reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziś mam bardzo kiepski dzień,dużo lęków.
Wczoraj czytałam, ze ten etap ciazy charakteryzuje się wiadomo-wahaniami nastrojów, ale tez, ze samopoczucie kobiety może nieraz przybierać postać najgorszej depresji. I jestem w stanie w to uwierzyć. Ja tez mam okropne wahania, raz myśle, ze wszystko będzie ok, a zaraz potem przychodzi lęk przez to moje plamienie... czekam jak na szpilkach do wtorku na wizytę, oby wcześniej sie nie wyjaśniło...

Wczoraj czytałam, ze ten etap ciazy charakteryzuje się wiadomo-wahaniami nastrojów, ale tez, ze samopoczucie kobiety może nieraz przybierać postać najgorszej depresji. I jestem w stanie w to uwierzyć. Ja tez mam okropne wahania, raz myśle, ze wszystko będzie ok, a zaraz potem przychodzi lęk przez to moje plamienie... czekam jak na szpilkach do wtorku na wizytę, oby wcześniej sie nie wyjaśniło...
Też mam wizytę we wtorek i też siedzę jak na szpilkach.... Ale jestem dobrej mysli

Możliwe,że tak jest. Dużo mam różnych myśli,strachu,lęku. Do tego dochodzą problemy życia codziennego-kredyt, problemy finansowe,zdrowotne. Wszystko się nakłada.

Masz niedługo wizytę,ja dopiero 24.08,strasznie długo zanim się czegoś dowiem.

Możliwe,że tak jest. Dużo mam różnych myśli,strachu,lęku. Do tego dochodzą problemy życia codziennego-kredyt, problemy finansowe,zdrowotne. Wszystko się nakłada.

Masz niedługo wizytę,ja dopiero 24.08,strasznie długo zanim się czegoś dowiem.
No ja przez to plamienie miałam juz w środę wizytę - był pusty pęcherzyk póki co. I naprawdę, dopóki nie ma plamien, silnych bólów itd., to lepiej isc pozniej na wizytę😉 wtedy juz albo serduszko i wszystko jasne albo nic z tego niestety... ale wszystko sie wyjaśnia i nerwow mniej. A ja odkąd plamienie to mocno sie denerwuje, wizyta mnie nie uspokoiła i we wtorek znowu...

No ja przez to plamienie miałam juz w środę wizytę - był pusty pęcherzyk póki co. I naprawdę, dopóki nie ma plamien, silnych bólów itd., to lepiej isc pozniej na wizytę😉 wtedy juz albo serduszko i wszystko jasne albo nic z tego niestety... ale wszystko sie wyjaśnia i nerwow mniej. A ja odkąd plamienie to mocno sie denerwuje, wizyta mnie nie uspokoiła i we wtorek znowu...
A co lekarz powiedział?

A co lekarz powiedział?
No lekarz przepisał mi duphaston, jednoznacznej przyczyny plamienia nie znalazł (typu jakiś krwiak itd.), kazał odpoczywac i być dobrej myśli, zwłaszcza, ze beta ładnie rosła. Powiedział, ze pęcherzyk ciazowy był jeszcze malutki, wiec wszystko może sie w nim jeszcze rozwinąć i kazał mi przyjść we wtorek do siebie do szpitala na badanie.

reklama
Ja tez prywatnie, ale u mnie sporo kolezanek chodzi na NFZ i nie narzekają. U niektórych lekarzy nawet maja co wizytę robione usg, jest tez jeden starszy lekarz na NFZ, który jest naprawdę świetny (miałam z nim styczność w szpitalu przy okazji pierwszego porodu), delikatny, empatyczny, co prawda nie robi u sobie usg, ale jest bardzo chwalony i w szpitalu uchodzi za mistrza cesarek (pod katem późniejszego wyglądu i stanu blizn itd.)

Do góry