reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Może faktycznie masz rację? Te pyknięcia są bezgłośne i takie jakby bąbelki, mam nadzieję, że to to :D Tylko czuję je dość nisko i pośrodku :) W sumie jak patrzyłam to jest bardzo duża różnica wielkości dzidzi między 15tyg, a 20tyg więc u Ciebie pewnie Mąż niedługo wyczuje 😁 My musimy cierpliwie poczekać :)
Ja też czuje ruchy nisko i pośrodku a u mnie 17+4.
Moja 3 latka nie ma jeszcze 9kg xD ja mam 2 takie chudzielce i nadzieje ze 3 tez taki bedzie [emoji1787]
Mój za pare dni dwa lata i waży 11-12kg. A chudy jest jak patyk. Ale nie ma co się dziwić bo non stop biega i skacze🙈

reklama
Ja też czuje ruchy nisko i pośrodku a u mnie 17+4.

Mój za pare dni dwa lata i waży 11-12kg. A chudy jest jak patyk. Ale nie ma co się dziwić bo non stop biega i skacze🙈
Mojemu gdy zaczął chodzić to waga bardzo wolniutko szła w górę a od jakiegoś czasu stanęła w miejscun
O kurcze, to kruszynka:) moj jak mial pol roku to wazyl 11kg. Po roku 15kg... a jak nial 3lata to okolo 20kg😱 zawsze sie musialam nadzwigac:p nigdy nie byl ani gruby ani nawet pulchny, ale jest tak masywnie zbudowany...
To tak jak mój brzdącu, mężczyźni z nich na 100% mega przystojni wyrosną😁😁😁

Cześć Dziewczyny... nie było mnie tu kilka dni i trochę natworzylyscie, ale powoli nadrabiam 😉
Potrzebuje pomocy. Czy któraś z Was, w tej lub poprzedniej ciąży (a może jakaś Wasza znajoma, siostra, kuzynka itp) zmagała się w ciąży z rwą kulszowa? Nie mogę sobie z nią poradzić. Mój lekarz poradził leżeć i niestety tylko paracetamol. Ewentualnie jak będzie „Meksyk” to do szpitala i sterydy 😭 wiadomo, ze chce to odwlec jak najdłużej i dlatego szukam jakiejś porady czy można sobie z tym radzić... jestem na skraju 😔 wiec będę wdzięczna za każda radę...

Może faktycznie masz rację? Te pyknięcia są bezgłośne i takie jakby bąbelki, mam nadzieję, że to to :D Tylko czuję je dość nisko i pośrodku :) W sumie jak patrzyłam to jest bardzo duża różnica wielkości dzidzi między 15tyg, a 20tyg więc u Ciebie pewnie Mąż niedługo wyczuje 😁 My musimy cierpliwie poczekać :)
To na bak to :) ja też na początku miałam takie super pyknięcia jak od szampana a teraz czuję takie inne ruchy ale też jeszcze nie regularnie, czasem raz czy dwa dziennie

Ja też nie wiem jak to zrobic, małego raczej nie odzwyczaję spania u nas, mała będzie w dostawce, mały zawsze śpi po środku, jedynie będę bała się mała brać od jego strony, nie wiem, nie chce o tym myśleć, może ktoś poda fajny pomysł, 😂🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

Ale jak to? Wczesniak? Mój teraz na dwa latka miał 14,200
To powiem ci że ja na bilansie 6latka ważyłam niewiele ponad 16 kg. I mama prośba i groźbą nie wiedziała jak mnie podkarmiać 😂

reklama
Ja różnie ale czasem tak niziutko, że mam wrażenie że noga to się na zewnątrz przebije zaraz 😂😂
Ja też tak nisko czasem! Bardziej u góry to rano po przebudzeniu. Wykminiłam sobie, że to dlatego, że jak chodzę za dzieckiem cały dzień to ten w środku się tam zsuwa grawitacyjnie w dół, a po nocy jest wyżej haha :D mam tylko nadzieję, że nie postanowi siedzieć nisko tak jak poprzednik i naciskać na szyjkę...
Jutro wizyta i kontrola szyjki... Kto wizytuje też jutro?

Do góry