reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja tez mam narazie euthyrox 25.. Ale wizyta dopiero we wtorek...
Ja całe życie leczyłam się na tarczycę.. I przy dwóch ciążach wyniki były b. Dobre.. Dopiero to poronieniu wyszło wysokie tsh i dlatego dostałam leki.... Więc też nie wiem czemu tak wysokie mam...
A ja się właśnie nie leczyłam i sprawdzałam jakie miałam tsh w pierwszej ciąży to było super, bo 1,48...i mi też po poronieniu skoczyło na 5,09, ale w 3 tygodnie zbiłam do 0,55 i lekarz mi powiedział, że u mnie chyba przy zagnieżdżaniu bardzo skacze tsh i to też mógł być powód straty w kwietniu, a do tego za niski progesteron, więc w cyklu, w którym się udało sama na własną rękę zaczęłam brać luteine no i się udało, teraz leci mi 8tc wg apki :)

reklama
Prywatnie.. Na NFZ długie terminy
Ja do lekarza z Luxmedu, bo mąż wykupił nam u siebie w pracy pakiet, nie muszę czekać w kolejkach, sprzęt mają świetny, badania mam za darmo wszystkie i lekarza, który pracuje też w szpitalu na oddziale ginekologiczno-położniczym, a w poprzedniej chodziłam na nfz i też nie narzekałam, bo wchodziłam jako ciężarna bardzo szybko i za badania poza prenatalnymi też nic nie płaciłam, więc ja nie mogę powiedzieć, że ciąża dużo mnie kosztowała i kosztuje

A ja się właśnie nie leczyłam i sprawdzałam jakie miałam tsh w pierwszej ciąży to było super, bo 1,48...i mi też po poronieniu skoczyło na 5,09, ale w 3 tygodnie zbiłam do 0,55 i lekarz mi powiedział, że u mnie chyba przy zagnieżdżaniu bardzo skacze tsh i to też mógł być powód straty w kwietniu, a do tego za niski progesteron, więc w cyklu, w którym się udało sama na własną rękę zaczęłam brać luteine no i się udało, teraz leci mi 8tc wg apki :)
Super...

Jeszcze z 5 dni do zrobienia testu, dziś 20dc. Od 14 do 16dc bolało mnie straszliwie podbrzusze i jajnik nie mogłam chodzić, później słabło ale cały czas czuje się jakbym miała dostać okresu. Kupiłam wczoraj 2 tesky ciążowe ale wlepiła mi o czułości 25 :( chociaż w pierwszej ciąży zrobiłam taki test w 26dc i miałam grube krechy. Wtedy też mierzyłam temperatury w środku dnia normalnie pod pachą i miałam 37 - 37,5 i tak już po tym wiedziałam że coś jest na rzeczy. Dziś mierzyłam i mam 37. Oby to była ciąża [emoji7] za mocno się chyba nastawiam, jezczze 5 dnia a ja oszaleje [emoji1745] a wy jakie miałyście objawy?
Moim objawem był mój syn xD poważnie, moje dziecko jak zachodzę w ciąże zaczyna się dziwnie zachowywać, robi się takie "przyklejone" do mnie, a drugie to zachciało mi się wieczorem bardzo żelków i to do tego stopnia, że wsiadłam w auto i po nie pojechałam i przy okazji kupiłam test xD wróciłam do domu koło 22:00, zrobiłam test i po 3 sekundach wyszła mi bardzo widoczna kreska, ale ten test to była dla mnie tylko formalność :D

reklama
Możliwe,że tak jest. Dużo mam różnych myśli,strachu,lęku. Do tego dochodzą problemy życia codziennego-kredyt, problemy finansowe,zdrowotne. Wszystko się nakłada.

Masz niedługo wizytę,ja dopiero 24.08,strasznie długo zanim się czegoś dowiem.
Ha ja nawet nie mam terminu wizyty,nic nie mam:)

Do góry