reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Uwielbiam te Wasze czary mary 😅 chociaż w ogóle nie wiem o czym piszecie. Jakie tętno z usg, jakie ph moczu? To ph nie zależy od flory bakteryjnej, a tętno od stopnia pobudzenia dzidziusia? 😁
Czary mary a u mnie z Szymkiem z ph sie sprawdziło, teraz wychodzi z ph że dziewczynka a co wyjdzie z usg to się dopiero okaże😅 mąż chciał dziewczynke ale czuje że będzie chłopak. A ja nie mam żadnych przeczuć. Wiem że całkiem inaczej przechodzę tą ciąże.
Nie wiem czy to wpływ weekendu czy tego zamkniętego wątku ale widze że postów jest mniej. Łatwiej mi było nadrobić po całym dniu

reklama
Czary mary a u mnie z Szymkiem z ph sie sprawdziło, teraz wychodzi z ph że dziewczynka a co wyjdzie z usg to się dopiero okaże😅 mąż chciał dziewczynke ale czuje że będzie chłopak. A ja nie mam żadnych przeczuć. Wiem że całkiem inaczej przechodzę tą ciąże.
Nie wiem czy to wpływ weekendu czy tego zamkniętego wątku ale widze że postów jest mniej. Łatwiej mi było nadrobić po całym dniu
Chyba zamkniętego wątku 😏 myślałam, że będzie tak, że tu toczy się dyskusja, a na zamkniętym to wiesz- 2/3 posty dziennie, tylko takie rzeczy, o których tu raczej się nie pisze. Może to jednak weekend 🤷

A jakie ph jest na chłopca?
Ja przechodzę ciążę identyko, a jednak jest chłopiec ;)

Niby niskie na dziewczynke a wysokie na chłopca. Od 6,5 chyba chłopiec? Jakoś tak było😂
To ja powiem temu doktorkowi, co mi dał na pH 7,5 antybiotyk, że jest gupi i niech se doczyta, bo to chłopak przecież, to ma być pH wysokie 😁 a tak serio, to nie wzięłam tego antybiotyku, powtórzyłam mocz, wyszedł dobry wynik poza tym pH. Jutro mam teleporadę u innego ginekologa, którego mam w pakiecie, bo zadzwonić do tego, co mi przepisał antybiotyk, to koszt 200 Zł, a mój ginekolog nadal na kwarantannie (izolacji?) ze zwolnieniem lekarskim... Więc nie będę mu truła głowy o takie rzeczy

To ja powiem temu doktorkowi, co mi dał na pH 7,5 antybiotyk, że jest gupi i niech se doczyta, bo to chłopak przecież, to ma być pH wysokie 😁 a tak serio, to nie wzięłam tego antybiotyku, powtórzyłam mocz, wyszedł dobry wynik poza tym pH. Jutro mam teleporadę u innego ginekologa, którego mam w pakiecie, bo zadzwonić do tego, co mi przepisał antybiotyk, to koszt 200 Zł, a mój ginekolog nadal na kwarantannie (izolacji?) ze zwolnieniem lekarskim... Więc nie będę mu truła głowy o takie rzeczy
Dobrze rozumiem - dostałaś antybiotyk tylko przez wysokie pH?😮 czy miała cos jeszcze w tym moczu? Ja miałam ostatnio na wizycie pH 8, na wcześniejszej 7,5 i ginekolog sie nawet nie zająknął, ze cos mogłoby byc nie tak... zaczęłam przyjmować więcej kwasów, żurawinka te sprawy i sprawdzę, ale myśle, ze będzie ok😉

reklama
Haha! 😁😁
Cwaniara po prostu chcesz wiedzieć dzień przed haha 🤣🤣😁😁😁
A jaki jest powod decyzji?:(
Ja mam nieraz bardzo kiepskie dni i tez bunt trzylatka a
To jest właśnie najbardziej przerażające.. albo co jeśli będziesz w kwarantannie a będziesz musiała pilnie odwiedzić lekarza - no kurcze w ciąży zdarzają się różne sytuację.. cały czas mnie to zastanawia 🤔
Właśnie tez sie nad tym zastanawiam...
Chyba zamkniętego wątku 😏 myślałam, że będzie tak, że tu toczy się dyskusja, a na zamkniętym to wiesz- 2/3 posty dziennie, tylko takie rzeczy, o których tu raczej się nie pisze. Może to jednak weekend 🤷
Nie no na zamknietym nie ma az tak duzo postów tak na luzie do nadrobienia :) tu jest wiecej bo wiecej osob :)
W poprzedniej ciąży 5,0 i chłopak :D
Teraz 5,5 i jeszcze nie wiadomo ;)
Ja patrzylam na pH w ciazy z synem i mialam rozne 6.5,6, 5,5 i teraz mialam bidajze 6.5 i nic nie podejrzewam przez to 😂😂

Wczoraj wieczorem bardzo rozbolal mnie brzuch, ogólnie nie boli mnie wcale i chyba czas na to, balam sie bo to taki bol okresowy, boje sie każdego bolu brzucha bardzo:(((
Ale tez wczoraj mogly jelita szwankować, probowalam moje sposoby ale bez powodzenia:(

Ostatnia edycja:
Do góry