ze wychodzi mnie z 700 zł miesięcznie minimum 🙁🙁

Wypisuje mi neoparin i luteinę z refundacją, ale sama o to zapytałam i pilnuję przy każdej recepcie, żeby nie zapomniała ;)

reklama
😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok
Mam takie wrazenie i zawsze jak sie poloze to mi sie w gardle slina zbiera😠nienawidze tego uczucia... w pierwszej ciazy mialam to samo... chrapal jak traktor... czasem, az sama siebie budzilam🤦🏽‍♀️

Do góry