PałkaZapałka
Fanka BB :)
Jak oni to robią? Chwytają jakoś czy jak? Mi jak badał raz ręcznie to mnie nie bolaloMój też właśnie palcem i też tak dokładnie właśnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak oni to robią? Chwytają jakoś czy jak? Mi jak badał raz ręcznie to mnie nie bolaloMój też właśnie palcem i też tak dokładnie właśnie
Też mam na 21.04
Dokladna dlugosc, przez usg dopochwowe, ale czesto sprawdzaja po prostu czy szyjka jest dluga czy krotka i wtedy robi sie to reka przy badaniu ginekologicznym. Wtedy zalezy od lekarza. U jadenego nie boli, a u drugiego tragedia.Moja ginekolog mierzyła tym "usg dopochwowym" podczas standardowej wizyty Jest to bezbolesne jakby co
A czemu od razu uszczypliwym? Mi się wydaje że ludzie patrzą z ciekawości i bardziej z rozczuleniem bo kobiecy brzuszek w ciazy jest pięknyTak !! Mam wrażenie, że niektórzy robią szzcególną obczajkę na brzuch.. czekają aż mi go "wysadzi", żeby tylko dowalić jakimś uszczypliwym stwierdzeniem..
To ja niedouczona i myslalam ze jak lekarz bada mnie zawsze rękami tzn paluchami to za każdym razem szyjkę bada ale to nie boli czyli to nie jest badanie szyjki? HmmmDokladna dlugosc, przez usg dopochwowe, ale czesto sprawdzaja po prostu czy szyjka jest dluga czy krotka i wtedy robi sie to reka przy badaniu ginekologicznym. Wtedy zalezy od lekarza. U jadenego nie boli, a u drugiego tragedia.
oooo to super to będziesz już pewniejsza po tym badaniu napisz jak przebiegałoJa dzisiaj wizyta
15.12 (22 tydzień) połówkowe prenatalne z echo serduszka
a ja oczekuje z niecierpliwością. Jestem teraz 18+5 i niby coś mnie mrowi niby coś jakby się mięsień tam ruszał ale ja nie wiem czy to to i później czasem długo nic. Ale jednak codziennie coś tam się po malutku dzieje ale może to jelita. A dodatkowo przeczytałam ze takie gulgotanie i pieczenie to ze macica rośnie a nie dziecko to już nie wiemJa w pierwszej czulam od 20 tyg jakos, w drugiej od 13 wydaje mi sie ze to bylo juz to a teraz jestem w 15 tyg i od okolo tygodnia juz tez cos zaczyna sie dziać szczególnie z rana jak jeszcze rano jeszcze w łóżku
oooo to super to będziesz już pewniejsza po tym badaniu napisz jak przebiegało
A ja 22.04ja 23.04
ale to super rozwiązanie bo jesteś częściej. Ja teraz listopad będę mieć fajny bo 5.11 i 24.11 normalne wizyty a pomiędzy połówkowe wiec podejrze siebie wszystko częściej a tak to co 3 tyg. Chodze. Ale chyba bliżej końcówki chodzi się częściej. Jak to jest wtedy?Ja średnio co 10-12 dni. Ale mam dwóch lekarzy prywatnie i na nfz i temu tak często. Teraz mam akurat przerwę 16 dni bo lekarz w izolacji