reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też czuje ruchy nisko i pośrodku a u mnie 17+4.

Mój za pare dni dwa lata i waży 11-12kg. A chudy jest jak patyk. Ale nie ma co się dziwić bo non stop biega i skacze🙈
Moja dziś na bilansie dwulatka 12,6 kg i lekarz powiedział, że jak zacznie biegać, to wybiega🙈 zapiszę ją na turnus odchudzający 🙄😅

reklama
Moja dziś na bilansie dwulatka 12,6 kg i lekarz powiedział, że jak zacznie biegać, to wybiega🙈 zapiszę ją na turnus odchudzający 🙄
Ale co za duża Waga? Moj zawsze był ponad normę ale lekarze mówią że super, mój ma 92cm i waga 14,200, ale nie wygląda na tyle dopóki się go na ręce nie wezmie 🤦‍♀️😂

Ale co za duża Waga? Moj zawsze był ponad normę ale lekarze mówią że super, mój ma 92cm i waga 14,200, ale nie wygląda na tyle dopóki się go na ręce nie wezmie 🤦‍♀️😂
Z tego co słyszę to co lekarz to inna opinia - mój brzdąc też był zawsze ponad tabelki i centyle ale ja też byłam bardzo dużym dzieckiem - w okolicach drugich urodzin waga mi stanęła a w wieku 3 lat zrównałam się wagowo z innymi 3 latkami. Mój pediatra mówi żebym nie patrzyła na jakieś tabelki bo to tylko stres - brzdąc miał badaną krew, mocz i wszystko w normach. Byłam u innej pediatry to gdy brzdąc weszedł na wagę to widziałam panikę w jej oczach🙄

U mnie będzie 8 i pół różnicy i też mnie to trochę przeraża ale z drugiej strony wiem,że młoda trochę też już pomoże 😊 niby mówi się,że przy drugim dziecku człowiek spokojniej podchodzi ale akurat w to wątpię, bo już po ciąży widzę,że czuje jakbym była w niej pierwszy raz a co dopiero przy noworodku 😆
Martus122 u mnie będzie dokładnie tak samo-8 i pół roku różnicy 😉 też mam obawy jakby to pierwsza ciąża była 😁

Moja dziś na bilansie dwulatka 12,6 kg i lekarz powiedział, że jak zacznie biegać, to wybiega🙈 zapiszę ją na turnus odchudzający 🙄😅
Coooo? 12.6kg to wcale nie tak dużo. Ja już się przywyczaiłam że większość dzieci w wieku Szymka a nawet młodsze są cięższe od niego. A z tego co kojarze to Twoja Zosia nie wygląda żeby potrzebowała turnusu odchudzającego. W dodatku mając na uwadze że jak będzie po Tobie to raczej będzie szczupła skoro rozmiar S z H&M jest na Ciebie za duży😅

Z tego co słyszę to co lekarz to inna opinia - mój brzdąc też był zawsze ponad tabelki i centyle ale ja też byłam bardzo dużym dzieckiem - w okolicach drugich urodzin waga mi stanęła a w wieku 3 lat zrównałam się wagowo z innymi 3 latkami. Mój pediatra mówi żebym nie patrzyła na jakieś tabelki bo to tylko stres - brzdąc miał badaną krew, mocz i wszystko w normach. Byłam u innej pediatry to gdy brzdąc weszedł na wagę to widziałam panikę w jej oczach🙄
Tak, u nas lekarka mówiła podobnie. Żaliłam się jej że mój syn to jak gęś wyścigowa. A ta że skoro je, nie choruje i rośnie to znaczy że jest wszystko ok i żeby się nie sugerować tabelkami. Badania wszystkie też miał w normie

Cześć Dziewczyny... nie było mnie tu kilka dni i trochę natworzylyscie, ale powoli nadrabiam 😉
Potrzebuje pomocy. Czy któraś z Was, w tej lub poprzedniej ciąży (a może jakaś Wasza znajoma, siostra, kuzynka itp) zmagała się w ciąży z rwą kulszowa? Nie mogę sobie z nią poradzić. Mój lekarz poradził leżeć i niestety tylko paracetamol. Ewentualnie jak będzie „Meksyk” to do szpitala i sterydy 😭 wiadomo, ze chce to odwlec jak najdłużej i dlatego szukam jakiejś porady czy można sobie z tym radzić... jestem na skraju 😔 wiec będę wdzięczna za każda radę...
Pare dni temu mialam silne bole, pomógł masaż. I duzo leżenia, samo przeszło. Choć nadal czuje jak mnie ciągnie, ale juz nie ma takiego bólu. Co wieczór prosze męża, aby rozmasował bolące miejsce i tylko to mi pomaga. Mimo wszystko 1 dzien i noc miałam wyjeta z życia i szukałam na necie pomocy. Podobno gorące i zimne oklady pomagają, mi tylko zwiększyły ból. :/

Tak, u nas lekarka mówiła podobnie. Żaliłam się jej że mój syn to jak gęś wyścigowa. A ta że skoro je, nie choruje i rośnie to znaczy że jest wszystko ok. Badania wszystkie też miał w normie
Poprostu Nasi synowie są unikatowi i w żadne ramki nie będą się wciskać😉

reklama
Ti
U nas była sytuacja, chyba jakoś na 15miesiecy że właśnie ta babeczka mówiła że mój mały ma za duża wagę, ale spojrzała na nas, spytała się jak je, czy dużo słodyczy, soków, i powiedziała że super, bo to chyba chodzi też o to żeby nie tuczyć dzieci, a jak wyglądają zdrowo a waga duża to się chyba wyrówna. Ja nawet nie wiem co to te centyle 😂

Do góry