reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Moja ginekolog mierzyła tym "usg dopochwowym" podczas standardowej wizyty :) Jest to bezbolesne jakby co :)
Dokladna dlugosc, przez usg dopochwowe, ale czesto sprawdzaja po prostu czy szyjka jest dluga czy krotka i wtedy robi sie to reka przy badaniu ginekologicznym. Wtedy zalezy od lekarza. U jadenego nie boli, a u drugiego tragedia.

Tak !! Mam wrażenie, że niektórzy robią szzcególną obczajkę na brzuch.. czekają aż mi go "wysadzi", żeby tylko dowalić jakimś uszczypliwym stwierdzeniem..
A czemu od razu uszczypliwym? Mi się wydaje że ludzie patrzą z ciekawości i bardziej z rozczuleniem bo kobiecy brzuszek w ciazy jest piękny :)

Dokladna dlugosc, przez usg dopochwowe, ale czesto sprawdzaja po prostu czy szyjka jest dluga czy krotka i wtedy robi sie to reka przy badaniu ginekologicznym. Wtedy zalezy od lekarza. U jadenego nie boli, a u drugiego tragedia.
To ja niedouczona i myslalam ze jak lekarz bada mnie zawsze rękami tzn paluchami to za każdym razem szyjkę bada ale to nie boli czyli to nie jest badanie szyjki? Hmmm

Ja w pierwszej czulam od 20 tyg jakos, w drugiej od 13 wydaje mi sie ze to bylo juz to a teraz jestem w 15 tyg i od okolo tygodnia juz tez cos zaczyna sie dziać 😊 szczególnie z rana jak jeszcze rano jeszcze w łóżku
a ja oczekuje z niecierpliwością. Jestem teraz 18+5 i niby coś mnie mrowi niby coś jakby się mięsień tam ruszał ale ja nie wiem czy to to 🤷🏼‍♀️ i później czasem długo nic. Ale jednak codziennie coś tam się po malutku dzieje ale może to jelita. A dodatkowo przeczytałam ze takie gulgotanie i pieczenie to ze macica rośnie a nie dziecko 🙁 to już nie wiem

reklama
Ja średnio co 10-12 dni. Ale mam dwóch lekarzy prywatnie i na nfz i temu tak często. Teraz mam akurat przerwę 16 dni bo lekarz w izolacji
ale to super rozwiązanie bo jesteś częściej. Ja teraz listopad będę mieć fajny bo 5.11 i 24.11 normalne wizyty a pomiędzy połówkowe wiec podejrze siebie wszystko częściej :) a tak to co 3 tyg. Chodze. Ale chyba bliżej końcówki chodzi się częściej. Jak to jest wtedy?

Do góry