reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Stary mnie gania za te nazwy dzieci hahaha, czasem nazwę malucha bakłaczkiem 🤣 a on do mnie, że sama jestem bakłak 🤣🤣🤣🤣
super. Mega lubie wymyślanie takich rzeczy śmiesznych. Pamietam jak ja byłam mała to moja siostra ( a była dużo dużo starsza ode mnie) zawsze wymyślała jakieś dziwne słówka. I ogólnie to było nawet tak ze na wiele rZeczy czynności miałyśmy swoje określenia. Wesoło było :)

U nas położniczy znowu zamknięty. Wszyscy lekarze ginekolodzy rzekomo z korona 😎 ja mam wizyte za 2 tyg. Jak sie okaże, że moj lekarz też w izolacji, to ja nie wiem, kto nas ciężarne bedzie przyjmować..
dwa tyg. To może już wystarczająco żeby wrócili. Ja mam tylko nadzieje ze do kwietnia będzie już w miarę opanowane to wszystko. A tak dla pocieszenia to wczoraj oglądałam mamę ginekolog. I ona wypowiadała się co do terminów badań ze najważniejsze 1 prenatalne. To musi być w terminie. A drugie no ona tez rekomenduje od 20 do 22 alee... tu jest odstępstwo i jak się zrobi później to nie ma już takiego problemu jak przy pierwszym. No ale wiem ze jeszcze oprócz tego lekarze powinni u nas szyjkę itp. Kontrolować. Ehhh będzie dobrze

Chyba zamkniętego wątku 😏 myślałam, że będzie tak, że tu toczy się dyskusja, a na zamkniętym to wiesz- 2/3 posty dziennie, tylko takie rzeczy, o których tu raczej się nie pisze. Może to jednak weekend 🤷
z tego co zauważyłam to zawsze w weekend było ciszej tu ale fakt ze wiele dziewczyn które były zawsze już się nie udziela tutaj często. Może będą wpadać :)

Cześć rano :) nadrobiłam wszystko :) wczoraj już dosłownie odłożyłam telefon bo natlok informacji wiadomo jakich z każdej strony przytłacza. Do tego wirus nie pomaga. Z reguły jest tyle obaw i wątpliwości o dziecko a tu jeszcze to.
Ale tak mysle ze jednak to forum to miejsce gdzie statystyczne tych informacji jest najmniej :) wiec dziewczyny które zastanawiają się nad opuszczeniem - zostańcie - w zasadzie tutaj jest więcej informacji pozytywnych niż gdzie indziej :)

A jaki jest powod decyzji?:(
Ja mam nieraz bardzo kiepskie dni i tez bunt dwulatka
Właśnie tez sje
Nie no na zamknietym nie ma az tak duzo postów tak na luzie do nadrobienia :) tu jest wiecej bo wiecej osob :)
Ja patrzylam na pH w ciazy z synem i mialam rozne 6.5,6, 5,5 i teraz mialam bidajze 6.5 i nic nie podejrzewam przez to 😂😂

Wczoraj wieczorem bardzo rozbolal mnie brzuch, ogólnie nie boli mnie wcale i chyba czas na to, balam sie bo to taki bol okresowy, boje sie każdego bolu brzucha bardzo:(((
Ale tez wczoraj mogly jelita szwankować, probowalam moje sposoby ale bez powodzenia:(
Mnie nic nie bolało aż postanowiłam się rozruszać i poćwiczyć (delikatnie). Tak mnie brzuch później bolał ze spać nie mogłam i już nie ćwiczę 🙁. Zbyt dużo stresu przy takim bólu.

Cześć rano :) nadrobiłam wszystko :) wczoraj już dosłownie odłożyłam telefon bo natlok informacji wiadomo jakich z każdej strony przytłacza. Do tego wirus nie pomaga. Z reguły jest tyle obaw i wątpliwości o dziecko a tu jeszcze to.
Ale tak mysle ze jednak to forum to miejsce gdzie statystyczne tych informacji jest najmniej :) wiec dziewczyny które zastanawiają się nad opuszczeniem - zostańcie - w zasadzie tutaj jest więcej informacji pozytywnych niż gdzie indziej :)
Mnie przeraża ile ja czasu teraz na tel siedzę 🤦‍♀️ Rano po przebudzeniu tez pierwsze co to trzeba nadrobić. Tez się przez to zastanawiałam nad opuszczeniem ale ciagle trwam.

Dobrze rozumiem - dostałaś antybiotyk tylko przez wysokie pH?😮 czy miała cos jeszcze w tym moczu? Ja miałam ostatnio na wizycie pH 8, na wcześniejszej 7,5 i ginekolog sie nawet nie zająknął, ze cos mogłoby byc nie tak... zaczęłam przyjmować więcej kwasów, żurawinka te sprawy i sprawdzę, ale myśle, ze będzie ok😉
Jeszcze wyszedł mętny mocz ( wg mnie za długo stał i wytrąciły się fosforany) , urosło kilka bakterii (19 a norma była 0-160) i przyplątała się jeszcze infekcja... Więc chciał wyleczyć, nie wiem? Kompleksowo?🤷 Powtórzony wynik moczu wyszedł wzorowo

Mnie przeraża ile ja czasu teraz na tel siedzę 🤦‍♀️ Rano po przebudzeniu tez pierwsze co to trzeba nadrobić. Tez się przez to zastanawiałam nad opuszczeniem ale ciagle trwam.
Mnie też przeraża czas spędzany na forum i dlatego staram się ograniczać. Wychodzi z różnym skutkiem😉 ale dopóki nie zaniedbuje swoich obowiązków to tragedii nie robię.
Nie zastanawiam się nad opuszczeniem bo fajnie mi tu, nie mam w realu na ten momen żadnej znajomej w ciąży a biorąc pod uwagę dziwne/trudne czasy to wygadanie się/pośmianie czt poprostu "pobycie" w gronie dziewczyn w tej samej sytuacji jest dla mnie często na wagę złota.
Jednak rozumiem że ktoś z różnych powodów nie chce tu być i dlatego nie namawiam do pozostania - szanuje cudze wybory.

reklama
Do góry