reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Witaj!
Ja jadam śniadania koło 12, a jak zaczynało mnie ssac po przebudzeniu to wiedziałam od razu, że coś jest na rzeczy haha. Zrobilam test i pozytywny.
Musiałam się przestawić i jeść je jednak wczesniej.
To ja też tak mam, że mi normalnie burczy w brzuchu po przebudzeniu xD nigdy czegoś takiego nie miałam, tylko właśnie w ciąży i też jadam późno śniadanie, a teraz to muszę chociaż suchą kromke chleba zjeść wcześniej, bo inaczej mnie dosłownie mdli z głodu :p

reklama
Dziewczyny, czy Wy tez macie juz wyczuwalna macice na podbrzuszu? Ja jak leżę na plecach i dotykam sie w okolicy blizny po cc to tak mniej więcej na srodku wyczuwam takie cos zaokrąglone😜 nie miałam tak przy ciazy biochemicznej miesiąc temu, za to w pierwszej chyba tak było😉

Dziewczyny, spójrzcie, macie też tyle badań zleconych? Cenowo patrzalam, to te na samym końcu każde jedno mniej więcej 40zł.. jestem ciekawa czy jak zadzwonię do rodzinnego, to chociaż połowę mi zleci na nfz, żebym tyle nie płaciła :o

Załączniki

• 20200814_123024.jpg
    20200814_123024.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny, spójrzcie, macie też tyle badań zleconych? Cenowo patrzalam, to te na samym końcu każde jedno mniej więcej 40zł.. jestem ciekawa czy jak zadzwonię do rodzinnego, to chociaż połowę mi zleci na nfz, żebym tyle nie płaciła :o
No też mam taką liste, a do tego jeszcze HIV i oznaczenie grupy krwi oraz przy problemach z tarczycą poza tsh jest ft4 i anty TPO, aha i cytologia, także ogólnie masakra...te igg i igm miałam robione 3 msc temu, więc mam nadzieję, że nie muszę powtarzać

No też mam taką liste, a do tego jeszcze HIV i oznaczenie grupy krwi oraz przy problemach z tarczycą poza tsh jest ft4 i anty TPO, aha i cytologia, także ogólnie masakra...te igg i igm miałam robione 3 msc temu, więc mam nadzieję, że nie muszę powtarzać
A ile zapłaciłaś za całość badan jak można wiedzieć...

A ile zapłaciłaś za całość badan jak można wiedzieć...
Nic nie płacę, bo mam pakiet w Luxmedzie, płacimy 100zł msc i po konsultacji z lekarzem dostaje skierowanie i mam wszystkie badania w tym moim pakiecie za darmo, jedyne za co muszę zapłacić to prenatalne, bo tego nie robią i trzeba iść prywatnie gdzieś

A w poprzedniej ciąży chodziłam na nfz i też dostawałam skierowania i nic nie płaciłam za badania, a miałam co miesiąc morfologie i mocz + dodatkowo te wszystkie w I trymestrze i obciążenie glukozy, na każdej wizycie też mnie ważyli i sprawdzali ciśnienie

Ja tak samo. 17badan dokładnie . Miałam w środę. Koszt 613zl
Na szczęście wyszły okej oprócz kwasu foliowego więc nie ma co żałować 😊

Ja grupe krwi mam juz oznaczoną, więc jej nie musze robić.
Po co w ogole te badania igg igm robić? Orientujesz się?
Ja musze za nie wszystkie prywatnie płacić :(

reklama
Do góry